Trobada de blogaires gastronòmics al Prat
- Pratencs.cat convoca una vintena de blogaires interessats en la gastronomia.
- La trobada s’ha celebrat en el marc de les 3es Jornades Gastronòmiques del Pota blava i la Carxofa Prat.
Aquest passat dissabte 3 de març a la cuina del CC Sant Jordi – Ribera Baixa, vam organitzar una trobada de blogaires gastronòmics, amb la col·laboració del col·lectiu Gastrobloc@ires, per tal de donar-los a conèixer l’escarxofa del Prat i el pollastre pota blava, productes autòctons de la nostra ciutat.
Hi van participar en Joan Ribas, pagès i president de la Cooperativa Agrícola del Prat, que va explicar diverses curiositats sobre el cultiu de la Carxofa Prat, i els cuiners Susana Aragón del Restaurant Ona Nuit i el Gastrobar del Cèntric, i Virgilio Contero del Restaurant Rustic & Co i el Bar Restaurant Dolmar, que van fer un “Show Cooking” en el que van cuinar l’escarxofa del Prat de 5 maneres diferents: des d’uns clàssics bunyols, fins a carpaccios, tempures, esferificacions i escuma de carxofa.
Els blogs assistents van ser: El Plumilla Berciano de Juan Manuel González Colinas, encarregat de les comunitats i mitjans on line dels Paradors d’Espanya; els membres de Gastrobloc@ires: DeCuina.net, Amb compte, Cuinar és generós, Olleta de verdures, Cuinetes, En la cocina de Pozu, Atable.es, Tiritinyam, Un cocinillas online, Gastromimix i Delícies del rebost; i les recents incorporacions a l’apartat de blogs de gastronomia de Pratencs.cat: El cuchillo se coge con la derecha i Cuinant la perfecció.
A continuació podeu veure un recull de twits dels assistents:
Recull d’articles dels blogaires assistents: (l’anem actualitzant conforme els publiquen)
- Unas jornadas gastronómicas muy apetitosas (El Plumilla Berciano)
- De pollas azules, señoras del Prat y Satanás a 500 megapixels (Gastromimix)
- Desfici carxofaire al Prat decuina.net)
- Jornadas Gastronómicas de la Alcachofa del Prat y el pollo del mismo nombre (Atable.es)
- La Carxofa Prat (trobada blocaire carxofera al Prat) (Cuinetes)
Aquesta trobada s’ha organitzat en el marc de les 3es Jornades Gastronòmiques del Pota blava i la Carxofa Prat, que organitza l’Associació de Gastronomia i Turisme del Prat entre els propers 8 i 31 de març.
[…] arrodonir la jornada dinant tota la colla un arròs amb pollastre Pota Blava. Per acabar agraïr a Pratencs.cat la invitació i l’hospitalitat vem passar un dia fantàstic en el que vem aprendre un munt […]