CRÒNICA DEL TORNEIG

La 4ª edició del ja tradicional torneig d’scrabble en català que se celebra a la nostra localitat, El Prat, ens ha deixat molt bons records. Tot i haver de lamentar baixes de darrera hora, més de les que voldríem, ens vam reunir 26 jugadors, als quals no vam poder afegir la meitat de membres del nostre club que es dedicaren, amb molt d’encert, a l’organització del campionat.

La flamant campiona de l’any passat, na Carme Esmerats, no va poder revalidar aquesta condició que va passar a mans de la manresana Àngels Soldevila que, a més, va ser la jugadora que va aconseguir més punts en una partida, 707 punts, amb un total de set scrabbles. Impresionant! El segon lloc també se n’anà cap a Manresa, a mans del Dani Hernàndez, mentre que en tercera posició s’establí l’Octavian Mocanu, el romanès d’or.

Però aquests no han estat els únics premiats, la veritat és que hi ha hagut repartiment per a força participants, la qual cosa ens enorgulleix malgrat que els premis siguin modestos.

Per mèrits propis, els dos llibres que molt amablement ens cedí el Xulio Ricardo Trigo de la seva última i exitosa novel•la Els secrets de la Reina, recaigueren sobre la Montserrat Hergueta per fer la jugada amb més punts del torneig, unes AIXETES de 132 punts, i per a n’Antonio Arcas per fer la segona millor puntuació en una partida, amb 612 punts. Aquest darrer premi hauria d’haver-se’l endut l’Àngels Soldevila, però en ser la guanyadora del torneig, l’organització ha preferit repartir els premis per així arribar a més gent. L’altre guardó especial, el llibre Quiet del Màrius Serra, per la jugada amb més punts del torneig que contingués la lletra Q, se’l va emportar el Joan Capdevila amb el mot REMARQUE que li proporcionà 96 punts.

A tots ells moltes felicitats!

No obstant, des del Club Scrabble El Prat creiem que els valors incipients i prometedors que han tingut un protagonisme destacat mereixen un record. Des d’aquí un reconeixement molt especial per al jove Èric Olmedo que, amb 16 anys, ha tingut una actuació més que sorprenent, al qual augurem un futur ple d’èxits en la nostra malaltia comuna, l’scrabble.

Menció especial també als dos membres del nostre club que van estar premiats amb dues plaques commemoratives per les seves trajectòries en la temporada 2007-2008. La Marga Hernández s’ha erigit com la jugadora revelació del Club Scrabble El Prat en veure’s augmentat més que ningú el seu Barruf , i l’Octavi Mocanu ha assolit la categoria de Gran Mestre en el Barruf.

També vàrem sortejar el llibre infantil Els lliris vermells de l’àvia Tilín, escrita per la Marga Salas i la Berta Noy i il•lustrada per la Pilarín Bayés, que hem d’agrair la seva donació a la Magda Falcó. L’afortunada en emportar-se’l fou la Rosa Riera.

I, finalment, es van sortejar uns records que s’endugueren el Xavier Cardona i el Xavier Torres; entre Xaviers anava la cosa!

No voldríem acabar sense donar les gràcies al Lluís de Yzaguirre per la concessió puntual del DOSC digital, al Francesc Gelabert per l’espai on ubiquem el blog a Pratencs.cat, al Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa per les instal•lacions, a l’Ajuntament del Prat, a la Generalitat de Catalunya i la casa Mattel per la cessió dels jocs. I com no, als autors del llibres anteriorment citats. A tots moltes gràcies, és molt més fàcil amb vosaltres.