Gastronomia

PAELLA DE VERDURES

Ingredients i elaboració 500 gr de arròs de gra rodó. 150 gr de mongeta tendra tallada a juliana. 1 pebrot verd i un altre vermell tallats petits. 2 manats d'alls tendres tallats a bastonets. 1 ceba gran de Figueres tallada petita. 3 ...

BLINIS AMB MAIONESA ROSA, FORMATGE CREMÓS AMB MEL I ESCOPINYES I OUS DE PEIX VERMELLS I NEGRES

Ingredients i elaboració Per a la massa 2 iogurts naturals 2 gots de farina 2 ous 1 sobre de llevat químic ½ culleradeta de sal 1 nou de mantega Barregem en un bol la farina amb els iogurts, els ous, la farina i la sal. Batem tot ...

TRONC SALAT DE FRUITS DEL MAR

   Ingredients i elaboració 4 ous grans. 30 gr de sucre.. 100 gr de farina. 250 gr de formatge cremós. 50 cl de nata líquida. 4 ous cuits. 2 llaunes de tonyina. 1 llaunes d'anxoves. 1 enciam iceberg petita. 200 gr de pernil dolç...

ROTLLES D’ALBERGÍNIA FARCITS DE FORMATGE FETA I MELMELADA DE TOMÀQUET

Ingredients i elaboració 2 albergínies petites. Daus de formatge feta en salmorra esmicolats. Melmelada de tomàquet. Farina, ou batut, quicos. Tallem les albergínies a tires estretes, amb cura de no trencar-les i tractant de conserv...

TORRADETES DE BRANDADA DE BACALLÀ, MOZZARELLA I SALSA DE TOMÀQUET GRATINADA.

Ingredients i elaboració 250 gr. de bacallà esqueixat al punt de sal. 1 gra d'all. 150 ml. d'oli d'oliva.  1 fulla de llorer. Sal. Pebre. 150 ml. de crema de llet. Mozzarella ratllada.  Alfàbrega fresca. 2 tomàquets madurs.  ...

BOLES DE FORMATGE CHEDDAR

 Ingredients i elaboració: 125 ml de aigua. 50 gr de mantega pomada. 75 gr de farina tamisada. 2 ous, 1 mica de sal. 100 gr de formatge cheddar ratllat, orenga. Posem en una cassola l'aigua amb la mantega i la sal i ho fem bullir. ...

DAUS DE SALMÓ AMB SÈSAM I SALSA DE SOIA

Ingredients i elaboració per a 6 persones 2 supremes de salmó d'uns 400 gr Sèsam cru. 1 carbassó, 1 albergínia, espàrrecs verds. Salsa de soia. Sal, pebre, oli d'oliva. Torrem el sèsam en una paella sense oli. El triturem en un m...

OUS FARCITS AMB ESPÀRRECS I GAMBES GRATINATS AMB SALSA TÀRTARA

Ingredients i elaboració per a 6 persones 9 ous grans. 1 manat gran d'espàrrecs verds. 200 gr de gambes petites pelades. ½ kilo de tomàquets de pera. Oli d'oliva, sal, pebre, 1 mica de sucre. 1 ceba. Orenga. Bullim els ous a partir...

POLLASTRE AMB SALSA TERIYAKI I ARRÒS BASMATI

Ingredients i elaboració per a 4 persones 4 pits de pollastre dessosades i netes de grasa. 1 ceba gran.  200 ml de salsa de soia japonesa. 100 ml de mirin. 100 ml de sake per a cuinar. 100 gr de sucre blanc. 2 cullerades de sucre morè

SOLOMILLO DE PORC AMB SALSA DE FOIE I PATATES SOUFLEE

Ingredients i elaboració per a 6 persones 2 solomillos de porc ibèric nets de greix. Sal, pebre negre, oli d'oliva. 2 cebes. 150 gr de foie de ànec u oca. 6 patates de guarnició. 3 ous. 50 gr de formatge parmesà ratllat. 4 rodanxes ...

MONIATO CREMÓS AMB ROVELLONS

Ingredients i elaboració per a 6 persones 1 kilo de moniatos. 250 grams de crema de llet. 100 grams de rovellons nets. 1 mica de cervesa. Sal, pebre, oli d'oliva. Fem els moniatos al forn a 200º embolicats amb paper de plata uns 40 m...

LLUÇ AMB PEBRE VERMELL I PATATES TRINXADES

(Per a 4 persones) INGREDIENTS 1 lluç de 1,500-1,700 kg 1 cullerada de pebre vermell dolç 1 culleradeta de sal 4 grans d'all 750gr de patates una llauna de pebrots rostits 100 gr d'olives d'Aragó negres i sense pinyol un g...

TEMPURA VEGETAL

(Per a 4 persones) INGREDENTS 1 Pastanaga 1 Carbassó 1 Ceba 1 tros de gingebre 1 rovell d'ou 200gr de farina 200cc d'aigua gelada 5 cullerades de salsa de soia 1 culleradeta de sucre PREPARACIÓ Pelem la pastan...

TIRAMISÚ DE MONIATO

Ingredients i elaboració Bescuits tipus melindros. 2 clares d'ou. 4 rovells. 100 gr. de sucre. 400 gr. de formatge mascarpone. 175 ml de café. 200 gr . de xocolata negra. Cacau en pols. Licor amareto. 2 moniatos bullits o cuits al forn...

PASTA DE FULL FARCIDES D’ESPINACS, XAMPINYONS I SOBRASADA DE MALLORCA

Ingredients i elaboració 600 gr de espinacs frescos. 60 gr de sobrasada. 1 safata de xampinyons. 20 gr de bolets deshidratats. ½ litre de llet. 1 ceba de Figueres. 2 cullerades de farina. 1 nou de mantega. 2 planxes de pasta de full. ...