Gastronomia
dimecres, 6 de maig del 2015 (15:54)
Ingredients i elaboració per 6 persones
Oli d'oliva, sal i pebre.
50 gr de sésam cru.
500 gr de cigrons cuits.
2 grans d'all.
El suc d'1 llimona.
1 kg de musclos gallecs.
18 gambes de bona qualitat.
Torrem el sésam en una paell...
dimecres, 6 de maig del 2015 (15:54)
Ingredients i elaboració per 4
persones
4 pits de pollastre petits
Rodanxes de pernil salat.
Llesques de formatge per fondre.
150 gr de formatge gorgonzola.
1 ceba.
400 ml de nata per cuinar.
Un rajolí de vi blanc, sal ,
pebre, ol...
dimecres, 6 de maig del 2015 (15:53)
Ingredients i elaboració per 6 persones
1
kilo de pessols frescos.
Fumet
de peix.
2
cebes.
2 grans d'all.
Sal, pebre, oli d'oliva .
6
trossos de lluç.
2
filets de llobarro tallats en 6 trossos .
12
gambes grans.
1
sípia blanca gr...
dimecres, 6 de maig del 2015 (15:52)
Ingredients i elaboració per 6 persones
20 plaques de canelons
1 kilo d'espinacs frescos en fulles netes.
50 gr de pinyons
50 gr de panses de corinto.
50 gr de formatge per gratinar.
3 cebes de Figueres.
400 ml de nata líquida per c...
dimarts, 5 de maig del 2015 (16:58)
Ingredients i elaboració per 6 persones
6
patates mitjanes per coure.
Farina.
3 ous batuts.
Sal, oli d'oliva, pebre.
100 gr de pernil salat
Brou d'au o de carn que cobreixi les patates
Formatge per gratatinar
2
cebes
Vi blanc.
Peb...
dijous, 30 de abril del 2015 (19:23)
Ingredients i elaboración para 6 personas
6 trossos de salmó sense pell ni espines d'uns 150 gr cadascú
1/2 litre de llet
250 gr de xampinyons tallats molt petits i nets.
2 cebes de Figueres.
1 nou de maneta.
2 cullerades de farina...
dijous, 30 de abril del 2015 (18:32)
Ingredients i elaboració per 6 persones
6 filets de sardines o anxoves grans
Llesques mitjanes de pa torrat.
4 tomàquets vermells.
Gingebre en pols, all en pols, sal i pebre.
Farigola fresca seca.
Oli d'oliva verge extra.
1 fulla de...
dijous, 30 de abril del 2015 (18:19)
Ingredients i elaboració per 8 persones
8 gambes grans
Una mica de pa ratllat.
Un grapat de kellogs.
Salsa teriyaki mediterrània.
Sal, ou batut, pebre, oli de girasol.
Pelem les gambes i les traiem la tripa.
Juntem el pa ratllat am...
dijous, 30 de abril del 2015 (18:12)
Ingredients i elaboració
Pa de xapata
100 gr de ametlla marcona crua i sense pell.
2 grans d'all.
Aigua ben fresca.
15 gr de motlla de pa.
Un rajolí de vinagre de vi blanc.
100 ml d'oli d'oliva verge .
Sal al gust
Maduixots.
T...
divendres, 24 de abril del 2015 (18:19)
Ingredients i elaboració
4 pits de pollastre
100
gr de ametlla marcona crua.
1
pebre verd gran.
4
cullerades de maicena.
4
cullerades de vinagre de poma.
4 pastanagues.
4
cullerades de salsa de soja.
½
litre de brou de pollastre.
2...
divendres, 24 de abril del 2015 (17:53)
Ingredients i elaboració per 6
persones
1 kilo de pèsols frescos
1 paquet de tires de bacó tallat.
Brou de pollastre
3 xalotes.
2 grans d'all.
1 nou de mantega.
100 gr de pernil dolç.
Sal, pebre, oli d'oliva.
1 cullerada de fari...
divendres, 24 de abril del 2015 (17:31)
Ingredients i elaboració
½ kilo de carn mixta de vedella i porc.
8 filets fins de pit de pollastre.
Formatge a rodanxes tipus havarti.
200 gr de tires de bacó fumat.
4 ous, ra ratllat
Canyella mòlta, 2 grans d'all, julivert.
Oli d...
dilluns, 20 de abril del 2015 (17:22)
Ingredients:
Cervesa: 200cl(un quinto)/ 330cl(una llauna)
Oli d'oliva : 50g / 80g
Oli de girasol : 150g / 250g
Sal: 5g / 8g
Orenga: 3g / 5g
Farina: 480g / 800g
Elaboració :
Posem tots els ingredients a un perol(thermomix o robot de cuina) i b...
dilluns, 20 de abril del 2015 (14:32)
Llet 1L/2L
Sucre gra 240g/480g
Maicena 100g/200g
Rovells 80g(5 rovells)/160g(10 rovells)
Pells de llimona: 1 llimona/2 llimones
Branques de canyella 1/2 o 1
Aquestes mides són per 1L o 2L de crema pastissera
Elaboració :
-Posem a...
dilluns, 20 de abril del 2015 (14:17)
Ingredients i elaboració
2 albergínies mitjanes.
Sal grossa,
El suc d'1 llimona
4 grans d'all
100 cl d'oli d'oliva.
2 cullerades soperes de tahini
1 cullerada de pebre vermell de qualitat,
sal , pimienta , 1 cullerada de postre...