Escollits els candidats pels premis d’Amics d’El Prat

Un cop finalitzat el procés participatiu pel qual tots els nostres socis i simpatitzants ens han pogut enviar les seves propostes, a la darrera reunió de la Junta d’Amics d’El Prat, es van escollir els candidats finalistes d’enguany pel Premi Amic d’El Prat per a persones físiques i pel Premi Josep Maria Vilà per a entitats.

Persones candidates al Premi Amic d’El Prat 2011:

 • Pau Giralt, en reconeixement a la seva tasca educativa a diverses generacions pratenques.
 • Àngel García, en reconeixement a la seva trajectòria professional en el món del dibuix i les arts.
 • Santos Cuesta, per la seva trajectòria al foment de la cultura popular i tradicional a través de l’Associació Gegantera Recreativa El Prat.
 • Sara Chordà, en reconeixement a la seva projecció musical.

Entitats candidates al Guardó Josep Maria Vilà 2011:

 • Cooperativa Obrera de Viviendas, en motiu del seu 50è aniversari i en reconeixement a la tasca portada a terme al llarg de tots aquests anys.
 • Fundació Rubricatus, en reconeixement a la seva dedicació promovent i fomentant la integració social efectiva de les persones amb discapacitat.
 • Càritas Parroquial, en reconeixement a la tasca que està duent a terme amb la societat més necessitada.
 • Associació de Veïns Sant Cosme – 26 de setembre, en reconeixement a la seva tasca comunitària, social i educativa desenvolupada dins el barri de Sant Cosme del Prat.

La votació s’obrirà el 16 de desembre a l’estand que Amics d’El Prat tindrà a la Mostra d’Entitats de la Fira Avícola de la Raça Prat d’enguany, i estarà oberta a tots els socis i sòcies de l’entitat.

Recordem que les llistes de candidats són obertes, així que si no esteu d’acord amb les persones o entitats designades tindreu un espai en blanc a la butlleta per incloure-hi el candidat que considereu oportú.

9 comentaris a “Escollits els candidats pels premis d’Amics d’El Prat”

 1. JAC says:

  Només els que al seu moment varem estar a l’Associacióde Veins Sant Cosme, 26 de setembre, podem sapiguer a ciència cierta el que varem patir per lluitar contra mals del nostre poble, com ara el tràfic de drogues, varem posar en perill la nostra pròpia existència. Tanmateix, hi han altres coses que poca gent sap, com ara la creació d’un servei d’atenció als drogodependents al nostra ajuntament, la creació d’un servei a la dona maltractada (malgrat que es vengui que aquest serveis varem ser creats per convicció de l’Ajuntament), l’auténtica realitat es que aquest serveis van ser creats per pressió de l’entitat, peró hi han d’altres coses no menys importants com ara, el fet de pactar una remodelació del barri amb el mateix president Pujol, (en Pere Baltà pot donar testimoni perque en va ser mitjancer), però el dia a dia no va ser menys importants:col.laboració amb escoles, creació d’escoles de futbol i basquet, col.laboració amb càrites, institucionalitzar la festa del barri, es a dir normalitzar activitats al barri, fomentar l’integració al poble, lluny de interessos polítics, que preteníen la segregació, amb campanyes, Sant Cosme un Barri del Prat o edició de videos explicatius de la realitat del barri o introducció de la cultura Catalana al Barri: comunicacions en català, actuacions d’havaneres,ball de sardanes, actuacions de trabucaires, gengants.diables…En fí tota una tasca que va intentar millorar una part del nostra poble. Sant Cosme.

 2. Amics d'El Prat says:

  Gràcies pel teu comentari JAC!

