Pregó al barri de la Barceloneta

Pregó al barri de la BarcelonetaEl passat 23 de juny, dia de la revetlla de Sant Joan, en Jordi Codina, president de la nostra entitat, va ser el pregoner de la Festa Major del barri de la Barceloneta, organitzada per la seva Associació de Veïns. A continuació podeu llegir el pregó que va pronunciar, i veure el recull de fotografies del Prat i de la Barceloneta en forma de vídeo, que es va mostrar durant el pregó.

Molt bona tarda a tothom.

Avui és un dia per donar les gràcies als veïns del barri de la Barceloneta…. com a President d’Amics del Prat. XXXV anys fent “barri” és, d’alguna manera, XXXV anys fent Prat, essent “amics d’El Prat”.

També perquè avui faig el primer “pregó” de la meva vida i a nivell personal us estaré agraït per sempre més.

Gràcies a tota l’organització, i en especial a Pau Rossell, per escollir per a aquest pregó, no a Jordi Codina persona física, sinó al President de l’entitat que amb tanta estimació represento: Amics d’El Prat.

A la vostra web expliqueu com el barri va néixer en el primer quart de segle passat sobre unes terres de cultiu, conegudes pel nom de Predi Serra i com va canviar al seu nom actual, La Barceloneta, arrel de les confusions en l’entrega de mercaderies amb les cases de pagès que també duien el nom de Serra.

Els veïns del barri preocupats per la qualificació de la zona com a Sistema Aeroportuari, és a dir, condemnada a desaparèixer, vau promoure la creació de l’Associació del barri de la Barceloneta del Prat. Jo mateix quan em parlaven del vostre barri em “sonava” a lluny, camí de la platja, … i com jo molts dels pratencs desconeixien la realitat del vostre barri. Aquesta situació va donar un tomb l’any 1976 quan la zona és requalificada en Conservació Urbana i Edificatòria, coincidint amb el primer any de vida de l’Associació.

Així doncs, 35 anys de vida, que són molts anys, la vostra és una associació que “fa Prat”… i posa en evidència a aquells que volen fer creure que aquest barri, aquest poble, només te 30 anys d’història….

UN TRET DESTACABLE VOSTRE ES la sensibilitat de l’Associació que ve marcada pel respecte i l’agraïment a la gent gran del vostre barri i demostrada, entre d’altres accions, amb l’oferta d’una festa d’homenatge a la vellesa dedicant una jornada molt especial als avis.

És, sens dubte, una gran mostra de sensibilitat que parla molt bé de “lo” especial que sou. Fer compatible els dia a dia, el progrés… barri amb el respecte debut a la gent gran només pot fer que honrar-vos. I això és el que estic intentant fer ara…..

Però també l’Associació mereix un reconeixement per un altre tipus de sensibilitat: aconseguir que els veïns del barri puguin gaudir d’edificacions de planta baixa més dos plantes altes davant la pretensió de l‘Ajuntament de que el barri estigués format per cases de planta baixa més una planta alta com a “conjunto pintoresco”, figura legal de dubtós honor. O s’és d’interès local o no.

Voldria fer un reconeixement públic molt especial a la persona d’en Jordi Ribas. Persona molt estimada a l‘entitat que represento fins al punt que va ser escollit l’any 1994 Amic del Prat per votació dels socis. Des d’aquí un record entranyable a la seva persona i figura pública. Així també faig extens aquest reconeixement públic a la resta de membres que van formar la primera Junta Gestora de l’Associació : Juan Carrera, José Davia, Antonio Buisan, Agustín Paretas, Jaime Ridaura, Guzmán Fibla, Vicente Lluch, Pere Rossell, Francisco Pallarés, Francisco Segués, José Martínez i Óscar Ferrer.

La importància de que alguns dels fills d’aquestes persones estiguin involucrades avui dia amb l’associació formant part d’ella diu molt dels valors que aquesta transmet a les noves generacions. Tasca que us desitjo podeu continuar desenvolupant durant molts anys i que representa el major repte de tots: mantenir la identitat del barri… una forma de potenciar la societat civil que ha de recuperar, junt amb la classe política, el protagonisme en les decisions d’avui i demà del nostre poble. Us animo a col·laborar amb Amics del Prat amb l’objectiu de recuperar per a la societat civil d’El Prat el lloc que, penso, li pertoca.

Per això us dic:

VISCA LA FESTA MAJOR DE LA BARCELONETA

VISCA EL PRAT

VISCA CATALUNYA

Tags: ,

Comments are closed.