Gastronomia

CEBICHE MEXICÀ

Ingredients i elaboració per a 6 persones 400 gr de rap 400 gr de tonyina fresca. 400 gr de salmó fresc. 8 llimes 4 llimones 1 branca d'api picada. 2 cebes vermelles tallades a juliana. 1 pebre verd italià tallat a juliana. 4 ...

CARPACCIO DE BACALLÀ AMB SALSA ROMESCO

Ingredients i elaboració per a 4 persones 1 tros de bacallà. 1 llimona. Salsa romesco. Aove, sal i pebre negre. Pan de motlle sense crosta. Olives negres picades de bona qualitat. Una mica de cibulet picat. Tomàquets xerries. Tra...

AMANIDA DE POLLASTRE I MANGO AMB SALSA DE TONYINA

Ingredients i elaboració per 6 persones 2 pits de pollastre. Sal, pebre, oli d'oliva. Herbes provençals. 1 mango gran en el punt de maduració. 1 ceba tendra. 50 gr de avellanes torrades trossejades. 6 cireres dessosades 20 gr de c...

PIZZA D’ALBERGINIA AL PESTO AMB BURRATA ITALIANA

Ingredients i elaboració Massa 450 gr de farina de força. 15 gr de llevat fresc. 220 ml de agua con gas . 10 gr de sal. 25 ml d'oli d'oliva. 1 cullerada de sucre. Relleno 1 burrata gran 1 albergínia tallada molt fina 1 ma...

TOMÀQUETS FARCITS DE CARN I BOLETS

Ingredients i elaboració 2 cebes de Figueres. 2 pastanagues. ½ kilo de carn mixta picada . 200 gr de shitakes . 15 gr de bolets deshidratats variats. 13 tomàquets de branca per farcir. ½ litre de llet Sal, pebre, oli d'oliva, 1 n...

GADO GADO

Ingredients Verdures bullides (pastanaga, bròquil, col, carbassó, blat... Verdures crues: enciam, cogombre... Salsa Gado Gado 1 gra d'all 1 tros de gingebre 4-5 cullerades de mantega de cacauet 1 cullerada de salsa d'ostres 1 cullerada de sa...

OPOR AYAM (POLLASTRE AMB LLET DE COCO)

Ingredients: 3 gots de llet de coco (540 ml) 2 talls de Bawan (all tendre) 1 gra d'all 1 tros de Galanga (Kha) 1 tall de Lemon Grass (limoncillo) 2 cuixes de pollastre (tallar 4 trossos per pota) Sal al gust Espècies 1 cullerada de coriandre ...

PASTÍS DE PASTANAGA AMB ESPÈCIES

Ingredients (per 4 persones) 200 gr de farina d’espelta integral 130 gr de sucre moreno integral de canya 150 gr de pastanaga ratllada 3 c.p de llevat en pols 1 c.p de canyella ½ c.p de gingebre en pols ½ c.p de clau mólt 100 ml d’aigua m...

AMANIDA D’ALVOCAT, QUINOA I FAVES

Ingredients 400 g de quinoa 400 g de faves grans 1 o 2 alvocats madurs 200 g de raves amb les seves fulles 100 g d’enciam fulla de roure 1 llimona 2 grans d’all 1 c.p de comí mòlt 2 bitxos (opcional) Alfàbrega fresca Oli d’oliva verge ...

PATE D’OLIVES NEGRES I TOMÀQUETS SECS

Ingredients (per 4 persones) 150 g d’olives negres sense ós 100 g de tomàquets secs 1 gra d’all 1 c.p d’orenga 1 c.p. de farigola 1 c.p de suc de llimona Oli d’oliva Sal Preparació: 1. Primer de tot tallem a trossets petits els tom...

QUICHE DE PRIMAVERA

Ingredients per la massa 200 gr de farina. Mitja culleradeta de café amb sal. 100 gr de mantega tallada a quadradets. 1 ou gran Una mica de sucre. Ingredients per farcit 3 porros grans. 1 manat d'espàrrecs de marge. 1 safata d...

CANELONS DE RECUIT DE DRAP I PERES AMB SALSA AURORA

Ingredients i elaboració per a 6 persones 4 peres. ½ kilo de recuit de drap o mató de Montserrat . 20 plaques de canelons. 1 litre de llet fresca. ½ kilo de tomàquets madurs. 1 ceba de cultiu biològic. 3 cullerades de farina . ...

AMANIDA DE PEBROTS ESCALIVATS AMB ESQUEIXADA DE BACALLÀ

Ingredients i elaboració per a 4 persones 4 pebrots vermells grans. 500 gr d'esqueixada de bacallà. 4 grans d'all tallats a làmines fines. Sal, oli d'oliva. Ceba tendra tallada en juliana 50 gr d'olives negres de l'Alt Aragó. 50 ...

CREMA FREDA D’AMETLLES AL FOIE

100 gr de ametlla marcona crua sense pell. Aigua freda 15 gr de motlla de pa. 50 gr de mousse d'ànec. 100 ml de crema de llet. Uns daus de foie micuit. Cristals de sal Unes gotes de vinagre en crema. 100 ml d'oli d'oliva verge. Sal...

DAUS DE SOLOMILLO DE VEDELLA AMB REDUCCIÓ DE PEDRO XIMENEZ I PATATES HASSELBACK

750 gr de solomillo de vedella la part més estreta. 6 patates mitjanes Uns grans d'all molt picats. 1 got de vi de Pedro Ximénez , 1 got de brou de carn. 2 cebes de Figueres Sal , pebre, oli d'oliva, mantega, orenga. Netegem be les...