Pratencs.cat – En directe
Retransmissions en directe a través d'internet

Xat amb Jordi Gili (CiU)

Aquesta tarda a les 20.30 farem el segon d’aquesta sèrie de xats amb els candidats a l’alcaldia del Prat de Llobregat amb en Jordi Gili, cap de llista de Convergència i Unió al Prat de Llobregat, en motiu de les properes eleccions municipals del 22 de maig.

El xat començarà a les 20.30, però podeu deixar-nos les vostres preguntes durant tot el dia.

Si no podeu participar-hi en directe, també podeu deixar preguntes anticipades amb aquest formulari i les traslladarem en nom vostre al xat de cada candidat.

Us recordem que demà a les 19.00 tenim el tercer xat amb l’Antonio Gallego candidat pel PP a l’alcaldia del Prat de Llobregat.

Respostes a les preguntes pendents:

A continuació teniu les respostes a les preguntes que van quedar pendents.

juan: que te parece el corre can q hicieron en parc fondo peixo lo hayn trasladado por 4 firmas de padres , porque no afectaba a nadie, ahora donde esta ubicado al lado de el cesped de la piscina es peor sitio, si ves bien q por cuatro firmas lo trasladen y mas pequeño.

Jordi Gili: todo lo que hace referencia a esta zona del Fondo d’en Peixo, ha sido un rosario de despropositos. en primel lugar convierten el parque ajardinado en un descampado sin ton ni son. luego por falta de planificación, constryen la escuela en el antiguo campo de futbol en lo que tenia que ser el parque central de la ciudad. Pudiendo hacer una buena entrada por donde està actualmente, tienen la feliz idea de hacerla por la parte de la calle Penedès mucho mas insegura, por lo que deciden hacer el corre can en lo que tenia que ser la parte posterior de la escuela. Vistos los problemas, deciden trasladar la entrada principal a la avda. del Canal i esto topa con las quejas de los padres por la presencia del corre can i sin mas lo trasladan, mucho mas pequeño junto al cesped de la piscina, lo que provocarà la quejas de los usuarios de este equipamento. conclusión: tenian prisa por hacer alguna cosa pues se acercan las elecciones, pero sin consultar con los vecinos ni los usuarios. muy mal.

Jordi: Perquè en Jordi Mas no és el número 2 a les llistes de CiU? Crec que és el mínim que es mereix sinò el 1!

Jordi Gili: en aquesta vida tot és opinable. estic d’acord amb tu que en Jordi podria ser perfectament el numero 2 o fins i tot l’u, ell certament és un veritable puntal de la nostra candidatura, està fent una molt bona feina i estic segur que serà un molt bon regidor.

Enric: La Imma, numero 2 de la llista, no m’inspira confiança i crec que és una mala elecció. Perquè ella?

Jordi Gili: Personalment t’he de dir que no estic d’acord amb tu i per aquest motiu vaig proposar que fos la numero 2 de la llista amb l’aprovació per unanimitat de l’assemblea de Convergència. L’ Imma és una persona molt preparada i treballadora i estic segur que ha estat una molt bona tria i serà una fantastica regidora.

Ferran T: El Prat el que necesita no es un canvi generacional sino un canvi de poder?

Jordi Gili: Desde CiU estem segurs que El Prat necessita un canvi a l’equip de govern que amb algunes variacions, és el mateix des de fa trenta dos anys. cal una alenada d’aire fresc que ha de ser generacionalment transversal i com ja he dit abans, el tema no és l’edat, sino d’actitut.

PROGRES PRAT: No es mas cierto que el recurso facil y demagogico de culpar de todo a Mdrid o al tripartito y a todos los demas se les acaba el cuando son ustedes los que tienen que repartir trigo y ya no es de recibo hechar balones fuera,¿Donde esta su altenativa al actual gobierno muicipal??que es un presupuesto mas recortado y seguidamente dice que incentivra mas,etc,etc,conmenos recursos piensan hacer mas??????

Jordi Gili: és evidente que si los recursos estan mejor gestionados, con menos se puede hacer mas i la verdad és que en los proximos años, en El Prat, en Catalunya i en España se tendra que hacer de esta manera, eliminando gastos superfluos, planificando mejor las cosas para no tener que hacerlas tres o cuatro veces, como la mediana de la carretera de la Marina, la plaza Constitución, el corre can que decia antes o el mastodontico Centric que tendrá un gasto de mantenimiento considerable. Será necesario adelgazar algunos departamentos superfluos, para fortalezer otros mas necesarios, priorizar las actuaciones i eliminar una parte muy importante de la partida de autobombo en pancartas. carteles, revistas, i cantidad de panfletos que continuamente nos llegan a nuestras casas.

