ATUREM EUROVEGAS – Salvem el Delta del Llobregat

març 27th, 2012 by Jordi Ibern Tortosa

Ha nascut una plataforma per lluitar i procurar aturar el projecte d’Eurovegas a la zona del Baix Llobregat.

“ATUREM EUROVEGAS–Salvem el Delta del Llobregat”. Així s’anomena!

He estat fent un repàs al seu manifest i us convido a llegir-lo. Us convido a adherir-vos-hi enviant un senzill e-mail a stopeurovegas@gmail.com i expressant la vostra voluntat de donar suport.

Fa uns dies, en aquest mateix blog vaig fer una crida per defensar als criadors del pollastre potablava i als pagesos, els pocs que queden, de l’horta del Baix Llobregat.

Avui, faig una crida per defensar la terra que cada dia cultiven aquests pagesos, faig una crida per no permetre instaurar un model de vida que no és l’autèntic model de vida del Prat. La nostra vida és la terra, la nostra vida és la feina diària, però no a qualsevol preu. Ens prometen xifres de llocs de treball des dels 150.000 als 250.000. Aquesta promesa és un caramel enverinat!

Amb la T1 van prometre 30.000 llocs per la gent del Prat, quina és la xifra real que està ocupada? Com poden jugar amb la necessitat del moment, amb la manca de feina, si hi ha estudis que diuen que els altres complexes tipus Eurovegas no superen els 35.000 llocs de treball ocupats?

Al mateix temps, agrairia que el President de la Generalitat, abans de donar per feta una implantació d’aquest tipus a casa aliena, el mínim que hauria de fer és consultar, parlar i exposar totes les cartes sobre la taula a l’administració local i a totes les entitats veïnals i socials perquè no es generés aquest moment de “no se tot el que saben, però. . . . . “

Sr. Artur Mas, El Prat de Llobregat és casa nostra, i si vol entrar, amb educació i, com be diu vostè, amb il·lusió, primer ha de trucar a la porta i demanar permís.

SENSE ORIGENS NO HI HA IDENTITAT

març 17th, 2012 by Jordi Ibern Tortosa

Un any més, podrem gaudir de les Jornades Gastronòmiques on potenciem els nostres productes locals: el pollastre potablava i la carxofa.

De tots és ben sabut, que són dos productes d’alta qualitat i els dos ens recorden d’on venim. Els nostres orígens són la terra, el delta i d’aquí va nàixer el nostre poble.

No ens deixem confondre amb projectes màgics que, el que amb seguretat faran, serà malmetre el nostre entorn i principalment el parc agrari de la comarca.

Aprofitem aquestes 3rs. Jornades “MARÇ GASTRONÒMIC” per gaudir del pollastre i de la carxofa del Prat, però lluitem perquè, en cap moment, es baixi el suport als criadors del potablava ni als nostres pagesos com ha succeït en alguns moments.

Som del Prat, som potablaves i volem pollastres i carxofes amb molt bona salut.

FELICITATS als criadors i pagesos i molta força als organitzadors d’aquestes 3rs. Jornades Gastronòmiques.

VOLS SER DE LA GENT VALENTA?

octubre 24th, 2010 by Jordi Ibern Tortosa

Ets simpatitzant d’Esquerra? Estàs treballant pel Prat i vols que et coneguin? Esquerra del Prat et proposa una idea: envia’ns una foto teva amb el text de la tasca que fas o que penses que la gent et pot arribar a conèixer al meu correu personal ( jordi.ibern.tortosa at gmail.com) o al correu d’Esquerra del Prat ( elprat at esquerra.org) i prepararem un cartell similar a la mostra de la foto.

