browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

PREDICCIÓ per DEMÀ DIJOUS, DIVENDRES i DISSABTE dies 21, 22 i 23 d’abril

Posted by on 20 abril 2016

DIJOUS dia 21 d’abril; [actualitzat avui dijous 21 a les 8:20h.]

Jornada marcada pels núvols, que seran abundants -amb obertura d’algunes clarianes al llarg de la segona meitat el dia-. Al llarg del matí podran anar descarregant algunes precipitacions. Més probables potser a primeres hores. Treva entre mig matí i mitja tarda, amb alguna gotellada o ruixat més esporàdic Cap a tocar del migdia es podran obrir fins i tot grans clarianes, amb nuvolades i algun ruixat a punts propers de muntanya com la Serralada litoral. Vents de gregal febles en general amb un ambient “menys suau” en comparació amb dies anteriors.

prat AQUESTA-TARDA

A Catalunya en general …

Demà al matí els xàfecs i tronades podran fer acte de presència a bona part de les comarques de Tarragona, Barcelona, punts de la Catalunya interior… Més disperses potser cap al nord-est. Cel ben carregat de núvols arreu amb moments de mala visibilitat allà on precipiti i a àrees de muntanya en general. Al llarg del migdia i la tarda les precipitacions aniran “marxant” cap al terç nord, especialment. Amb algun xàfec o tronada a tocar dels Ports… nuvolades potser cap a punts de muntanya de l’interior del país potser, amb alguna gotellada o ruixat puntual … I amb obertura de grans clarianes cap a les comarques de Barcelona, nord de Tarragona i cap al centre/sud de Lleida. Les cotes de neu es mouran al voltant dels 1700 i fins als 2000 metres aproximadament. En funció de la intensitat de la precipitació.

DIJOUS21-4b

AQUESTA-TARDA

Vents en conjunt, febles de 10 a uns 35-40 kilòmetres per hora en general. Predomini de la component nord-est.

Temperatures amb clara tendència a la baixa amb màximes que es mouran, en general, entre els 10-14ºC a la meitat nord, i els 16-23/24ºC cap a alguna raconada, a la meitat sud (on, a la tarda, com comentava: s’obriran algunes clarianes),

DIVENDRES dia 22 d’abril;

Núvols abundants, sense precipitacions, al llarg del matí. Amb alguna clariana. A la tarda tindrem més ullades de sol però amb nuvolades. S’espera algun ruixat cap a punts de muntanya: difícilment arribin cap a la mateixa ciutat. Vents poc importants i temperatures amb poques variacions en general.

prat2 dijous 22-4

 

A Catalunya en general …

 Demà els núvols seran abundants arreu del país durant tota la jornada. Clarianes cares de veure. Molts núvols alts i mitjos amb alguna primera precipitació cap al terç sud … i nuvolades que ja a partir del migdia aniran desenvolupant-se amb energia pràcticament a tots els punts de muntanya del país. En aquest sentit, durant la segona meitat del dia, espero xàfecs i alguna tronada puntualment moderada a punts del prelitoral, Pirineu i Prepirineu, Ports, … Sense descartar que pugui arribar a ploure també a punts del litoral. La cota de neu voltarà entre els 1800 i els 2100 metres en general -més alteta al matí-.

Vents en conjunt febles, amb predomini de la component sud en general.

Temperatures diürnes amb una lleugera tendència a l’alça respecte a les d’avui en especial, cap al nord i nord-est del país,

DIVENDRES 22-4aDIVENDRES 22-4b

DISSABTE dia 23 d’abril;

Variabilitat. Moments de grans clarianes o fins i tot sol al llarg del matí però amb nuvolades que, amb el pas de les hores, aniran treien el nas. Al llarg de la tarda algun xàfec o tronada pot arribar a la ciutat. Les condicions meteorològiques en seran favorables. Vents poc importants, en general: girant a marinada de cara a la tarda. Temperatures més “fresques” de bon matí i força suaus al migdia.

prat3 dijous 23-4

Diumenge encara no faria net. Ja en parlaré!

Que tingueu un bon dia!

Ivan Herrera – https://www.facebook.com/tempsacatalunya/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *