Els gratacels allunyen EuroVegas del Prat

Aquest passat cap de setmana una delegació de la Generalitat de Catalunya encapçalada pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, i una de la Comunitat de Madrid representada pel conseller d’economia, Percival Manglano, han viatjat a Las Vegas per reunir-se amb directius de Las Vegas Sands Corporation i amb el mateix Sheldon Adelson per atraure el projecte “EuroVegas” cap als seus respectius territoris.

Recoder en declaracions a diversos mitjans de comunicació ja va aclarir abans de reunir-se amb el magnat de Las Vegas Sands que el model urbanístic i constructiu de La Vegas no podia implantar-se de la mateixa manera a Catalunya, i recordava que el Govern català vol “una arquitectura molt mediterrània”.

Després de reunir-se amb Sheldon Adelson, Lluís Recoder va declarar que “Ells tenen un sistema de construcció en altura i al voltant d’una avinguda rectilínia i aquestes dues qüestions no acaben d’encaixar amb el nostre projecte”, i admetia: “No sabem si per a ells és una qüestió insalvable, però és la pedra a la sabata del projecte”. Segons Recoder, la construcció d’edificis alts, d’unes 35 plantes, “no és una alçada raonable per nosaltres”, ja que entra en conflicte amb les servituds aeronàutiques de l’Aeroport del Prat.

En canvi, Percival Manglano ha afirmat que a Madrid “l’alçada dels edificis no serà un problema”, i per la seva banda Jesús Sánz, president de Promomadrid (que també ha viatjat a Las Vegas), ha insistit que la comunitat està disposada a construir els edificis d’entre 40 i 50 plantes que figuren als plans d’Adelson.

Sheldon Adelson en resposta a la pregunta d’un periodista sobre si els límits d’alçada dels edificis poden ser un obstacle pel projecte, va dir: “Escolti. Si vol veure el que construirem allà, miri Las Vegas”. El magnat també ha aclarit que encara no hi ha cap decisió presa sobre la ubicació definitiva del projecte. Ha explicat que sotmetrà les dues propostes al consell d’administració de la seva empresa, Las Vegas Sands, que serà qui emeti el veredicte, i situa aquesta decisió en un termini de 45 dies.

Més informació:

Fotografia:Las Vegas Night View” d’Allen McGregor, sota una llicència Creative Commons BY 2.0.

Comments

Encara no hi ha comentaris.

Deixa un comentari

(necessari)

(necessari)


*