Gastronomia

RAP AMB BOLETS VARIADES DE TEMPORADA

Ingredients 1 rap fresc tallat a rodanxes gruixudes. 16 gambes pelades (reservem els caps i closques) 1 cullerada de farina. Julivert picat. Sal, oli d'oliva. 2 grans d'all. 2 escalunyes. 1 pastanaga. 1 branca d'api. 200 ml de vi blanc. 2 cullerad...

CODONYS CUITS EN SUC DE MAGRANA

Ingredients  per 4 persones 2 codonys grans 6 magranes 1 taronja 1 llimona 1 clau 1 beina de vainilla 50 g de sucre moré Iogurt natural per acompanyar Preparació:  1. Tallem les magranes per la meitat. Les desgranem com hem dit a la primera r...

CUSCÚS AMB FRUITS SECS

Ingredients per 4 persones 200 gr de cuscús 1 ceba vermella 40 gr de fruits secs variats (ametlles, avellanes, nouss) 4 dàtils o 4 préssecs deshidratats 2 c.s de panses Un grapat d’herbes fresques (julivert, menta…) 8 figues fresques Aceit...

CREMA DE MONIATO AMB XAMPINYONS, OU I CROSTONS

Ingredients per 4 persones 750 gr aprox. de moniato 1 ceba 3 grans d’all ½ litre de brou de verdures Sal Pebre negre Nou moscada Comí Oli d’oliva Per la guarnició: 250 g de xampinyons portobello 3 grans d’all 150 ml de brou de verdures ...

BROQUETES DE RAP AMB CANSALADA

Iingredientes  Cues de rap Tires de bacó. Oli, vinagre, all, sal. Elaboració Desespinem el rap i tallem a daus petits. Emboliquem en les tires de bacó i enfilem en les broquetes de 2 en 2. Marquem en una paella molt calenta amb molt...

ASSORTIMENT DE CANAPÈS VARIATS

Ingredients i elaboració Anxoves - Fem una pasta d'anxoves triturant una llauna d'anxoves amb un rajolí de nata. Untem 2 llesques de pa de motlle sense crosta i les posem una damunt de l'altra i les tallem en 9 unitats. Per a la decoració tall...

GALETES SALADES DE SÈSAM I ESPÈCIES

Ingredients  200 gr de farina. Mitja culleradeta de cafè de sal. 100 gr de mantega tallada a quadradets. 1 ou gran. 2 cullerades de sal. Sèsam torrat. Espècies (curri, cardanomo, comí ...) Elaboració Per fer la massa posem en un bol la fari...

BOMBÓ DE FOIE A LA XOCOLATA AMB AMETLLA CROCANT

Ingredients: 1 terrina de foie micuit d'oca o ànec. 1 poma, 1 nou de mantega, 2 cullerades de sucre, mel. Ametlla crocant. Crema de vinagre balsàmic. 70 gr de Xocolata fondant. Elaboració: Fem boles amb el foie, posem en paper vegetal i congel...

PERNILETS DE POLLASTRE AMB CEBA CONFITADA I PURÉ DE CASTANYES

Ingredients per  4 persones 8 pernilets de pollastre. 4 cebes de Figueres. 2 grans d'all picats. 2 cullerades de salsa de soja. Sal, pebre, oli, gingebre en pols. ½ quilo de castanyes gallegues. 1 patata mona llisa. 200 ml de crema ...

RAVIOLIS DE CREPS FARCITS DE FORMATGE GORGONZOLA AMB NOUS I PERES

Ingredients Massa de creps 5 gr. De sal 130 gr. De farina 6 gr. De sucre 2 ous 335 ml. De llet 70 gr de mantega Farcit: 2 peres pelades i tallades a daus petits. Formatge gorgonzola. Nous. 200 ml de nata líquida. Una mica de sals...

RISOTTO DE QUINOA, CARBASSA I CURRY

Ingredients (Per 4/6 persones)  400 g de quinoa ½ carbassa 1 ceba 2 grans d’all 100 g de panses 2 c.p de curry en pols 2 c.p. de cúrcuma en pols Un pessic de comí mòlt Sal i pebre Aigua Oli d’oliva Julivert fresc i ametlles torrades (opci...

ROTLLETS DE TARDOR

Ingredients (per 4/6 persones)  1 paquet de massa brick ½ col 2 pastanagues 1 porro 1 ceba mitjana soja germinada 1 c.p de gingebre natural 50 ml de tamari Oli d’oliva Oli de sèsam Sal Preparació:  1. Tallem la ceba i el porro en jul...

RAVIOLIS DE CREPS FARCITS DE FORMATGE GORGONZOLA AMB NOUS I PERES

Ingredients Massa de creps (5 gr. De sal, 130 gr. De farina, 6 gr. De sucre, 2 ous, 335 ml. De llet, 70 gr de mantega) Farcit 2 peres pelades i tallades a daus petits. Formatge gorgonzola. Nous. 200 ml de nata líquida. Una mic...

FIDEUA DE VERDURES AMB PESTO D’ESPINACS I NOUS

Ingredients per a 8 persones ½ quilo de fideus del nº 2 2 pastanagues. 2 cebes tallada petita. 4 grans d'all laminats. 3 tomàquets madurs ratllats, Concentrat de tomàquet. 1 litre de brou de verdura. Sal pebre, oli d'oliva, pebre ver...

CREMA DE LLENTIES AMB CARBASSA ROSTIDA I MONIATO

Ingredients per a 4 persones 100 gr de llenties. 1 litre de brou. 2 cebes de Figueres. 2 grans d'all. 2 moniatos mitjans. Oli d'oliva, sal. 1 porro. 150 Gr de carbassa tallada a daus petits Elaboració Posem la carbassa tallada en...