Gastronomia

CANELONS DE SEITAN AMB BETXAMEL DE COLIFLOR I AMETLLA

INGREDIENTS (per 4/6 persones) 20 plaques de pasta per canelons 1 paquet de seitan, triturat 2 cebes picades 2 vasos (250ml) de carbassa, pelada i triturada 5 tomàquets secs, tallats petits ¼ de vas de wakame, en remull 5 minuts, escorregut i...

AMANIDA D’ARRÒS BASMATI AMB MANDARINES

INGREDIENTS (per 4 persones) 500 gr d’arròs bullit, tipus basmati o de gra llarg 150 gr de col kale 75 gr de panses 1 enciam petit 5 mandarines 2 pomes golden Per la salsa: 50 gr de pastanagues 4 grills de mandarines 75 ml d’oli d’oliva...

PEBROTS DEL PIQUILLO FARCITS DE CARNS VARIADES I BOTIFARRÓ

Ingredients i elaboració 150 gr de carn picada de vedella. 150 gr de carn picada de porc. 1 pit de pollastre filetejat 1 llauna de pebrots del piquillo 4 tomàquets canaris. 200gr de shitakes. 100 gr de botifarró  200 ml de crema ...

CREMA DE PORROS AMB AMETLLES

Ingredients i elaboració 3 porros grans. 2 patates mitjanes. 1 got de llet. 1 got de brou d'au. 30 ametlles crues. 1 nou de mantega. 2 rovells d'ou. Oli d'oliva, sal i pebre. Daurem lleugerament les ametlles. Traiem i reservem. Deix...

CREMA DE CARXOFES AMB FOIE MICUIT

Ingredients i elaboració per a 6 persones 10 carxofes. Sal, pebre, oli d'oliva, nou moscada . 1 rajolí de vi blanc. 100 gr de foie micuit 2 patates grogues 1 nou de mantega 1 trufa negra. Tallem i pelem 2 carxofes i deixem només ...

SORELL EN PAPILLOTE

Ingredients per a 4 persones: <!--[if !supportLists]-->·                <!--[endif]-->4 lloms de sorell (lluç, bacaladilla, verat….) <!--[if !supportLists]-->·                <!--[endif]-->2 porros <!--[if !supportLists]-->·                <!--[endif]-->2 pastanagues <!--[if !supportLists]-->·                <!--[endif]-->1 carbassó petit <!--[if !supportLists]-->·                <!--

AMANIDA DE SARDINA MARINADA

Ingredients (per a 4 persones): • 8 sardines • 2 tomàquets • 1 avocat • 1 magrana • 160 ml oli d'oliva • 160 ml vinagre de Mòdena • 80 ml salsa de soia • Escarola • sal Elaboració Comencem pelant l'avocat i partint 4...

PATÉ DE TOMÀQUETS SECS I PASTANAGA

INGREDIENTS (per 4persones) 12 tomàquets secs (meitats) 2 pastanagues grans ½ pebrot del piquillo 1 gra d’all 2 c.s d’oli d’oliva verge extra Sal marina PREPARACIÓ: 1. Posem els tomàquets secs en remull (en aigua tèbia) durant 15-20...

NATILLES DE POMA

INGREDIENTS 2 o 3 pomes El suc de mitja llimona 4 c.s de melassa d’arròs o mel 4 tasses de llet de civada (1 litre) 1 bocí d’una vaina de vainilla (uns 2 centímetres) 1 branca de canyella 1 ó 2 c.p d’agar agar en pols PREPARACIÓ: 1....

ESTOFAT DE LLENTIES PARDINES AMB ESPINACS I PINYONS

INGREDIENTS (per 4/6 persones) 350 g de llenties pardines 20 fulles d’espinacs 1 ceba mitjana 1 pastanaga 2 grans d’all 1 fulla de llorer 2 c.s de julivert picat 2 c.s de pinyons 1 c. p de pebre vermell dolç 1 c.p de ratlladura de llimona ...

COCA DE LLARDONS

  Ingredients i elaboració per a 8 persones 200 gr de farina de reposteria 1 ou. 40 gr de sucre. 200 gr de llardons . 65 gr de llard de porc. 15 gr de llevat fresc. 1 cullerada petita de canyella molta. 5 gr de sal. Farcit de la ma...

POLLASTRE AMB SALSA DE MANGO AMB FRUITS SECS

Ingredients i elaboració per a 6 persones 1 porro tallat a rodanxes fines 1 pollastre de corral tallat a trossos petits. 1 ceba tallada en brunoise. 1 mango madur. 2 alls. 1 tros de pa dur. Safrà. 20 ametlles,  1 grapat de pinyons...

DAUS DE SOLOMILLO DE VEDELLA AMB REDUCCIÓ DE VI DE PORTO I PATATES HASSELBACK

 INGREDIENTS: 750 gr de solomillo de vedella la part més estreta. 6 patates mitjanes. Uns grans d'all molt picats. 1 got de vi de vi de Porto  1 got de brou de carn o pollastre. 2 cebes de Figueres. Sal, pebre, oli d'oliva, mantega, or...

BACALLÀ GRATINAT AMB CEBA CONFITADA I PURE CREMÓS DE MONIATO

Ingredients i elaboració per a 6 persones 1 kilo de moniatos. 250 grams de crema de llet. Sal, pebre, oli d'oliva. 1 nou de mantega. 3 cebes de Figueres . Oli de girasol . 6 trossos de bacallà d'uns 200 gr cadascú. 1 gra d'all pel...

PASTÍS DE CARN I TRUITA DE PATATES I TRUITA DE PATATES I CEBA

Ingredients i elaboració  per a 8 persones 2 paquets de bacó fumat 1 llauna de pebrots del piquillo sencers. 4 rodanxes de formatge emmental 500 gr de carn picada mixta de porc i vedella. 4 cullerades de tomàquet fregit casolà. Sa...