Necessitem gent valenta que no li faci por dir, clar i català, que hi ha gent que treballa pel Prat i que pertany a Esquerra. Gent normal, gent del carrer, veïns dels nostres veïns que volem demostrar que ser d’ERC no és ser d’un partit que va a menys, demostrarem que ser d’ERC és l’opció més segura i valenta per defensar les llibertats del nostre país i conduir-lo cap a la independència. Senzillament, ser d’ERC és la feina més dura i, al mateix temps, reconfortadora que avui pots fer davant els prototips “bicolors” que a totes hores volen fer-nos creure que només hi han. L’arc de Sant Martí és més ric i vistós amb els colors d’Esquerra Republicana.

XERRADA-DEBAT “LLEI de SERVEIS SOCIALS”

setembre 10th, 2010 by Jordi Ibern Tortosa

Us vull convidar a la Xerrada-Debat que ha organitzat la secció local d’ERC pel proper dilluns dia 13 de setembre a les 19,30 hores a la Sala de Conferències del Centre Cívic Jardins de la Pau.

La convidada serà la Georgina Oliva (Secretaria Nacional de Formació) i farà una exposició referent a la LLEI de SERVEIS SOCIALS.

No hi falteu, us hi esperem!!!

ENTREVISTA DE “LA RIUADA” PER LA CAMPANYA “SALVEM L’ARTESÀ”

juliol 16th, 2010 by Jordi Ibern Tortosa
Jordi Ibern, Vice-President de l'A.VV. NUCLI ANTIC del Prat

Jordi Ibern, Vice-President de l'A.VV. NUCLI ANTIC del Prat

-Què us porta a impulsar aquesta campanya?
La nostra Associació sempre ha estat una de les més actives en reivindicacions i defensa del seu barri com van ser les esquerdes provocades per la construcció dels túnels dels trens de rodalies i de l’AVE.
Feia molt de temps que ens preocupava l’estat del Teatre Artesà, fins i tot, del Cafè i del pati. La voluntat de recuperar, de rehabilitar el teatre i de tot el seu recinte per donar al poble i, sobre tot, al barri un centre cívic amb sales per assajar teatre, música, etc ha estat el que ens ha fet engegar la campanya “SALVEM L’ARTESÀ”.

-Perquè cal defensar l’Artesà?
Durant molts anys, avui encara succeeix, el teatre ha estat deixat a la seva sort. Què volem dir amb això, que les úniques accions que s’han dut a terme han estat el seu tancament total i el bloqueig de tots els seus accessos. Com si esperéssim que la seva rehabilitació es produís sola.

-Quins són els objectius que us marqueu en les vostres reivindicacions?
La nostra voluntat és arribar a fer sensible el tema del teatre, però al mateix temps aprofitar per adequar el cafè i tot el seu recinte. Volem arribar a motivar a la gent del poble que reclami el que és seu, el que és nostre i que es mantingui com a edifici emblemàtic que és. Necessitem més espais culturals, espais descentralitzats i diversos i no edificis concentradors en un únic punt de la nostra ciutat.

-Quin és l’ús que plantegeu que cal donar-li a l’espai?
Volem recuperar el teatre, fer una escola de teatre, fer sales per assajar, que sigui el centre cultural que era antigament quan artistes i professionals del nostre país venien a preparar les seves obres com ho van fer Dagoll Dagom, Núria Espert, Núria Feliu, Amparo Moreno, Quico Pi de la Serra, etc. Tots ells van arribar a dir que havíem de defensar el teatre fins a la mort, per la seva visibilitat, per la seva sonoritat i és això el que fem des de l’Associació.

-A nivell arquitectònic en quina situació es troba actualment l’edifici?
La platea està malmesa, els palcos estan amb risc de caure, avui no és segur entrar-hi, però digueu-me, sincerament, què passaria si avui tanquéssim les portes de l’edifici vell de l’Ajuntament i ningú entrés a rés durant, aproximadament, 25 anys? Els espais s’han de mantenir i més els espais municipals, però ha d’existir la voluntat de mantenir-los si no, acabem amb un Artesà de Tots esperant el seu ensorrament.

