El Prat, Viladecans i Sant Boi reclamen una estratègia global i més inversió per blindar el Delta

Front comú dels ajuntaments del Prat, Viladecans i Sant Boi per reclamar als Governs espanyol i català millores en la protecció dels Espais Naturals. Segons els tres consistoris no s’ha avançat en l’assoliment dels requisits que va reclamar la Comissió Europea fa dos mesos a través d’una carta de requeriment per revertir el deteriorament del Delta del Llobregat i de la qual amb el termini exhaurit aquest dilluns no hi ha cap resposta per part de l’Estat segons ha confirmat aquesta institució comunitària al Prat Ràdio. En aquest sentit El Prat, Viladecans i Sant Boi reclamen en un comunicat conjunt una avaluació dels impactes ambientals pendents de les mesures compensatòries de les anteriors ampliacions de Port i Aeroport. Alhora rebutgen qualsevol nou creixement d’aquestes infraestructures que suposi pèrdua d’espais naturals o agrícoles protegits. Això pel que fa a les competències de l’Estat però sobretot assenyalen a la Generalitat a qui retreuen que encara no hagi finalitzat el nou Pla Especial de Protecció del Medi Natural i Paisatge que tal com recorden els tres ajuntaments estava previst també al Pla Delta de 1994.