Arxiu de: Sant Joan Despí

Nou alcaldes del Baix Llobregat rebutgen les retallades de personal als centres d’atenció primària

El comunicat conjunt el signen els batlles de Sant Boi, Cornellà, Sant Joan Despí, Viladecans, Gavà, Sant Feliu, Esplugues, Sant Just Desvern i el Prat

Detinguda una dona del Prat per donar falsos avisos de bomba d’Al-Qaida

Realitzava falses alarmes en aeroports i trens i va obligar a desallotjar l’Ajuntament de Granada

Nous cupons amb descomptes de Turisme del Baix Llobregat

Adreçats a les famílies que vulguin visitar atractius turístics de la comarca

Conclouen al Prat les jornades antirepressives del “Baix Combatiu”

Les jornades antirepressives del Baix Llobregat iniciades el 2 de febrer a Sant Feliu van acomiadar-se definitivament el passat dissabte 23 de març a l’Espai Cèntric del Prat de Llobregat. Durant aquest temps han recorregut una sisena de poblacions de la comarca entre elles Gavà, Sant Joan Despí, Martorell, Cornellà i les ja citades Sant Feliu i el Prat. Les jornades estaven organitzades pel Baix Llobregat Combatiu, una plataforma que agrupa organitzacions i col·lectius de diversa naturalesa, que van des de sindicats com la CNT i la CGT a col·lectius locals o de l’esquerra independentista.

El Prat tindrà una ambulància menys

Una vuitantena de treballadors i treballadores de diverses empreses del transport sanitari es van concentrar divendres al matí davant la seu del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) a la Zona Franca. Han protestat contra les recents retallades al transport sanitari, que inclouen l’eliminació d’una ambulància a El Prat de Llobregat i una altra a Sant Joan Despí.

Representants sindicals que es va reunir amb directius del SEM denuncien que hi ha previstes més retallades per al mes de maig, i possiblement també per l’estiu, malgrat encara no hi ha una confirmació oficial. Els sindicats preveuen que la reducció de recursos deteriorarà la qualitat assistencial del servei del 112. Hi haurà més pressió sobre les unitats que restin actives i les ambulàncies hauran d’anar a més velocitat, i el seu temps de reacció es dilatarà. D’altra banda, els i les professionals hauran d’afrontar sancions per incompliment.

Un representant de la secció sindical de CGT a l’empresa Ambulàncies Condal, s’ha queixat de que SEM continua mantenint 22 directius en plantilla sense feina assignada, i de que l’empresa es nega a facilitar la relació d’aquestes nòmines. També ha comentat que SEM paga un lloguer de 13 milions d’euros mensuals per la seva seu que, segons han explicat, va ser adjudicada “a dit”.

“És la pitjor època que hem passat a l’hospital de Bellvitge”

“L’època actual és la pitjor que hem passat a l’hospital de Bellvitge”. Qui ho assevera ho fa des de l’experiència: Ángeles Gómez, auxiliar d’infermeria de 61 anys, hi ha passat pràcticament tota la seva vida laboral. Hi treballa des del 1974, dos anys després que obrís l’hospital que ara fa 40 anys. Aquest migdia, Gómez ha estat una de les moltes desenes de treballadores que, amb la seva sorollosa protesta, han evitat que se celebrés l’acte oficial de commemoració de l’aniversari del centre. Enlloc d’això, els empleats han assistit a un acte alternatiu i reivindicatiu al hall del centre que ha organitzat la junta de personal.

Bertran Cazorla | La Directa

“Menys cava i més llits” o “més anys, menys serveis” eren algunes de les pancartes amb què els treballadors han omplert les parets de l’hospital per expressar que ells veuen pocs motius per a celebracions. Des del 2010 l’hospital ha passat de tenir 768 llits a tenir-ne 647. A la UCI, se n’han perdut una desena: de 40 a 30. I a partir de les deu de la nit el centre, el principal d’assistència terciària al sud del Principat, només té un quiròfan obert, i no dos com abans. Així ho ha denunciat, aquest dimarts, el president de la Junta de Personal, Ramon Montoya, del Sindicat d’Infermeres SATSE. També ha lamentat que des de l’inici de les retallades l’hospital hagi perdut mig miler de treballadors eventuals de totes les categories.

 

El Consell dels Infants fa balanç de les activitats del curs

Planten un pi al parc de la Solidaritat, regalat pel Consell dels Infants de Sant Joan Despí

El Consell d’Infants planta un pi a la ciutat

El Parc de la Solidaritat ha estat el lloc escollit per plantar el pi que el consell d’infants de Sant Joan Despí ha regalat al consell pratenc. Un regal que el van rebre a la Trobada de Consells d’Infants del Baix Llobregat el passat mes de març.

El Consell dels Infants del Prat comparteix la seva tasca amb altres consells

Fan tallers de televisió, ràdio, publicitat i interpretació

Instal·lat el servei de Bicibox a la ciutat

Aquests mòduls s’anomenen bicibox i són aparcaments tancats i públics per a bicicletes. L’objectiu d’aquest nou equipament és doble, oferir un espai segur on deixar les bicicletes i al mateix temps fomentar l’ús d’aquest mitjà de trans…

Les lí­nies de bus de l’aeroport ens porten arreu de Catalunya

Des del nostre municipi podem arribar directament amb autobús regular a moltes parts del territori català