La història d’ERC, per l’historiador Joan B. Culla

El nàufrag insubmergible. Així és com l’historiador Joan B Culla defineix Esquerra Republicana de Catalunya en el llibre que recull la història d’aquesta formació, degana de Catalunya. La metàfora simbolitza la trajectòria de molts alts i baixos del partit republicà. Precisament la darrera enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió, el CEO, atorga a Esquerra la primera força política del país. I es que ara està vivint un dels millors moments de la seva història. La presentació ha estat organitzada al Cèntric per l’agrupació local d’Esquerra Republicana al Prat. Durant l’acte l’historiador ha explicat que una de les raons que l’ha dut a escriure el llibre ha estat la fascinació que la política dels anys 30 va tenir durant la seva època d’estudiant.