Gastronomia
dimecres, 28 de gener del 2015 (16:28)
Ingredients i elaboració per a 6
persones
700 gr
de cigrons cuits.
½ kilo
de shitakes.
20 gr
de ceps deshidratats.
Oli d'oliva, sal i pebre.
2
cebes de Figueres.
Posem a escalfar 750 ml d'aigua amb els ceps deshidratats sense que arribin a bullir.
Tallem petita la ceba i confitem fins que quedi ben daurada.
Afegim els shitakes tallats en "juliana".
Quan estiguin...
dimecres, 28 de gener del 2015 (16:23)
Ingredients
1 lluç fresc en rodanxes
1 kg. de patates de guarnició.
5 grans d'all pelats, una cullerada petita de comí.
1 cullerada de pebre verd.
½ manat de coriandre.
Vinagre de vi negre.
Oli d'oliva verge.
Sal gruixuda.
Elabora...
dimecres, 28 de gener del 2015 (16:22)
Ingredients i elaboració per a 6 persones
12
pebrots del piquillo .
2
patates.
1
ceba.
1 butifarra de Burgos
3 grans d'all.
4 ous.
Salsa
2
cebes.
2 grans d'all.
Oli d'oliva, sal i julivert.
Primer fem una salsa picant la ceba...
dimecres, 28 de gener del 2015 (16:19)
Ingredients i elaboració per a 6 persones
100
gr d'arròs basmati.
250 gr d'arròs vermell.
50
gr de cireres panses.
50
gr de orellanes.
50
gr de panses.
20
gr de nous.
Pipes torrades.
20
gr de ametlla crua marcona .
20
gr de avella...
dijous, 22 de gener del 2015 (16:20)
Ingredients i elaboració per a 4 persones
2 albergínies mitjanes.
4 tomàquets canaris ben vermells.
2 cebes grans
1 pebrot vermell
1 carbassó
3 grans d'all
250 gr de calamars
1 kg de musclos
12 gambes
Oli d'oliva i sal.
Netegem les al...
dijous, 22 de gener del 2015 (16:19)
Ingredients i elaboració per a 6 persones
10 carxofes.
Sal, pebre, oli d'oliva, nou moscada.
1 rajolí de vi blanc.
100 gr de foie micuit
2 patates grogues.
1 nou de mantega.
1 trufa negra.
Tallem i pelem 2 carxofes fins a deixar el ...
dijous, 22 de gener del 2015 (12:58)
INGREDIENTS (per 4 persones)
4 peres
2 cullerades de panses
2 cullerades de melassa d’arròs
2 mandarines o taronges
la pell del cítric
suc de gingebre ratllat (aprox. una c.s)
una branca de canyella
un clau d’olor
PREPARACIÓ:
1. Pelem le...
dijous, 22 de gener del 2015 (12:56)
INGREDIENTS (per 4 persones)
100 g de xampinyons petits
6 cebetes petites
6 prunes seques sense os
300 g de seitan
7 ametlles torrades
125 ml d’aigua
1 c.s de julivert
2 alls
1 branca de farigola
1 fulla de llorer
1 branca d’orenga
1 branca ...
dijous, 22 de gener del 2015 (12:54)
INGREDIENTS (per 4persones)
4 carxofes
1 ceba
1 pastanaga
1 grapat d’avellanes torrades
½ llimona
1 vaset de gra de fajol
Pebre negre
1 pessic d’orenga
1 pessic de canyella
oli i sal
PREPARACIÓ:
1. Rentem el fajol, l’escorrem bé i...
dimecres, 21 de gener del 2015 (09:49)
Ingredients i elaboració per a 6 persones
½ kilo d'arrÒs rodó
2 cebes de Figueres
6 carxofes
1 manat d'espàrrecs silvestres
1 manat d'alls tendres
Sal, pebre, oli d'oliva, una nou de margarina, un rajolí de vi blanc, una mica de pa...
dimecres, 21 de gener del 2015 (09:36)
Ingredients i elaboració
600 gr de espinacs frescos.
1 safata de xampinyons més 20 gr de bolets deshidratats.
½ litre de llet.
1 ceba de Figueres.
2 cullerades de farina.
1 nou de margarina.
2 làmines de pasta de full.
Netegem els x...
dimecres, 21 de gener del 2015 (09:35)
Ingredients i elaboració de la massa
500 gr de farina.
1 culleradeta de
café de sal.
5 gr de llevat liofilitzat o 15 gr de fresca.
175 cl de vi blanc.
100 cl. d'oli d'oliva que ens quedi del sofregit.
1 ou batut.
Per a fer la massa j...
dimarts, 30 de desembre del 2014 (16:57)
Ingredients i elaboració per a la
crema de bolets
1 litro de brou de pollastre.
20 grams de bolets secs
deshidratats.
100 cl de crema de llet.
1 ceba de Figueres.
Maizena, sal, oli d'oliva.
100 gr de bolets frescs de
temporada.
Po...
divendres, 19 de desembre del 2014 (13:34)
INGREDIENTS
1 remolatxa bullida
1 c.p. de ratlladura de llimona
3 c.p. de tahini o crema de cacahuet
sal
ELABORACIÓ:
1. Trossegem la remolatxa i la bullim durant 10 minuts amb un fons d’aigua i una mica de
sal
2. Fem un puré amb la batedor...
divendres, 19 de desembre del 2014 (13:33)
ELABORACIÓ:
1. Tallem la pastanaga en talls rodons fins i piquem la ceba en mitja lluna.
2. Sofregim la ceba amb una mica d’oli i sal durant 10 minuts.
3. Afegim les pastanagues, les fulles de llorer i sofregim 5 minuts més.
4. Incorporem un...