Gastronomia
dimecres, 28 de octubre del 2015 (17:08)
Ingredients per a 6
persones
1 lluç de 1'200 quilos aproximadament tallada a rodanxes.
200 gr de pèsols frescos de temporada.
Un parell de cloïsses grans per persona.
Un parell de puntes d'espàrrecs blancs cuits per persona.
4 ous cuit...
dilluns, 26 de octubre del 2015 (17:11)
Ingredients per a 8 persones
8 llesques de pa torrat
8 ous de guatlla
Sobrassada d'untar de bona qualitat
Vinagreta de mel i mostassa
Elaboració
Untem les torrades amb sobrassada.
Fregim els ous de guatlla i co...
dilluns, 26 de octubre del 2015 (17:08)
Ingredients per a la pasta choux
125 ml d'aigua.
50 gr de mantega pomada.
75 gr de farina tamisada.
4 ous, 1 mica de sal.
Elaboració
Posem en un cassó a bullir l'aigua amb la mantega i la sal.
Quan l'aigua comenci a bullir i s'hagi f...
dilluns, 26 de octubre del 2015 (16:29)
Ingredients
1 Formatge camembert.
Farina, ou batut i pa ratllat per a fregir les boles.
Oli de gira-sol.
1 poma, Sucre bru.
Mantega.
Elaboració
Pelem la poma i tallem a daus.
Les coem en una paella amb el foc mitjà amb una mica...
dilluns, 26 de octubre del 2015 (16:23)
Ingredients
2 pits de pollastre filetejats.
100 gr de formatge parmesà, orenga.
Quicos triturats, farina, ou batut, sal, pebre.
Elaboració
Tallem el pollastre a tires fines i llargues.
Les salpebrem i passem orenga, per farin...
divendres, 23 de octubre del 2015 (15:55)
Ingredients (per 4
persones)
100 g
de farina de blat integral
100 g
de flocs de civada
100 g
de sucre moreno integral de canya
1 taronja
1 c.p de canyella
4 c.s d’oli d’oliva
½ sobre de llevat en pols
1 pessic de sal
Pre...
divendres, 23 de octubre del 2015 (15:53)
Ingredients (Per 4/6
persones)
1 vas de llenties pardines
5 cm
d’alga wakame, tallada a trossets
1 gra d’all
½ c.p de llavors carminatives mòltes (fonoll, comí, anet…)
2 cebes tallades a mitja lluna
2 pastanagues ratllade...
divendres, 23 de octubre del 2015 (15:52)
Iingredients (Per 4
persones)
1 kg
de xampinyons grossos
4 grans d’all Oli d’oliva
Herbes aromàtiques (poden ser
cibulet, julivert, farigola, romaní, etc..)
Sal i pebre 30 ml de vi blanc
Preparació:
1. Rentem els xampin...
dijous, 22 de octubre del 2015 (18:45)
Ingredients
per a 8 persones
400 gr de nata per muntar ben freda.
200 gr de xocolata fondant.
Un raig de licor de taronja.
200 gr de carquinyolis o galetes o avellanes.
100 gr de sucre.
9 fulles de gelatina.
La ratlladura d'un parell de...
dijous, 22 de octubre del 2015 (18:43)
Ingredients
per a 4 persones
4 desossats de pollastre amb pell.
1 ceba de figueres.
12 gambes vermelles.
Fil de cuina bramant.
Sal, pebre, AOVE.
Vi blanc.
Mantega, 1 cullerada de farina (Per a la roux
de la salsa Nantua)
Elaboració...
dimecres, 21 de octubre del 2015 (15:53)
Ingredients per a 4
persones
4 supremes de lluç, Farina.
Brou curt de peix.
Julivert, 3 grans d'all, oli d'oliva.
Un got petit d'arròs de gra rodó, Brou vegetal.
1 poma golden, 1 ceba tendra, una mica de curri.
Elaboració
Triturem...
dimecres, 21 de octubre del 2015 (15:52)
Ingredients per a 6
persones
1 bossa de fulles d'espinacs netes.
1 litre
de llet.
200 ml de crema de llet per cuinar.
15 gr de bolets variats deshidratades.
Sal, pebre.
2 nous de mantega.
2 cullerades de farina.
Elaboració
Posem a...
dimecres, 21 de octubre del 2015 (15:48)
Ingredients per a 10
persones
8 préssecs de vinya
50 gr de sucre morè
30 gr de mantega pomada
50 gr d'ametlles filetejades crues
4 ous grans
100 gr de farina
125 gr de sucre
Elaboració
Pelar els préssecs i treure'ls l'os.
Tal...
dimecres, 21 de octubre del 2015 (15:47)
Ingredients per a 6
persones
500 gr. d'arròs rodó.
2 cebes tallades fines.
2 grans d'all tallats molt fins.
1 raig de vi blanc.
300 gr. d'espinacs frescos.
Fumet de peix.
400 gr. calamars.
1 nou de mantega.
Sal, oli d'oliva, pebre v...
dilluns, 19 de octubre del 2015 (17:25)
Ingredients
Pa de xapata.
Melmelada de fruits vermells.
Formatge brie de "mieux" o un que sigui de bona qualitat.
Sucre.
Pebrots del piquillo.
Boles petites de mozzarella de bufala.
Sèsam torrat.
Elaboració
Torrem el pa de xapata pels 2 costats al forn.
Untem amb melmelada de fruits vermells.
Posem un tall de formatge brie a cada torrada.
Posem sucre i cremem amb...