Gastronomia
dijous, 5 de novembre del 2015 (19:47)
Ingredients
1 rap fresc tallat a rodanxes gruixudes.
16 gambes pelades (reservem els caps i closques)
1 cullerada de farina.
Julivert picat.
Sal, oli d'oliva.
2 grans d'all.
2 escalunyes.
1 pastanaga.
1 branca d'api.
200 ml de vi blanc.
2 cullerad...
dijous, 5 de novembre del 2015 (17:47)
Ingredients per 4 persones
2 codonys grans
6 magranes
1 taronja
1 llimona
1 clau
1 beina de vainilla
50 g de sucre moré
Iogurt natural per acompanyar
Preparació:
1. Tallem les magranes per la meitat. Les desgranem com hem dit a la primera
r...
dijous, 5 de novembre del 2015 (17:44)
Ingredients per 4 persones
200 gr de cuscús
1 ceba vermella
40 gr de fruits secs variats (ametlles,
avellanes, nouss)
4 dàtils o 4 préssecs deshidratats
2 c.s de panses
Un grapat d’herbes fresques (julivert,
menta…)
8 figues fresques
Aceit...
dijous, 5 de novembre del 2015 (17:40)
Ingredients per 4 persones
750 gr aprox. de moniato
1 ceba
3 grans d’all
½ litre de brou de verdures
Sal
Pebre negre
Nou moscada
Comí
Oli d’oliva
Per la guarnició:
250 g de xampinyons portobello
3 grans d’all
150 ml de brou de verdures
...
dilluns, 2 de novembre del 2015 (17:51)
Iingredientes
Cues de rap
Tires de bacó.
Oli, vinagre, all, sal.
Elaboració
Desespinem el rap i tallem a daus petits.
Emboliquem en les tires de bacó i enfilem en les broquetes
de 2 en 2.
Marquem en una paella molt calenta amb molt...
dilluns, 2 de novembre del 2015 (17:49)
Ingredients i elaboració
Anxoves - Fem una pasta d'anxoves triturant una llauna d'anxoves amb un rajolí de nata.
Untem 2 llesques de pa de motlle sense crosta i les posem una damunt de l'altra i les tallem en 9 unitats. Per a la decoració tall...
dilluns, 2 de novembre del 2015 (16:05)
Ingredients
200 gr de farina.
Mitja culleradeta de cafè de sal.
100 gr de mantega tallada a quadradets.
1 ou gran.
2 cullerades de sal.
Sèsam torrat.
Espècies (curri, cardanomo, comí ...)
Elaboració
Per fer la massa posem en un bol la fari...
dilluns, 2 de novembre del 2015 (16:02)
Ingredients:
1 terrina de foie micuit d'oca o ànec.
1 poma, 1 nou de mantega, 2 cullerades de sucre, mel.
Ametlla crocant.
Crema de vinagre balsàmic.
70 gr de Xocolata fondant.
Elaboració:
Fem boles amb el foie, posem en paper vegetal i congel...
divendres, 30 de octubre del 2015 (15:59)
Ingredients per 4
persones
8 pernilets de pollastre.
4 cebes de Figueres.
2 grans d'all picats.
2 cullerades de salsa de soja.
Sal, pebre, oli, gingebre en pols.
½ quilo de castanyes gallegues.
1 patata mona llisa.
200 ml de crema ...
divendres, 30 de octubre del 2015 (15:59)
Ingredients
Massa de creps
5 gr. De sal
130 gr. De farina
6 gr. De sucre
2 ous
335 ml. De llet
70 gr de mantega
Farcit:
2 peres pelades i tallades a daus petits.
Formatge gorgonzola.
Nous.
200 ml de nata líquida.
Una mica de sals...
dijous, 29 de octubre del 2015 (16:09)
Ingredients (Per 4/6 persones)
400 g de quinoa
½ carbassa
1 ceba
2 grans d’all
100 g de panses
2 c.p de curry en pols
2 c.p. de cúrcuma en pols
Un pessic de comí mòlt
Sal i pebre
Aigua
Oli d’oliva
Julivert fresc i ametlles torrades (opci...
dijous, 29 de octubre del 2015 (16:06)
Ingredients (per 4/6 persones)
1 paquet de massa brick
½ col
2 pastanagues
1 porro
1 ceba mitjana
soja germinada
1 c.p de gingebre natural
50 ml de tamari
Oli d’oliva
Oli de sèsam
Sal
Preparació:
1. Tallem la ceba i el porro en jul...
dimecres, 28 de octubre del 2015 (17:31)
Ingredients
Massa de creps
(5 gr. De sal, 130 gr. De farina, 6 gr. De sucre, 2 ous, 335
ml. De llet, 70 gr de mantega)
Farcit
2 peres pelades i tallades a daus petits.
Formatge gorgonzola.
Nous.
200 ml de nata líquida.
Una mic...
dimecres, 28 de octubre del 2015 (17:30)
Ingredients per a 8
persones
½ quilo de fideus del nº 2
2 pastanagues.
2 cebes tallada petita. 4 grans d'all laminats.
3 tomàquets madurs ratllats, Concentrat de tomàquet.
1 litre
de brou de verdura.
Sal pebre, oli d'oliva, pebre ver...
dimecres, 28 de octubre del 2015 (17:28)
Ingredients per a 4
persones
100 gr de llenties.
1 litre
de brou.
2 cebes de Figueres.
2 grans d'all.
2 moniatos mitjans.
Oli d'oliva, sal.
1 porro.
150 Gr de carbassa tallada a daus petits
Elaboració
Posem la carbassa tallada en...