Arxiu de: José Ignacio Wert

Ple absolut a l’auditori del Cèntric per la xerrada de Colau (PAH) i Fernández (CUP)

L’auditori del Cèntric Espai Cultural s’ha quedat petit per acollir al diputat de la CUP, David Fernández, i la portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, Ada Colau, que han estat aquest dijous a la xerrada &l…

Ple total a l’Auditori amb Colau i Fernández

L’auditori del Cèntric Espai Cultural s’ha quedat petit per acollir al diputat de la CUP, David Fernández, i la portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, Ada Colau, que han estat aquest dijous a la xerrada ‘Política i Moviments Socials’ que ha organitzat el club de lectura de Pensament Polític.
En una taula rodona que s’ha allargat durant dues hores i que ha comptat amb la participació activa del públic els dos referents de la mobilització social han coincidit en fer autocrítica i han assenyalat quines mesures cal engegar per tal que la ciutadania faci de contrapoder a la política institucional.

Premi Nacional a la carrera d’una pratenca

La pratenca Noemí Arbòs ha rebut el Premi Nacional de Carrera a l’àrea Telemàtica aquest any. El guardó reconeix la tasca desenvolupada i la qualitat del seu treball de fi de carrera.

Avui, vaga general de l’educació pública a tot l’Estat

A les 10.30 h s’ha convocat una concentració d’estudiants a la pl. de la Vila del Prat

Seguiment massiu de la segona jornada de vaga als instituts del Prat

Segona jornada de protestes del sector estudiantil en contra de les retallades dels governs espanyol i català i també contra l’avantprojecte de llei del ministre Wert. Aquest segon dia de vaga te com a acte central la manifestaci&oa…

Tres dies de vaga contra les retallades en educació

Els estudiants de batxillerats, ESO i Formació professional han decretat tres dies de vaga. Protesten contra les retallades dels Governs central i català però també per l’avantprojecte de llei del ministre Wert. Una reforma que deixa el català com a matèria optativa, dóna més suport a les escoles concertades i poder a l’administració central per controlar els continguts acadèmics.

Aprovació inicial dels pressupostos pel 2013

El ple municipal de desembre ha aprovat de forma inicial els pressupostos per l’any vinent. Uns comptes on destaca la pujada de la partida per a promoció econòmica, un 45% més que l’any passat, i per a acció social, un 10% més. D’altra banda destaquen els 12 milions d’euros d’inversions que es destinaran a les obres de plaça Catalunya, a reformar Torre Balcells per acollir l’escola municipal de música i el centre cultural el Remolar. En total, comptant també els pressupostos de les tres empreses municipals, suma 96 milions d’euros, un 6.3% més que l’any passat.

«S’està fent un treball sistemàtic de desprestigi de l’escola pública»

­Francesc Cazorla | Més de trenta anys dedicats a l’ensenyament

 
Amb vocació de servei públic
La seva llarga trajectòria com a mestre l’ha fet viure de ben a prop la realitat de l’educació a Catalunya. Ha passat per l’escola concertad…