2ª Trobada de Pratencs.cat
14 de setembre del 2011, de 19 a 21h, al Cèntric

La 2ª Trobada de Pratencs.cat i WikiPrat.cat a elPrat.tv

Aquest passat dijous vam fer la 2ª Trobada de Pratencs.cat i la presentació de WikiPrat.cat al Cèntric, i vam comptar amb la presència dels companys de elPrat.tv que han fet una notícia sobre l’acte. La podeu veure a continuació.

Storify de la 2ª Trobada de Pratencs.cat i presentació de WikiPrat.cat

Aquí teniu un petit resum de la 2ª Trobada de Pratencs.cat i de la presentació de WikiPrat.cat, fet a partir dels tuïts enviats pels assistents, amb l’ajuda de l’Storify.

Les fotos de la trobada

Tot seguit teniu un recull de fotografies de la 2ª Trobada de Pratencs.cat i la presentació de WikiPrat.cat. Fotografies d’Anna Rodrigo per Pratencs.cat i Francesc Serrano per l’Ajuntament.

Retransmissió en directe

Entreu aquí per veure la retransmissió en directe.

Els ponents: Javier Martínez

Javier Martínez, és llicenciat en Periodisme per la UAB (1999). Ha estat editor d’informatius i col·laborador de magazines a Cadena COPE i prèviament havia estat locutor d’esports a Ràdio Gràcia. Des de l’any 2000 és redactor en cap del Periòdic Delta, publicació degana de la premsa local del Prat. Amb inquietuds i habilitats també en el terreny del disseny gràfic (al qual es dedica professionalment) ha col·laborat molt estretament en el darrer canvi d’imatge del Delta. La seva altra gran passió, la música, l’ha situat al capdavant del programa setmanal l’After, que s’emet al Prat Ràdio des de l’any 2002. Des de fa dos anys mira d’impulsar la presència del Delta a través de les xarxes socials, per tal d’interactuar amb un públic que no és el que tradicionalment s’ha associat a aquesta publicació.

Els ponents: Valentí Sanjuan

Valentí Sanjuan, és periodista i un usuari intensiu de les xarxes socials. Va fer el programa Vist i no vist a Catalunya Ràdio, amb un especial sobre twitter, que va ser guardonat als Premis Blocs Catalunya 2010. La temporada passada va fer el salt de la ràdio tradicional a l’streaming de vídeo per internet des de vistinovist.cat i fent-ne també la versió en castellà a vistolovisto.tv.

També està al darrere del blog sobre cinema Cine.cat, director creatiu de la Tweetpeli i és un dels impulsors del projecte Electoralia.cat, entre molts altres projectes que uneixen la comunicació i la xarxa.

El sopar de la trobada al Cèntric Gastrobar

Aquest dimecres 14 a les 7 del vespre hi ha la 2ª Trobada de Pratencs.cat i un cop acabada tindrem un sopar al Cèntric Gastrobar by OnaNuit, que ens ha preparat un magnífic menú degustació amb una cervesa inclosa per només 12€.

Tant si us quedeu a sopar, com si no, recordeu que per assistir a la trobada us hi heu d’inscriure.

Amical Viquipèdia

L’Associació Amical Viquipèdia és una associació de viquipedistes, col·laboradors dels diferents projectes germans de Wikimedia en català, i simpatitzants del projecte, també serà present a la 2ª Trobada de Pratencs.cat i presentació de WikiPrat.cat.

La seva presència tindrà dos objectius, per una banda presentar els seus projectes al Prat, i en segon lloc el d’apadrinar el naixement de WikiPrat.cat, ja que aquest nou projecte pratenc està inspirat, lògicament, en la Viquipèdia, que és el wiki més conegut.

Els ponents: Saül Gordillo

Saül Gordillo Bernárdez, és periodista. Va iniciar la seva carrera professional en diferents mitjans locals del Maresme. I durant quinze anys va treballar al diari El Punt.

Ha estat director de l’Agència Catalana de Notícies entre el 2007 i el 2011, i col·labora regularment en diversos mitjans escrits i audiovisuals.

És també molt actiu a la xarxa mantenint el seu blog des del 2004, primer a MésVilaWeb amb el seu Bloc sense fulls, i després des del seu propi web. També té perfils a la majoria de xarxes socials i serveis a internet. El 2007 va impulsar, amb d’altres periodistes, la creació de l’agregador de blogs polítics Poliblocs.

El setembre del 2010 va publicar el llibre Superperiodistes en l’era de la sobreinformació (Editorial UOC), sobre l’impacte d’Internet en els hàbits de consum dels mitjans de comunicació i els reptes dels periodistes amb la irrupció del web 2.0.

Els ponents: Oscar Sánchez

Oscar Sánchez Martín (twitter), és llicenciat en Ciències de la Comunicació, especialitzat en periodisme per la UAB. Ha desenvolupat la major part de la seva vida professional vinculat a la ràdio local.

A l’estiu del 2001 es va fer càrrec del projecte de creació i posada en marxa de l’emissora municipal del Prat de Llobregat. El 23 d’abril del 2002, El Prat Ràdio comença les seves emissions al 91.6 de la FM.

Com a director-gerent de El Prat Comunicació SL, l’empresa gestora dels mitjans de comunicació municipals del Prat, ha impulsat la creació del portal audiovisual elPrat.tv, inaugurat al setembre del 2008.

També ha estat col·laborador del Postgrau de Comunicació Local de la UAB durant els cursos 2006-2007 i 2007-2008.