 3. Miguel perez says:

  Solamente voy a explicar porque creo que la asociacion sant cosme 26 de septiembre es merecedora de este galardon, hace ya unos años cuando por sant cosme no se podia ni pasear una serie de vecinos formaron la entidad una entidad que consigui muchas de las metas tanto a nivel personal como social, conseguimos hacer futbol y basquet base donde lis niños de barrio sin importa religion o creencias formaban un grupo impresionante todavia me acuerdo cuando en el sagnier el colegio sant cosme y sant damian dirigido por paco se halzaba con la copa del alcalde y era entregada por el sr. Luis tejedor el cual admiro profundamente por todo lo que ga hecho por el barrio, sant cosme empezaba a abrirse a la ciudad y sus habitantes, se empezaban hacer muchas cosas en el barrio, remodelacion del barrio por completo el sr. Antoni comas conseller de benesrar social nos ayudaba en todo lo posible. Solamente hay que hechar hoy en dia la vista atras al barrio lo que es ahora y lo que fue eso fue geacias a lis vecinos que dojeron basta ya, y al grupo de vecinos me acuerdo de ellos perfectamente, josep alonso, juan luque, josefa anguita, pablo, raquel, joselito y su mujer carmen, lola , maruja, vicente y loren, no quiero olvidarme de gente pero hace mucho tiempo ya a todos ellos gracias, gracias por hacer del barrio lo que es hoy en dia, durante este tiempo no nos han dado ningun reconocimiento pero yo por ejemplo despues de haber vivudo en alucante durante 8 años y regresar al barrio donde naci y me crie y donde mus padres tienen su casa y no la cambian por nada, me es suficiente no recibir menciones solamente viendo lo guapo que esta nuestro barrio tengo bastante es el mayor reconocimiento . A todos gracias por cuidar de nuestro sant cosme

 4. Gràcies per la teva participació Miguel!

 5. Jordi says:

  Benvolguts Amics d’El Prat,
  Com expresseu al vostre blog, l’Associació de Veïns de Sant Cosme – 26 de setembre va desenvolupar una tasca comunitària, social i educativa dins del barri de Sant Cosme del Prat.
  Segons la meva modesta opinió, els integrants d’aquesta entitat van tenir un coratge digne de elogi en la lluita contra els mals endèmics del barri, de vegades fins i tot arribant a arriscar la seva integritat.
  La seva feina va contribuir a dignificar Sant Cosme i per extensió tota la nostra ciutat.
  La projecció d’El Prat a l’entorn va millorant dia a dia, cada vegada llegim a la premsa més noticies en clau positiva.
  Així doncs, jo trenco una llança en favor de l’Associació de Veïns Sant Cosme – 26 setembre.

 6. PEP says:

  Totes quatre entitats es mereixen el guardò perque han fet una gran tasca pel poble, però només els membres d’una de les entitats es van jugar la vida ,així com sona, a la lluita pel seu barri i pel seu poble.

 7. Joan Lluís Ferret Pujol says:

  Molts treballs útils per la societat no fan soroll, un d’ells és el de Càritas. Durant molts anys ha ajudat els més desfavorits, sense tenir en compte religions, ideologies polítiques, procedència, etc.

 8. PEP says:

  Es veritat, Càritas fa un gran treball al poble i a la resta del pais. Ara bé va haver-hi una entitat que va fer una tasca excepcional i que va canviar el poble, en aquell moment cali fer soroll i el fet de que 15-000 ciutadans del Prat sortisin al carrer per manifestarse contra la droga va ajudar a canviar el barri i el poble. Sant Cosme ja no es el que era i El Prat tampoc, gracies a la col.laboració de molts pratencs, les majors manifestacions de la història del nostre poble. De vegades convé fer una mica de soroll, per despertar les conciències adormides. Avui he estat al pessebre vivent del Prat, una activitat que organitzen i participen moltes persones que abans havien estat a la junta directiva de la AA.VV Sant Cosme,26 setembre i que havien col.laborat amb aquesta entitat i he recordat els moments en que el Parc Nou , era només un recinte pels actes inconfesables i pels mosquits, la tenacitat i insistència d’aquesta entitat va forçar a les administracions a fer una remodelació del parc i fer que aquest fos un pulmó verd pel poble. La inauguració va ser un gir que volia demostrar al poble el canvi d’us que s’havia de produir i s’ha produit. Més de 100 voluntaris van col.laborar en fer una paella per més de 5.000 persones (la més gran que a dia d’avui s’ha fet al poble) i que va marcar una tendència per fer del parc nou un espai obert a tots els ciutadans. Avui, quan he vist el pessebre vivent he vist que l’esperit renovador de la AAVV continuava viu.

 9. […] Escollits els candidats pels premis d’Amics d’El Prat […]