Arxiu de: Open Sports Club

El Prat acull el campionat de Catalunya d’hípica

Comprovació de la distància reglamentària dels obstacles, genets inspeccionant el recorregut, palmadeta d’ànims al cavall i comença l’exercici. Aquest és el ritual que més vegades s’ha vist durant la celebració del Campionat de Catalunya de Salt d’Hípica a l’Open Sports Club, un recinte d’aspecte idíl·lic per acollir una de les proves més importants d’Hípica a àmbit autonòmic.
A més de la diferenciació per edats dels genets (alevins, infantils, juvenils i absoluts), existeix una classificació pel que a l’edat dels cavalls: poltres de 4, 5 i 6 anys. En un Campionat de Salts, del que tracta, és d’acabar l’última jornada amb la menor puntuació acumulada. És a dir, el genet que tingui 0 punts o estigui proper a aquesta xifra, vol dir que ha fet uns exercicis pràcticament sense cometre errades. Que un cavall tiri un obstacle al terra o refusi saltar-lo es tradueix en 4 punts de penalització. Per tant, la compenetració entre el binomi cavall-genet i l’aspecte mental són cabdals en aquesta disciplina.
El campionat celebrat a l’Open Sports Club ha comptat amb el bo i millor de Catalunya i, fins i tot, d’Espanya, com és el cas del genet Jesús Garmendia. Gianluca Angoy empeny amb força des de les categories formatives i Inma Roquet i Cristina Buti continuen afermant-se en la categoria sènior.