-I la seva situació legal? Hi ha algun projecte de rehabilitació?
De rehabilitació? Només sabem que de tot l’edifici hi ha dues façanes catalogades com a patrimoni, però de la resta, res!! El que si que hi ha és moltes ratlles fetes parlant de l’Artesà dins els diferents PAM’s que han anat aprovant els equips de govern municipals.
Per exemple:
PAM 2004-2007.-Elaboració d’estudis i propostes, per la rehabilitació i programa d’usos del Centre Artesà (Apartat “XARXA EQUIPAMENTS CÍVICS i CULTURALS”).
PAM 2008-2011.-Redacció del pla d’usos i projecte d’un equipament teatral al Centre Artesà, tot mantenint els principals elements de valor arquitectònic (Apartat “NOUS EQUIPAMENTS I SERVEIS”)
De moment, no ens ha presentat cap projecte en marxa aquest Ajuntament i sabem que la seva opinió referent a aquest tema és que “ara no toca, estem en crisi”.

-Quin ha estat el comportament de l’Ajuntament en tot l’afer (des de la seva adquisició)?
Repetiré una mica la resposta anterior. Les actuacions han estat nul•les. S’ha mantingut tancat tots aquest anys el teatre, s’ha inclòs dins el PAM’s per deixar constància que ho recorden, però només paraules i molts pocs fets. Només caldria poder entrar, en condicions segures, dins al teatre i fer veure al poble a quin estat ha arribat. Les males llengües ens volen fer pensar que properament veurem un cartell que digui “TANCAT PER REFORMES” fins i tot a la zona del cafè que ja no treure’m fins que no recollim les seves runes després d’ensorrar-se.

-S’ha notat un canvi de postura del consistori arran de les mobilitzacions?
No massa. Però per ser del tot sincers, hem de dir que arran que vam engegar la campanya “SALVEM L’ARTESÀ” s’ha adequat l’entrada al cafè (sol•licitat al ajuntament fa quasi un any) i ens han arribat noticies que ara li toca el torn als lavabos tant de nois com de noies (sol•licitat a l’ajuntament des de fa quasi 3 anys). S’ha fet com a resposta a les nostres activitats? No ho sabem cert, però ens alegra i encoratgem a l’equip de govern a seguir treballant a una marxa més ràpida.

-Després de diversos actes, quina ha sigut la resposta dels pratencs i les pratenques?
La gent necessita aquest espai, el poble necessita trobar-se i parlar tranquil•lament i el barri necessita mantenir la seva identitat. Una identitat que ens ha valgut la imatge durant molts anys, fins i tot, davant dels pobles de la nostra comarca o del nostre país. La gent que ens està donant el seu suport desinteressadament és la que ens fa seguir treballant i ells hi participen en tot moment. Vull agrair les col•laboracions més importants que hem tingut fins el moment donant les gràcies a L’Artesà, a Els Escarxofes del Prat, a l’Associació Gegantera Prat, als Gegants Delta Prat, als Gegants Carmeta i Sisquet i als Diables del Prat.

-Es preveuen en un futur proper noves activitats?
Vull informar-vos que encara tenim activa la recollida de signatures. En aquests moments, en devem dur unes 3000 signatures i no ens hem ficat data de finalització de recollida.
La mostra fotogràfica, que ha estat durant dos mesos a la Sala d’Actes de l’Hotel d’Entitat, es podrà continuant veient a cada activitat que fem en el darrer trimestre de l’any.
Estem acabant de lligar la col•laboració d’artistes locals i concretar les dates en que millor ens vagi a tots, però us podem avançar que, a la tornada de l’estiu, el mesos de setembre, d’octubre i de novembre estarem fent festa i gresca amb un únic objectiu: “SALVAR i RECUPERAR L’ARTESÀ”

-Alguna altra cosa que vulgueu destacar o apuntar?
Només fer arribar a la gent, que poden col•laborar adquirint una samarreta de la campanya “SALVEM L’ARTESÀ” per fer arribar la nostra i la seva lluita més lluny. El dibuix i el texte de la samarreta la fet el dibuixant local Àngel García i des d’aquí vull agrair-li, una vegada més, la seva aportació desinteressada.

