Arxiu de: Enric Rufas

La companyia pratenca ‘Teatre Km0 Bluelegged’ s’estrena amb “Trivial”

La nova companyia pratenca Teatre KILOMETRE 0, Bluegged, s’ha estrenat al Teatre Modern amb la seva obra Trivial. Un projecte amb segell potablava on el guió ha anat a càrrec d’Enric Rufas i Francisco Lorenzo. La directora de la companyia, que ha dirigit el debut de la mateixa amb Trivial, és Montse Enguita.

“La herida”, amb guió d’Enric Rufas, als Premis de Cinema Europeu

La pel·lícula ha estat seleccionada per l’Acadèmcia del Cinema Europeu per competir pel guardó

El curt ‘Víctimas’ amb segell pratenc comença a caminar

El guionista pratenc Enric Rufas ha debutat com a director en el seu film anomenat “Victimas”, un curtmetratge que s’ha estat rodant a diferents punts de la ciutat. En aquest rodatge han participat fins a 35  persones de les quals un  80% han estat pratencs, un projecte  que s’ha finançat gràcies als 6 mil euros […]

Rufas rodarà un curt al Prat amb equip artístic i tècnic pratenc

Campanya de micromecenatge a Internet per tirar endavant el projecte

Cada cop més artistes del Prat són reconeguts arreu

Amb creacions en àmbits diferents com l’audiovisual, la música, la fotografia, el teatre…

El guionista pratenc Enric Rufas, nominat als premis Goya de cinema

Per la seva participació en el guió de la pel·lícula “La herida”

El pratenc Enric Rufas, un guionista d’èxit

Les butaques del cinema Capri són el lloc idoni per entrevistar el guionista pratenc Enric Rufas. La darrera pel•lícula en la que ha participat, LA HERIDA, va guanyar el premi especial del jurat al darrer festival de cinema de Sant Sebastià, i la seva protagonista, Marian Alvarez, es va endur la CONCHA DE PLATA a la millor actriu.
A partir d’una idea, d’un fet, sorgeixen les històries que després veurem a la pantalla. Un procés llarg que mai s’acaba, que es va transformant a mesura que avança el rodatge. De fet l’última paraula no la té sempre, ni molt menys, el guionista; també intervé el director, els actors, inclús el productor. El cine, assegura Rufas, no és un art egoista sinó de compartir.
Rufas ha treballat en el guió de pel•lícules com La Soledad o Las horas del día, totes dues de Jaime Rosales. També ha fet televisió i teatre. Però sovint els guionistes són els grans oblidats d’una pel•lícula es parla del directors, es lloa o es critica la seva feina així com la dels actors però no els qui escriuen la historia en qüestió, el pilar de tota pel•lícula.
El pratenc no és gaire optimista amb la situació actual, acusa al govern d’enfonsar el sector cultural del país amb la pujada del IVA fins al 21%. Assegura que molts col•legues seus han fet o estan fent les maletes
De moment ell no pensa fer cap maleta perquè ara mateix té diversos projectes en marxa. Un d’ells és un guió que ha fet en el marc de la Fundació Autor, tutelat per l’Agustí Villaronga. Ara està en procés de buscar productora per dur-lo a terme.

El guionista pratenc Enric Rufas, premiat al Festival de Sant Sebastià

Per la pel·lícula “La herida”, de la qual és coguionista