Pratencs.cat – En directe
Retransmissions en directe a través d'internet

Xat amb Joan Camps (ERC)

Aquesta tarda a les 19.30 començarem el primer d’aquesta sèrie de xats amb els candidats a l’alcaldia del Prat de Llobregat amb en Joan Camps, candidat d’Esquerra Republicana de Catalunya al Prat de Llobregat, en motiu de les properes eleccions municipals del 22 de maig.

El xat començarà a les 19.30, però podeu deixar-nos les vostres preguntes durant tot el dia.

Si no podeu participar-hi en directe, també podeu deixar preguntes anticipades amb aquest formulari i les traslladarem en nom vostre al xat de cada candidat.

Us recordem que demà a les 20.30 tenim el segon xat amb en Jordi Gili candidat per CiU a l’alcaldia del Prat de Llobregat.

Respostes a les preguntes pendents:

A continuació teniu les respostes a les preguntes que van quedar pendents.

Daniel Borrull: Quina opinió té de les llistes obertes? Tindria la mateixa confiança en sortir elegit que ara en el cas de que les eleccions fossin a través d’aquest sistema?

Joan Camps: Hola Daniel. Les llistes obertes representen un avenç en el procés democràtic de major participació i implicació de la ciutadania. A la pràctica en els països que s’utilitza però te un resultat molt petit. Crec que s’hauria de començar a aplicar i segurament les eleccions municipals és on millor es pot exercir pel major grau de coneixement dels candidats. No tindria cap inconvenient a sotmetre’m a llistes obertes crec que pot ser podria millorar. Pensa que el procés dins d’Esquerra per elegir el candidat es absolutament democràtic i en el meu cas vaig tenir tot el suport de l’assemblea local.

eloi linuesa: devant la ILP (Dacio en pagament) per reformar la llei hipotecària i frenar els desnonaments, en quin sentit anirà el vostre vot, i quina es la vostre opinio personal??”

Joan Camps: Gràcies Eloi. Al respecte et puc dir que va ser Esquerra qui va presentar al Ple de l’ajuntament una moció per modificar la llei hipotecaria i la LEC per tal d’aconseguir acabar amb aquesta situació injusta i de predomini absolut de les entitats financeres. NO es pot justificar de cap manera que els bancs tinguin el dret de taxar pel 50% del valor de taxació inicial en cas de no poder fer front a l’hipoteca. Com es pot justificar aquesta posició de domini. També des del grup parlamentari d’Esquerra tant a Madrid com a Catalunya hem fet les propostes en aquest sentit però els gran partitd i CiU ho han frenat.

PROGRES PRAT: Al Prat la seva força politica es gaire be testimonial,no te la sensaçio que el seu partit politic tindria que fer un discurs mes ampli i no tan enfocat al nacionaliste,que per aixo ja esta CIU.

Joan Camps: Companys, crec que no coneixeu prou bé la tasca d’ERC ni la seva implicació durant 7 anys en dos governs d’esquerres, primer amb en Maragall i després en Montilla. La nostra responsabilitat i la política que hem impulsat crec que ens avalen. Si alguna cosa no hem fet prou bé en aquests 7 anys potser ha estat la manca de contundència en el procés estatutari que ha acabat com una presa de pel.

PROGRES PRAT: Hola Joan …disculpa no poder hacerte preguntas en catalan es cuestion de manejarse mejor en castellano,tienes algun inconveniente en utilizar si se presta el castellano,lo digo sin acritud y me encataria hacerlo en catalan..

Joan Camps: El principi de llibertat d’expressió està per davant de tot. Tu t’expresses com et vingui millor i jo ho faig amb la llengua que millor domino i la pròpia de Catalunya. La imposició que hem patit i que encara alguns practiquen em fa pensar que encara estem lluny de la normalització de la llengua pròpia de Catalunya.

PROGRES PRAT: Tiene sentido hoy, decirse izquierda, y republicana cuando todos parecen decir que ese concepto esta superado y que no existen derechas ni izquierdas,mas tratandose de que en terminos economicos todos aceptamos el libre mercado… usted conoce por oficio eso…no es contradictorio????

Joan Camps: Això ja ho va explicar Keynes. El mercat és un imperfecte asignador de recursos per això cal la intervenció del sector públic per garantir la igualtat d’oportunitats i un mínim de condicions de vida i d’accés als béns socials com salut, educació, habitatge i serveis socials. Sense això tornaríem enrere, al segle XIX . Crec que això de dir que no hi ha diferència entre esquerra i drets és un argument de la dreta per amagar el seu paper neoliberal i que el que pretenen es privatitzar els serveis públics, reduir-los i augmentar les diferències social.

