El “Las Vegas” d’Europa podria situar-se al Prat

El passat mes de novembre ja va aparèixer la notícia en alguns mitjans, però recentment el diari El País confirmava que el Conseller d’Economia i Coneixement de la Generalitat, Andreu Mas-Colell, hauria viatjat el novembre a Las Vegas (EUA) on va reunir-se amb el magnat nordamericà Sheldon Adelson, president de Las Vegas Sands Corporation, per conèixer de primera mà el projecte i valorar quin interès tenen els inversors per instal·lar el complex a Catalunya. Des d’aleshores la Generalitat hi està mantenint converses.

El projecte

Inicialment s’havia parlat que els inversors volien un terreny d’una extensió de 800 o 600 hectàrees, però pel que sembla amb 200 ja n’hi ha prou, i la Generalitat està buscant un terreny d’aquestes dimensions prop de l’Aeroport del Prat per fer la proposta als inversors, segons va confirmar el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recorder, en declaracions a RAC1, que també va afegir que aquest projecte representaria un mínim de 120.000 llocs de treball, tal com recull el diari Ara.

El complex podria tenir el nom d’Euro Vegas, i tindria 12 “resorts” amb 36.000 habitacions, 6 casinos, 50.000 places de restauració, teatres, camps de golf, i espais per a celebrar-hi convencions.

Madrid també hi està negociant

Al novembre les negociacions amb la Comunitat de Madrid estaven més avançades que amb Catalunya, ja que ja hi havia hagut una dotzena de reunions amb responsables del Govern de la Comunitat de Madrid presidit per Esperanza Aguirre, a les quals s’havia afegit també l’Ajuntament de Madrid, aleshores governat per Alberto Ruiz Gallardón, i el Ministeri d’Indústria espanyol liderat encara pel socialista Miguel Sebastián. Tot i que ara sembla que el potencial turístic de Barcelona, la proximitat amb el mar, el Port i els seus creuers, i l’Aeroport fan que la balança s’inclini en favor dels voltants de Barcelona enlloc de Madrid.

L’alcalde ho considera ridícul

Per la seva banda l’alcalde del Prat, Lluís Tejedor (ICV), el passat novembre va considerar ridícula la idea de situar aquest complex d’oci al Prat, i va assegurar que ningú s’havia posat en contacte ni amb ell ni amb ningú de l’ajuntament, i que se n’havia assabentat a través de la premsa, qualificant aquestes informacions d’una “innocentada”, en declaracions a l’agència EFE.

Més informació:

Als blogs:

Fotografia de http2007 sota una llicència Creative Commons BY 2.0.

Comments

Encara no hi ha comentaris.

Deixa un comentari

(necessari)

(necessari)


*