ACTE D’ERC-El Prat PER L’ACCEPTACIÓ DE L’IP A TRÀMIT AL PARLAMENT DE CATALUNYA

juliol 15th, 2010 by Jordi Ibern Tortosa

dsc02922El passat 9 de juliol a la Sala de Conferències del C.Cívic dels Jardins de la Pau, en Pere Aragonès, Diputat al Parlament de Catalunya i Ponent en la Llei de les Consultes, va fer una exposició clarificadora de la importància que té l’acceptació a tràmit de la IP per la Consulta per la Independència. Aquest acte, va coincidir amb la publicació de la sentència del Tribunal Constitucional on ha deixat ferit de mort a l’Estatut en aspectes tant importants con la llengua, el finançament i el tema de la nació. Amb aquesta sentència, el TC ha dictaminat que “Catalunya i la voluntat del poble català expressada en el referèndum per l’Estatut no caben dins l’Estat Espanyol”. Tan brusca ha estat la rebaixada amb el ribot que en un futur ens podríem trobar que “les comunitats d’Aragó i de Castella i Lleó, entre d’altres, podrien regular un referèndum si copiessin la nostra Llei de Consultes i Catalunya no. No han servit de res les retallades fetes, inicialment, entre Zapatero i Mas, no han servit de res les retallades i l’aprovació realitzades a les Corts espanyoles i no ha servit de res, que Sa Majestat Joan Carles I, signés l’Estatut, doncs tots, segons el TC, han fet i acceptat una llei anticonstitucional.
En Pere Aragonès va deixar molt clar que només hi ha dues possibilitats “que Espanya reformi la Constitució ó dir Adéu Espanya! i marxar”

TOT UN ÈXIT !! GRÀCIES !!

juny 6th, 2010 by Jordi Ibern Tortosa

dsc02821

Vídeo emès per elPrat.TV

Dia 5 de juny del 2010. Gran Festa Final de la 1ª Part de la campanya engegada per l’Associació de Veïns del Nucli Antic del Prat de Llobregat.

Primerament, volem agrair la col·laboració de les diferents entitats que van estar al nostre costat en una jornada festiva i reivindicativa com la d’ahir: L’Artesà, Les Escarxofes del Prat, els Diables del Prat, els Gegants Delta Prat i als Gegants Carmeta i Sisquet. Un agraïment especial pel dibuixant pratenc i col·laborador nostre, l’Àngel García. També volem agrair el suport expressat per altres entitats que no van poder assistir a la nostra festa per tenir compromisos concertats amb anterioritat a la nostra convocatòria com són: els Gegants de l’Associació Recreativa Gegantera del Prat, els Tun-Tum Prat i els Chirigota Pota-Blava. Agraïments a El Prat Radio, a El Prat TV i al Delta que es van acostar per cobrir la noticia de l’acte.

Ahir dissabte 5 de juny serà un dia a recordar. Vam mobilitzar a prou gent, sent una associació tan petita com som, com per fer soroll amb la nostra particular Rua-Cercavila des de la Plaça de la Vila, passant pel C/ Ferran Puig i girant pel C/ Martí i Pinyol fins arribar al pati del Centre Artesà. Teníem “prescripcions mèdiques” que havíem d’arribar al patí de l’Artesà abans de les 6 de la tarda o ens podíem trobar els carrers tallats per respectar una cursa d’atletisme que començava al Sagnier a les 7 de la tarda. Ens vam ajustar prou a l’horari i el nostre “metge vigilant” no va haver de sortir per picar-nos la cresta.

El patí de l’Artesà estava ple de gom a gom, només quedava lliure la pista de ball on Gegants i Diables van fer-nos el seu ball particular, on els més petits van passar una bona estona amb un animador infantil i on la gent, que va acompanyar-nos durant la festa, va ballar fins el final de la nostra festa amb el Valparaíso Duet. Una estona més de música “enllaunada” que es diu ara i a les 11 de la nit, silenci, doncs teníem indicacions que si es feia massa soroll a partir d’aquella hora, arribaria el “metge” i ens podria fer ingressar a “l’hospital”.

