Arxiu de: Alberto Ruiz-Gallardón

Nova protesta al Prat contra la reforma de la llei de l’avortament

Des del Cèntric ha sortit una nova manifestació en contra de la reforma de la llei de l’avortament que vol aprovar el ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón. La protesta ha estat convocada per l’Associació de Dones progressistes Frida Kahlo amb el suport d’altres entitats. 130 persones han marxat pels carrers del Prat fins a […]

The post Nova protesta al Prat contra la reforma de la llei de l’avortament appeared first on elPrat.tv.

Comença el carnaval als carrers del Prat

Aquestes han estat les primeres paraules del Rei Carnestoltes que enguany és el pecat capital de la GOLA. Un tret de sortida a 7 dies de disbauxa que han arrencat en un nou emplaçament: els Jardins de la Pau. Una primera jornada reivindicativa on les autoritats del Carnaval han fet una recollida de signatures per demanar que s’endureixi, encara més, la reforma de la Llei de l’Avortament del ministre Gallardón.
Tot plegat en un ambient festiu on s’ha dut a terme la ja concorreguda truitada popular per a la qual s’han fet servir més de 2.500 ous mentre al tradicional concurs de truites, s’han presentat més d’una trentena, de les quals cinc a la categoria infantil. Com sempre l’originalitat i el bon gust han estat les grans guanyadores.
El Carnaval ha continuat amb la primera rua que s’ha organitzat a Sant Cosme, amb els més petits i nens i nenes de l’escola Jaume Balmes. Però la gran rua de la ciutat serà dissabte en la qual s’espera la participació de prop de 3.100 persones i 20 comparses.
Tots els detalls de l’agenda d’actes de carnaval els poden trobar a la plana web de l’Ajuntament a www.elprat.cat.

Nova mostra de rebuig a la reforma de la Llei de l’Avortament al Prat

La reforma de la llei de l’avortament del ministre Gallardón no només és una passa enrere respecte a la igualtat entre homes i dones sinó que deshabilita a la dona per poder decidir sobre la seva pròpia vida. Ai…

Oposició a la reforma de la llei de l’avortament

El cicle violeta ha organitzat una xerrada sobre la reforma de la llei de l’avortament que està promovent el Ministre Gallardón. Una reforma que, asseguren, suposa un pas enrere respecte a la igualtat entre homes i dones.
La reforma que va fer el darrer govern socialista i que actualment està en vigor, permetia l’avortament lliure fins a les 14 setmanes de gestació i fins a les 22 setmanes en tres supòsits: risc greu per a la vida de l’embarassada, anomalies greus del fetus o anomalies fetals incompatibles amb la vida. Si entra en vigor la NOVA reforma es tornarà a una llei de supòsits encara més restrictiva que la del 1985: només es podrà avortar en cas de violació o en cas de risc per a la vida de l’embarassada. A més caldrà l’informe de dos metges.
L’acte ha comptat amb les projeccions dels documentals l’Agressió Quotidiana, dels anys 70, i NOSALTRES DECIDIM, on apareixen la Maruja Pelegrín i la Carmina Balaguer, les dues pratenques que van impulsar al municipi el primer Centre de Planificació Familiar de tot l’Estat fa més de 30 anys

Concentració contra la reforma de l’avortament

Una seixantena de persones convocades pel col•lectiu feminista Cercle Violeta han protestat aquest dimecres contra la reforma de la Llei de l’Avortament que impulsa el Govern espanyol.