Paula: ¿ No creieu que les falses expectatives que vareu crear en el poble catalá convocant un referendum, sense cap posibilitat de prosperar no ha res mes que crear desensis en el catalans i donar munició als enemics de Catalunya mes enllá del l´Ebre.

Joan Camps: Hola Paula. Una cosa és el procés de consulta popular endegat per la societat civil amb el suport més o menys explícit d’alguns partits i l’altra un referèndum que encara no s’ha convocat. De fet això posa de manifest que el sistema democràtic espanyol nio reconeix aquest dret, el dret a decidir. I per això hi ha tot aquesta moguda popular. I el que no entenc que la reclamació d’un dret democràtic pugui ferir tantes susceptibilitats. En tot cas, la incomprensió més enllà de l’Ebre com dius, manifesta que de democràtics en tenen poc. Com pot escandalitzar la reivindicació d’un dret democràtic. Mirem el cas del Quebec i d’Escòcia com responen els estats. Una lliçó de democràcia, mentre Espanya seria un molt deficient si es tractés de posar nota.

Per un prat millor: Estem acostumats a passejar pel Prat, envoltats d’obres continues, des de ERC com veu la duració d’aquestes obres i si creus que es tan bo que hi hagin tantes obres i tan llargues a tot el nostre municipi.

Joan Camps: Les obres sempre son un problema pels veïns i la seva durada depèn de la magnitud d’aquesta. El que passa és que si hi ha una millora després tots en sortim beneficiats. Aquest és un problema que es manifesta arreu. Caldria però millorar la coordinació per reduir el seu impacte.

PROGRES PRAT: El desencanto de las fuerzas de izquierda no es producto de una gestion un tanto caotica que ha mostrado algunas veces el tripartito y de no haber hecho los deberes ante la crisis economica???en materia de industria,empleo,etc

Joan Camps: Primer que la crisi no es culpa del tripartit, en una economia de mercat la crisi ve provocada fonamentalment pel sector privat i en aquest cas hi ha clarament dos responsables el sector immobiliari i el bancari i que paradoxalment ningú li passa comptes. Sobre la gestió un tan caòtica del tripartit jo diria que ha estat una idea més de publicitat que de realitat. Pot ser es podria haver fet una més però que està salvant el petit creixement econòmic a Catalunya es l’exportació i el turisme. I que les inversions estrangeres a Catalunya l’any 2010 van ser del 40% de l’Estat, alguna cosa hi te a veure la gestió del govern i la seva política de projecció exterior feta per les “ambaixades”.

Guest: A quins llocs d’El Prat teniu pensat fomentar els habitatges?

Joan Camps: En aquests moments el procés urbanístic més avançat que ens permet proposar la construcció de més de 500 habitatges de protecció oficial en aquests propers 4 anys es troba a l’ARE sud que malgrat haver mostrat la nostra oposició ara ja és una realitat i no es pot tornar enrere. En un dels dos sectors en que s’ha dividit i que està més avançat hi ha previst la construcció d’aquests habitatges.

Pratenc: En cas de que obtinguessin un nombre considerable de regidors, amb qui farien pacte de govern sense tenir en compte Iniciativa?

Joan Camps: Els pactes estan condicionats per dues coses, una, el nombre de regidors capaç de formar una majoria estable i les coincidències programàtiques. Nosaltres ens podríem entendre en quasi totes les forces politiques en principi de les que actualment hi ha al consistori. N’hi ha una que seria molt difícil per no dir impossible. Tant pel que ens separa ideològicament com per la prioritats manifestades i la pràctica política realitzada. Ara caldrà esperar al 22. A la passada legislatura varem rebutjar l’oferta d’entrar a l’equip de govern malgrat haver-hi una majoria d’esquerres i tenir-hi afinitats però les diferències programàtiques ho feien impossible. Haver-ho fet hagués estat incomplir el nostre programa i enganyar els nostres electors. Crec que varem estar responsables i encertats en la decisió.

T'agradat l'article? Perquè no ens deixes un comentari a continuació i seguim la conversa, o subscriu-te al nostre RSS i rebràs articles com aquest automàticament al teu lector d'RSS.

Comentaris

[…] http://pratencs.cat/endirecte/2011/05/01/xat-amb-joan-camps-erc/ Comentari per Pratencs.cat on maig 9, 2011 @ 7:11 pm […]

Deixa un comentari

(necessari)

(necessari)