Arxiu de: Pedro Cordero

La boccia, protagonista al pavelló Julio Méndez

El pavelló del Julio Méndez ha acollit la tercera jornada de la Lliga Catalana de Boccia, organitzada per la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals. La Boccia és un esport conceptualment similar a la petanca però es diferencia en el material, les dimensions del camp i algunes normes del joc. Combina la precisió i l’estratègia, i possibilitat la participació de jugadors amb alts nivells de discapacitat física, dividits en diferents categories.
Com qualsevol esport, els participants gaudeixen dels beneficis que comporta la competició i els valors que duu acoblats.
Tot i l’ajuda i cura dels ajudants i tècnics a l’hora d’orientar i donar indicacions puntuals als participants, la relació no ha de ser paternalista per tractar-se de minusvalideses.
En aquesta jornada, han estat presents Pedro Cordero, de la categoria BC2, i Verònica Pàmies, de BC3, els dos únics catalans que van representar a la selecció espanyola de Paralímpics a Londres 2012.
La Lliga Catalana consta de 8 jornades i està dividida per categories d’afectació motriu o cerebral. Hi ha algunes en què s’hi donen cabuda Divisió d’Honor, Primera i Segona i d’altres que només compten amb una única categoria.
La Boccia és un esport que cada vegada està adquirint més ressò, i al mes de gener, s’ha constituït la BISFED, la Federació Esportiva Internacional de Boccia.