Blog obert
Blog obert a la participació de tots els pratencs i pratenques

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) es presenta a la comarca del Baix Llobregat

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) es presenta a la comarca del Baix Llobregat, en un Acte el Divendres 23 de Març, a les 20.00h., a Sant Boi, a Can Massallera (c/. Mallorca, nº30).

Hi intervindran Montserrat Carulla, actriu, Carme Forcadell i Pere Pugès, membres del Secretariat Nacional de l’ANC i Jaume Marfany, membre del Consell Permanent de l’ANC, que presentarà l’acte. Cloenda de l’acte amb l’actuació de Marcel Casellas.

En aquest acte volem presentar l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) al Baix Llobregat, que té la voluntat de donar continuïtat a un dels punts pendents de desenvolupar per l’Assemblea de Catalunya: l’autodeterminació.

Les bases per a la creació de l’Assemblea Nacional Catalana es van establir el 30 d’abril de 2011 en el marc de la Conferència Nacional per l’Estat Propi celebrada a Barcelona i en l’Assemblea Constituent del 10 Març 2012 al Palau Sant Jordi de Barcelona, en la que van assistir unes 7000 persones amb els objectius de:

L’Assemblea Nacional Catalana serà la força amb arrels al territori, estesa als diferents àmbits o sectors de la nostra societat, un gran moviment transversal i plural, amb l’objectiu d’assolir l’estat propi.

Per més informació sobre aquest acte i les activitats de l’ANC podeu consultar a: www.assemblea.cat

Us esperem a tots i totes el 23 Març a Sant Boi!.

ANC Baix Llobregat

La dansa de carnestoltes del Prat de Llobregat

Fins a mitjans del segle XIX al Prat s’hi ballava la dansa del Carnestoltes. El recull folklòric de Joan Comas i Vicens ens explica que una collada d’homes sols, formada per 18 o 20 ballaires, recorrien a l’estil d’una cercavila totes les masies de les rodalies del Prat el diumenge de Carnaval al so d’un flabiol i un tamborí, tot ballant i fent recapta. El dilluns, les ballades i recaptes les feien pels carrers i places, davant les cases de les famílies importants, i el dimarts feien una dinada amb el recaptat i seguidament organitzaven un sarau.

Enguany un grup de pratenques i pratencs hem decidit recuperar aquesta dansa i portar-la als nostres carrers durant la celebració de Carnestoltes.

Ens podreu veure els següents dies:

Si voleu més informació, podeu contactar amb els organitzadors per correu-e.