Gastronomia
dijous, 12 de març del 2015 (20:03)
INGREDIENTS
250 g de farina de blat
100 g de cacau en pols
1 c.s de bicarbonat
½ c.p de sal
1 c.p d’extracte de vainilla
320 g de sucre integral de canya
320 ml d’oli de girasol
400 ml de llet de coco
50 ml de llet de civada
1 c.s de vinag...
dijous, 12 de març del 2015 (20:02)
INGREDIENTS (per 4 persones)
4 peres dolces i madures
2 c.s de ratlladura de llimona
250 g de maduixes
2 c.s de saba d’auró
2 c.p de maizena
1 c.s de suc de llimona
unes fulletes de menta
PREPARACIÓ:
1. Pelem les peres i les tallem per la ...
dimecres, 11 de març del 2015 (16:13)
Ingredients i elaboració
Farcit
6 pomes golden pelades i tallades a daus.
30
gr de panses.
15
gr de moscatel.
80
gr de mantega.
30
gr de sucre.
Posem en una paella la mantega amb el sucre i deixem caramelitzar.
Afegim els daus de p...
dimecres, 11 de març del 2015 (16:13)
Ingredients i elaboració
1 bossa d'espinacs.
80 gr de formatge blau.
Julivert picat.
1 ceba de Figueres.
1 ou.
Mantega, sal, oli d'oliva.
Una mica de formatge parmesà.
2 llesques de pa de motlle.
Farina, pa ratllat i un ou (pel arre...
dimecres, 11 de març del 2015 (16:12)
Ingredients i elaboració
125 gr de pernil ibéric picat.
100gr d'anelles de calamar.
2 sobres de tinta de calamar.
2 nous de mantega.
3 cullerades de farina.
1/2 litre de llet.
1 ceba de Figueres picada.
Sal , oli per fregir, pa rat...
dimecres, 11 de març del 2015 (16:09)
Ingredients i elaboració
1 kilo de patates mona lisa.
1 kilo de tomàquets ben vermells i madurs.
Unes gotes de tabasco.
3 caienes.
Herbes provençals.
1 ou.
Oli de girasol .
Anxoves.
Sal, pebre, sucre, oli d'oliva .
Tallem les p...
dilluns, 9 de març del 2015 (12:59)
Ingredients i elaboració per 6 persones
½
kilo de fideu fi cabell d'àngel.
600
gr de pit de pollastre tallat a trossets.
2
manats d'alls tendres.
2
cebes de Figueres.
3
rodanxes de foie fresc d'ànec de 1 cm de grossor .
Oli d'oli...
dilluns, 9 de març del 2015 (12:43)
Ingredients i elaboració per 8
persones
1 alberginia gran, 2 cebes de Figueres ,1 carbassó gran, 1 tros de carbassa.
1 pebrot vermell, 1 pebrot verd,
1tros de bacallà.
1/2 kg. de tomàquet madur ben vermell
Salsa de tomàquet.
20 pla...
dilluns, 9 de març del 2015 (11:46)
INGREDIENTS
500 ml de llet de civada
1 c.s de vinagre de poma
300 g de farina de blat
100 g de farina de blat de moro
1 c.s de llevat en pols
1 c.s de bicarbonat sòdic
450 g de sucre moreno integral de canya
½ c.p de sal
160 ml d’oli de gira...
dilluns, 9 de març del 2015 (11:44)
INGREDIENTS (per 4 persones)
200 g de nous
150 g de panses
100 g de poma, pelada o no (mitja)
1 c.s de canyella en pols
½ c.p de nou moscada
Vainilla natural
1 polsim de sal
1 i ½ c. s de flocs de civada
PREPARACIÓ:
1. Posar a la picadora le...
dimecres, 4 de març del 2015 (09:12)
Ingredients i elaboració per a 8
persones
6 patates mitjanes.
Mig litre de crema de llet.
Sal, pebre.
Pelem i netegem les patates, les tallem a fines rodanxes.
En una safata posem una base de patates, a sobre crema de llet, salpebrem ...
dimecres, 4 de març del 2015 (09:10)
Ingredients i elaboració
250 gr. d'ametlla mòlta crua.
250 gr. de sucre.
5 ous grans.
La ratlladura d'una llimona.
Mijta cullerada de café de canyella mòlta.
Sucre glass.
En un bol posem el sucre, l'ametlla mòlta, la canyella i l...
dimecres, 4 de març del 2015 (09:10)
Ingredients per a 12 carxofes
12 carxofes mitjanes.
½ litre de llet
1 nou de mantega
1 cullerada de farina
Sal, pebre, nou moscada, olli d'oliva.
150 gr de bolets de temporada.
15 gr de boletus edulis
deshidratats.
1 ceba, 1 carbass
dimecres, 4 de març del 2015 (09:09)
Ingredients i elaboració per a 5/6 persones
1 cua de bou tallada.
1
porro tallat a fines rodanxes.
1
ceba tallada molt petita.
4 pastanagues.
1 cap d'all sencera partida per la meitat.
1 ampolla de vi negre.
Sal, oli d'oliva.
Pebre ve...
dijous, 26 de febrer del 2015 (16:09)
INGREDIENTS PER 4 PERSONES
4 orades mitjanes.
50 gr. de pernil salat molt picadet.
Una mica de formatge parmesà.
2 grans d'all picats.
1 carbassó,
1 pastanaga, 1 porro.
ELABORACIÓ
Demanem al peixater que ens prepari les orade...