Gastronomia

POSTRES DE MADUIXES

Ingredients:300 gr de maduixesSal marina125 ml d'aigua125 ml de llet de civada, soja, arròs ...1 culleradeta de ratlladura de taronjaMelassa d'ordi, sucre morè o concentrat de poma al gust4 cullerades de flocs d'agar agar1 cucharadde mantega d'ametll...

FILET DE PORC IBÈRIC FULLAT AMB SALSA DE CASTANYES

Ingredients per 4 persones 4 medallons de filet de porc ibèric d'uns 150 gr cada 1. 1 planxa de pasta de full. 1 ou. 2 porros. Sal, pebre. Elaboració Netegem els filets de greix i tallem les puntes. Els tallem a rodanxes d'uns 2 centímetres. C...

ENVOLTINI DE XISTORRA

Ingredients per  6 persones 6 tacs de xistorra. Pa de motlle sense crosta. Escuradents. Elaboració Amb l'ajuda d'un corró aplanem el pa de motlle. Enrotllem la xistorra dins del pa de motlle i tanquem amb l'ajuda d'uns escuradents. Posem al ...

TOSTA DE SALMÓ AL GORGONZOLA I CREMA DE WHISKY

Ingredients  ½ barra de pa de xapata. 100 gr de formatge Gorgonzola. Un tap de crema de whisky (baileys) Unes poques nous partides, Cebollí picat, Salmó fumat. Elaboració Tallem el pa de xapata a fines rodanxes. Posem a torrar pels 2 costats...

BABA GANOUSH

INGREDIENTS (Per 4 persones) 2 albergínies grans 1 c.s colmada de tahini 1 c.s d’oli de sèsam 1-2 llimones 2 grans d’all 1 polsim de comí Oli d’oliva Sal Llavors de sèsam torrat (per decorar) Pa de pita o crudités per servir PREPARACIÓ...

CANELONS DE CONFIT D’ÀNEC

Ingredients 2 confits d'ànec. 50 gr de foie gras. 1 litre de llet 2 nous de mantega 3 cullerades de farina. Formatge ratllat per gratinar. Plaques de canelons per bullir. Sal, oli d'oliva. Elaboració Obrim la llauna de confit ...

MOUSSE DE MANDARINA I FORMATGE FRESC

Ingredients per 10 persones 200 grams de galetes, 100 grams de mantega. ½ kg. de formatge fresc d'untar. ½ kg. De nata per muntar. 4 mandarines. 1 cullerada de cafè de sucre vainillat, 150 gr. De sucre 5 fulles de gelatina. 1 mandar...

TOSTA DE MOUSSE DE FOIE I PERNIL IBÈRIC I AMB VINAGRETA DE MEL

Ingredients  per  6 persones  6 llesques de pa. mousse de foie d'ànec. 6 talls de pernil ibèric. 6 prunes seques. Oli d'oliva. Vinagre. Crema de vinagre. Mel. Sal, pebre. Elaboració Torrem lleugerament el pa pels dos c...

MINI PASTES FULLADES DE POMA I FOIE

 Ingredients 1 planxa de pasta de full rectangular. Foie micuit. 1 carrer. Llavors de sèsam, llavors de rosella ... Crema de vinagre de Mòdena, Sucre moreno, Mantega. Elaboracio Pelem la poma i tallem a tires. Les coem en una paella...

PASTÍS DE TRUITA DE PATATES I CARN

Ingredients per  8 persones 2 paquets de bacó fumat. 1 llauna de pebrots del piquillo sencers. 4 talls de formatge emmental. 500 gr de carn picada mixta de porc i vedella. 4 cullerades de tomàquet fregit casolà. Sal, pebre oli d'...

FLAM D’ESPINACS I BOLETS AMB SALSA DE TOMÀQUET I MEL

Ingredients  500 gr d'espinacs en fulls netes. 2 porros tallats a fines formes rodones. 5 ous xl. 400 ml de nata per cuinar. 500 gr de bolets de temporada tallades molt petites. 400 gr de tomàquets madurs. Una mica d'orenga. Un raig de mel. Elab...

RISOTO DE SÍPIA I TROMPETES DE LA MORT A LA TINTA DE CALAMAR

Ingredients per a 6 persones 1/2 quilo d'arròs de gra rodó. 12 gambes. 2 sípies mitjanes. 2 cebes. Vi blanc. 1 nou de mantega. Brou de peix. 1 sobre de tinta de calamar. 400 gr de trompetes de la mort. Oli d'oliva, sal, pebre, 1 bitxos de caie...

BUNYOLS FARCITS DE CREMA CITRONELA

Ingredients per a uns 30 bunyols 90 gr de farina 3 ous grans 30 gr. de sucre 40 gr de mantega 210 cl de llet 1/2 sobre de llevat químic 2 anissos estrellats Oli de gira-sol Farcit de crema citronela 4 llimones, 30 gr de mantega, 80 gr de maizen...

TIRAMISÚ DE PLÀTAN

Ingredients Bescuits tipus melindros. 2 clares d'ou. 4 rovells. 100 gr. De sucre. 400 gr. De formatge mascarpone. 175 ml de cafè. 200 gr. de xocolata negra. Cacau en pols. Licor amareto. 2 plàtans tallats ben fins. Elaboració Preparem un bon c...

DAURADA FARCIDA DE VERDURES, PERNIL I FORMATGE PARMESÀ

Ingredients per 4 persones 4 daurades mitjanes. 50 gr. De pernil serrà molt picadet. Una mica de formatge parmesà. 2 grans d'all picadets. 1 carbassó, 1 albergínia, 1 pastanaga, 1 porro. ELaboració Demanem al peixater que ens prepari les dau...