La vaga general atura les empreses del Prat

El transport públic ha estat el que més s’ha vist afectat per l’aturada convocada pels sindicats en contra de la reforma laboral aprovada pel Govern espanyol. Els serveis mínims als trens de Rodalies ha funcionat amb normalitat.
I és que malgrat el servei de Transports Metropolitans de Barcelona també ha complert amb el 25% de la flota, les línies urbanes PR no han circulat perquè els piquets han evitat que els vehicles sortissin de les cotxeres. Això s’ha notat també a les carreteres on l’única connexió amb l’aeroport ha estat la de l’Aerobús. Ara bé, també en aquestes instal•lacions hi ha hagut problemes a causa del tancament dels accessos que han protagonitzat els sindicats a la T2.
De fet, l’antiga terminal presentava un aspecte desèrtic a causa de la cancel•lació dels 37 vols previstos per aquest dimecres. També buides han estat les factories dels polígons industrials pratencs on s’han decretat serveis mínims i el seguiment de la vaga ha estat massiu.
Malgrat tot, els piquets informatius han intentat disuadir a aquelles persones que volien accedir al lloc de treball. Això també ens ha deixat aquest escenari: establiments tancats o persianes a mig baixar per una vaga amb la que tothom no hi està d’acord.
Pel que fa l’activitat als centres d’atenció primària s’ha desenvolupat com qualsevol dia festiu i només s’han atès les urgències. A les escoles i instituts, el seguiment ha estat desigual mentre els centres esportius municipals han obert amb normalitat. Amb aquesta aturada els sindicats esperen que el Govern reflexioni sobre les mesures posades en marxa amb la reforma laboral.