Gastronomia
dilluns, 20 de abril del 2015 (14:08)
100 gr de farina.
50 gr de mantega tallada a quadradets.
½ ou gran
1 cullerada sopera
de sal .
Sésam torrat.
Espècies ( curry ,
cardamom, comí…)
100 gr de xocolata fondant más un rajolí de nata.
Ametlla crocanti
Per fer la ma...
dilluns, 20 de abril del 2015 (13:44)
Ingredients i elaboració
1/2 kilo de tomàquets vermells de pera.
Vinagre.
Oli d'oliva verge extra.
1 gra d'all.
1 llesca de pa de motlle.
Sal.
200 Gr de maduixots.
Pernil salat a rodanxes.
1 terrina de mató
2 clares d'ou montades...
dijous, 16 de abril del 2015 (18:49)
Ingredients
i elaboració per 6 persones
20
plaques de canelons
500
gr de bacallà esqueixat
1
kilo d'espinacs frescs
50
gr de pinyons
50
gr de formatge per gratinar.
2
cebes de Figueres
2
tomàquets vermells
400
ml de nata líquida p...
dijous, 16 de abril del 2015 (16:57)
Ingredients i elaboració per 4 persones
1
kilo de faves fresques
2 pastanagues pelades tallades a daus petits.
1 branca d'api tallada petita.
1
ceba tallada petita
200
gr de formatge feta de bona qualitat.
Salsa
putanesca
10
tomàq...
dimecres, 15 de abril del 2015 (12:19)
Ingredients i elaboració
200 gr de cigrons cuits
1 ceba blanca gran ben picada.
2 albergínies grans tallades a daus de 2 cm.
3 pastanagues mitjanes tallades a rodanxes amb pell.
3 naps pelats i tallats a daus d'1 cm.
150 gr de carbas...
dimecres, 15 de abril del 2015 (11:56)
Ingredients i elaboració
1 lluç mitjà, demanar al peixater que us treguin els lloms.
1 paquet de gules.
60 gr de parmesà
2 grans d'all picats
1 carbassó
1 pastanaga
1 porro
Demanem al peixater que ens prepari el lluç per farc...
dilluns, 13 de abril del 2015 (17:23)
Ingredients i elaboració
2 pits de pollastre filetejats.
100 gr de formatge parmesà, orenga.
Quicos triturats, farina, ou batut, sal,
pebre.
Tallem el pit de pollastre en tires fines i llargues.
Salpebrem i pasem per l'orenga, per f...
dilluns, 13 de abril del 2015 (17:19)
Ingredients i elaboració
2 albergínies grans.
Una terrina de formatge mascarpone.
100 gr de maduixots tallats en trossets.
Cibulet.
Crema de vinagre .
Sal, pebre.
Tallem les albergínies a tires estretes amb cura de no trencar-les i...
dilluns, 13 de abril del 2015 (17:00)
Ingredients i elaboració per la pasta choux
250 ml d'aigua.
100 gr de mantega pomada.
150 gr de farina tamitzada..
4 ous.
1 pizca de sal.
Posem en un a cassola l'aigua, la sal i la mantega i ho fem bullir.
De cop, tirem la farina...
dimarts, 31 de març del 2015 (11:18)
Ingredients i elaboració per 6 persones
Pasta fresca de fruits vermells
150 gr de farina
50 gr de sucre glass
Fruits vermells descongelats.
2 uos
1 mica de sal
Farcit
250 gr de formatge mascarpone
Fruits vermells variats
3 cullerades ...
dimarts, 31 de març del 2015 (11:09)
Ingredients i elaboració
1 sípia gran
1/2 Kilo de xipirons
2 bosses de tinta de calamar.
l rajolí de vi blanc.
2 grans d'all.
1 ceba mitjana.
3 tomàquets pera.
Una mica de concentrat de tomàquet.
Brou de peix.
400 gr . de fideus...
dijous, 26 de març del 2015 (16:40)
Ingredients i elaboració per a 4 persones
Pasta fresca
400 gr de farina
2 ous
Sal, oli d'oliva.
Unes fulles d'alfàbrega
Farcit
200 gr de shiitakes a daus petits.
2 albergínies tallades a daus petits amb pell.
2 cebes de F...
dijous, 26 de març del 2015 (16:24)
Ingredients per a 6 persones
250 gr. de fideo gran amb forat.
200 gr. de musclos.
12 gambes.
1 kilo de rap.
1 litre de brou vermell de peix.
Unes hebres de safrà, pebre vermell dolç, vi blanc.
2 tomàquets pera triturats.
Sal, oli...
dimarts, 17 de març del 2015 (15:55)
Ingredients i elaboració per 8 persones
1 1/2 litre de brou de pollastre.
1/2 kilo de fideus del nº2.
8 meitats de peus de porc, ja cuits, dessosats i trossejats.
30 gr de ceps deshidratats.
2 grans d'all.
1/2 kilo de bolets shitake...
dimarts, 17 de març del 2015 (15:46)
Ingredients i elaboració per la salsa per 4 persones
250 gr de formatge ricotta.
50 gr de
tomàquets secs confitats amb oli.
Ruca, pinyons torrats.
2 cebes de Figueres, 1 gra d'all gran picat.
Unes quantes fulles d'alfàbrega.
Tallem la...