Tot va anar molt bé, la gent va poder gaudir la l’exposició fotogràfica que, per un dia, va deixar la sala d’actes de l’Hotel d’Entitats (Lo Gaiter del Llobregat, 31) on encara estarà exposada fins el proper dia 6 de juliol i els més col·laboradors van comprar samarretes amb el dibuix i el lema “SALVEM L’ARTESÀ”.

Des d’aquí, i una vegada més, donar-vos les gràcies per la vostra companyia, per la força que ens doneu per continuar lluitant, pel que en el seu temps ens van voler fer creure i ara sembla que ja no sigui nostre, “l’Artesà de Tots”. Moltes Gràcies, amics i amigues!!!!

CAMPANYA “SALVEM L’ARTESÀ”.-GRAN FINAL DE LA 1ª PART

juny 4th, 2010 by Jordi Ibern Tortosa

p1010111

Entrevista a l\’A. VV. NUCLI ANTIC al PRAT RADIO

Tal com us vam anunciar, el proper dissabte dia 5 de juny celebrarem la Gran Festa de la nostra campanya “SALVEM L’ARTESÀ”.
Us esperem a tots a les 17,30h a la Plaça de la Vila, davant l’Ajuntament, doncs sortirem darrera d’una pancarta que reclama “SALVEM L’ARTESÀ” amb la companyia dels gegants Delta, dels gegants del Sisquet i la Carmeta, dels Diables del Prat i de tots vosaltres en “petita manifestació-cercavila” fins el patí de l’Artesà.
Al arribar, els més petits gaudiran d’una XOCOLATADA AMB MELINDROS que si els més grans en volen podran compartir. Això passarà sobre les 18,30h mentre un grup d’animació infantil fa més distret el moment.
Sobre les 19h, aproximadament, prepararem el BALL AMB EL VALPARAISO DUET i a la mitja part us oferirem un entrepà amb un refresc.
I a partir de les 21,30h, RELAX, música per gaudir de la companyia i del lloc mentre podem admirar un passi de velles fotografies del nostre teatre.
US HI ESPEREM A TOTS!! NECESSITEM LA VOSTRA FORÇA!!

NOU PRESIDENT i EXECUTIVA A ERC-EL PRAT

juny 4th, 2010 by Jordi Ibern Tortosa

dsc02754

Entrevista al nou President d\’ERC-El Prat en Lluís Pérez Lozano

Resultat de l’assemblea organitzada aquest passat 14 de maig, la secció local va escollir al company Lluís Pérez com a nou President i, amb la seva elecció, es va generar la nova executiva local del Prat quedant  formada de la següent manera: Secretaria d’Organització: Jordi Castillo; Secretaria de Finances: Artur Novell; Secretaria d’Imatge i Comunicació: Jordi Ibern; Secretaria de la Dona: Carme Cusó; Secretaria de Política Institucional: Anna Torres; com a membres nats, representant les JERC, Xavier Morales i representant el G. Municipal a l’Ajuntament i portaveu, Joan Camps. Ens va acompanyar en Jordi Milà, President de la Federació Comarcal del Baix Llobregat d’ERC.

PRESENTACIÓ CAMPANYA “SALVEM L’ARTESÀ”

abril 30th, 2010 by Jordi Ibern Tortosa

Vídeo emès per ETV (Llobregat Televisió)

Vídeo emès per elPrat.TV

El passat 22 d’abril, l’Associació de Veïns va presentar a la Sala d’Actes de l’Hotel d’Entitats del Prat, l’inici de la Campanya”SALVEM L’ARTESÀ”. La sala va estar plena de gom a gom i fins i tot, diferents mitjans de comunicació ens han fet resò de la noticia. Des d’aquí agrair la col.laboració als amics de elPrat.tv i d’ETV (Llobregat Televisió). Us adjuntem els enllaços perquè els  gaudiu.