PROGRES PRAT: Podria dirme que pensa del Artesa,……es un edifici historic…..cal coservarlo pel seu valor, arquitectonic,se hauria de tirar al terra????que pensa de tot plegat…

Jordi Gili: Per a mi l’Artesà és un edifici històric certament, jo no soc arquitecte i per tant no et ser dir en quin estat està actualment encara que penso que amb la reabilitació corresponent, tal com s’ha fet a molts altres teatres es podria tornar a posar en funcionament.

L’Artesà forma part de la vida i la història de moltes generacions de pratencs i pratenques que en guarden un entranyable record. Moltes parelles es varen coneixer a l’Artesà.

Per a mi l’Artesà és tant important, que en una de les assembleas de propietaris previa a la venda forçada a l’ajuntament, vaig proposar cedir la propietat al poble, amb la condició única que fos restaurat i posat al servei de la ciutat. L’actual equip de govern, mai ha tingut la voluntat política de obrir l’Artesà al poble, tot alló d’aquella campanya que deia l’Artesà de tots, no va ser res més que pura demagogia.

Convergència i Unió, sempre hem estat per la recuperació d’aquest emblemàtic edifici i seguirem treballant per aconseguir-ho.

pedro jose velarde torres: por que los servicios sociales del prat dan mas ayuda a los inmigrates que a los pratenses? yo voy a votar en blanco…os devuelvo lo que me haveis dado los ultimos 4 años…nada

Jordi Gili: Podria decirte que como nosotros estamos en la oposición, esto´es responsabilidad del equipo de govierno, pero no lo haré. En principio los servicios sociales atienden a todo el mundo por igual, en función de sus necesidades. Es cierto que en algunas ocasiones puede darnos esta sensación. Considero que no es bueno para la convivencia, criminalizar a un colectivo sin aportar pruebas i si las tienes, nosotros seremos los primeros en denunciarlo.

eloi linuesa: quines mesures adoptaras per fer front a la crisis?

Jordi Gili: Els ajuntaments, disposem de poques eines per la creació directa de llocs de treball, però si que podem donar facilitats per la creació de llocs de treball en lloc de posar problemes al emprenedors i perseguir amb inspeccions i multes als empresaris. Des de CiU proposem la creació d’un viver d’empreses per ajudar als emprenedors. Cal fer un esforç per millorar l’aspecte del poligons industrials i parcs de negocis i aprofitar la sinergies positives de l’eix port aeroport.

eloi linuesa: devant la ILP (Dacio en pagament) per reformar la llei hipotecària i frenar els desnonaments, en quin sentit anira el vostre vot, i quina es la vostre opinio personal??

Jordi Gili: El nostre grup municipal varem votar-hi faborablement. Cal modificar l’actual normativa que personalment considero injusta.

Anna: Al Prat hi ha 3.600 persones d’entre 0 i 4 anys (segons les dades estadístiques de població en data 1 de gener de 2010) i quatre escoles bressol públiques que sumen un total de 454 places. Això significa que sols el 12,6% de la població d’entre 0 i 4 anys pot ser admesa a una escola bressol pública. Aquesta és una qüestió que ens preocupa a tots aquells que som pares i mares i necessitem dur els nostres fills a l’escola bressol. Quines iniciatives tenen al seu programa electoral al respecte?”

Jordi Gili: Cal recordar que durant vint-i-cinc anys, al Prat no s’ha fet ni una sola plaça d’escola bressoll i per tant malgrat les tres que s’han fet darrerament, arrosseguem un deficit considerable i axó vol dir que caldrà seguir abançant en aquest tema.

si en lloc del famos i populista “cheque bebé” aquells milions s’haguessin destinat a fer escoles bressol, infinitament més utils per a tothom, avui estariem millor situats.

tens tota la raó hem de fer més escoles bressol.

Victor: Cas que la vostra força politica conseguis un resultat capaç de bescantar el resultat per conseguir l´Alcaldía a favor de ICV o el PSC, amb quin dels dos preferirieu pactar.

Jordi Gili: Caldrà veure per un costat la matematica electoral i per un altre molt important les propostes i el projecte de ciutat de cada un d’ells.

Victor: No creieu que en Lluis Tejedor devía haber deixat el seu lloc a un altre candidat donat que la seva llarga estancía en el poder malmet el concepte democratic d´alternança ?

Jordi Gili: Hi ha una frase que si no la varen crear, com a mínim la veren utilitzar amb enfasi els dirigents d’Iniciativa quan el president Pujol portava 20 anys que deien: per higiene democràtica cal un canvi a la Generalitat, doncs ja està tot dit. en castellà diuen: consejos vendo i para mi no tengo.

Sincerament penso que tens tota la raó, i ja que ells no ho volen veure, està en les mans de la ciutadania fer aquest canvi.

T'agradat l'article? Perquè no ens deixes un comentari a continuació i seguim la conversa, o subscriu-te al nostre RSS i rebràs articles com aquest automàticament al teu lector d'RSS.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris.

Deixa un comentari

(necessari)

(necessari)