Idees per navegar en la incertesa

Presentació de l'acteEl dijous dia 28 de maig, es va celebrar al local social d’Amics del Prat una activitat nova tant en el format com en la matèria. Es tracta d’una Taula Rodona amb quatre ponents de prestigi que sota l’epígraf genèric de “Idees per navegar en la incertesa” van donar una visió professional sobre els aspectes o lliçons que es poden treure d’una crisi. Es tractava que, sense ser idealista, treure a la llum aportacions, anàlisis o reflexions positives que aportin enfocaments o eines per abordar la crisi que està castigant tots els teixits de la societat.

L’acte va estar organitzat per Amics del Prat i ACIP. Entre els assistents hi havia persones sensibilitzades en els temes empresarials.

La sessió va estar moderada per Agustí Casas, professor de la Facultat d’Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona i membre de la Junta. Els ponents van voler representar alguns dels agents més representatius que estan patint les conseqüències de la crisi: les persones, les empreses productores de béns o serveis i els autònoms que ajuden en aspectes parcials allà on l’empresa es perd en el detall.

Els ponents varen ser Andreu Alsius fundador i director de MarketAAD, empresa de Màrqueting dedicada a la investigació de Mercats, amb el títol “LA TEVA PREGUNTA ES TOT EL QUE TENS”, ens va donar una alliçonadora visió dels valors i de la missió de les empreses (grans i petites) en temps de incertesa tot utilitzant una metàfora referent a un vaixell en mala mar.

Jordi Morera, director de Canaletas S.A. i vicepresident d’ACIP ens va oferir una resumida, ajustada, sincera i dura visió de la crisi des de la perspectiva PIME i les possibles opcions a prendre. En la seva dissertació titulada “DECISIONS POSSIBLES, OBRIM ELS ULLS” va estar encertat i brillant en la seva locució i va manifestar un sentiment probablement present en la majoria d’empreses en l’actual situació de crisi.

Mª Carmen Arias de la Cruz i Marta Catania van ser les encarregades de donar el toc mes humà. Sota la perspectiva de la grafologia, es van proposar que mitjançant l’observació de la pròpia escriptura, el mateix públic conegués les seves fortaleses , de fet la ponència es titulà “TROBA LA TEVA PRÒPIA FORTALESA EN L’ESCRIPTURA”. El mètode va consistir en què a mida que anaven arribant els participants, se’ls convidava a escriure quatre ratlles en un paper i signar-lo per tal d’identificar-les. Elles mentre els altres ponents explicaven, van anar analitzant els papers i classificant-los segons una determinada tipologia (solament els aspectes positius). Va ser tal la demanda d’opinions que el moderador va haver de tallar per no sortir del temps del darrer ponent.

L’encarregat de tancar l’acte va ser un acadèmic, el Dr. Joaquín Fernández, catedràtic d’Estructura Econòmica de la Universitat de Barcelona, ell ens va fer veure, des de l’experiència i la saviesa, amb la comparació d’una sèrie de dades macroeconòmiques d’Espanya, els EUA i Suècia que tot i que tenim dèficits importants en rendiment, productivitat, i innovació, no estem tan malament en sanitat, mortalitat, obra social etc.

L’acte en general va ser molt interessant, tal vegada eclipsat per la culminació d’un fet insòlit d’un equip de futbol que ens porta el cor robat i que se’ls va ocórrer tornar a la mateixa hora que nosaltres fèiem la Taula Rodona.

Galeria de fotografies
Descarregar les presentacions dels ponents

Comments are closed.