Gastronomia
dimarts, 12 de novembre del 2013 (18:49)
Ingredients i elaboració
225 gr d'arròs gessamí .
3 pits de pollastre desossats i nets de greix .
250 gambes pelades ( reservem els caps )
400 ml de llet de coco .
50 gr de coco trossejat .
una mica de coriandre picat .
la ratlladura fina de 1 llim...
dimarts, 12 de novembre del 2013 (18:48)
Ingredients i elaboració
2 cebes vermelles mitjanes tallades a julianas fines .
2 grans d'all picats .
1 tros petit de gingebre ratllat .
2 filets de vedella o bou tallat a tires molt fines .
1 pebrot verd tallat a fines rodanxes .
150 gr de brots de...
dimarts, 12 de novembre del 2013 (18:47)
Ingredients i elaboració
1 quilo de faves desgranades .
400 gr de botifarra negra catalana de bisbe .
200 gr de cansalada fresca .
Sal , pebre en gra , 1 fulla de llorer , una branca de farigola , una branca de menta .
2 gots de brou d'au o carn , ...
dimarts, 12 de novembre del 2013 (18:46)
Ingredients i elaboració de la massa
100 gr de farina .
Sal , 40 gr d'oli d'oliva .
Aigua freda ( una mica fins que formi una massa elàstica i que se separi de les parets ) .
Barregem la farina amb la sal i incorporem l'oli . A mesura que anem ...
dimarts, 12 de novembre del 2013 (13:04)
Ingredients:
1 cogombre
1 iogurt grec
sal, pebre i anet
Preparació:
Tallar ben fines rodanxes de cogombre, assecar per llevar l'excés d'aigua. Col · locar en un bol per amanides. Afegiu el iogurt, sal, pebre. Barrejar bé perquè quedi homogeni.
D...
dimarts, 12 de novembre del 2013 (12:59)
Ingredients :
50 prunes Califòrnia.
100 gr d'ametlles tostatdas i pelades
2 cebes grans
1/4 de quilo de carn picada de vedella
1 ou
1 rodanxa depan
Paprika
Sal
Canela
Cúrcuma
Pebre negre
1/4 de got d'oli d'oliva
2 cullerades de sucre
Preparació ...
dimarts, 29 de octubre del 2013 (16:46)
Postres molt típic de les comarques de Tarragona i molt tradicional .
Es remunta , el seu origen a l'edat mitjana quan s'aprofitaven els excessos d'ametlla en els anys que la collita era molt bona
Ingredients i elaboració
1 litre de llet sencer...
dimarts, 29 de octubre del 2013 (16:44)
1 - Xips de tubercles
Ingredients i elaboració
1 patata mitjana .
1 moniato mitjà .
1 iuca .
1 plàtan mascle .
1 remolatxa crua .
Oli de gira-sol .
Sal .
Rentem molt bé tots els tubercles .
Els tallem amb la mandolina molt fins amb pell ( alm...
dimarts, 29 de octubre del 2013 (16:42)
Recepta originària de la Ribagorça . De la franja entre Catalunya i Aragó . Originalment es feia amb llebre i era típic fer salses amb xocolata per a carns de caça per contrarestar el fort gust de la carn amb la dolçor delicat de la xocolata ....
dilluns, 28 de octubre del 2013 (18:24)
Ingredients :
Massa :
400 gr de farina ( jo ús de blat ecològica ) aproximadament .
1 ou
1 mica de sal .
1/2 tassa d'aigua , aprox .
Farciment .
1 kg de patates .
1 ceba picada i fregida en oli ( o greix de pollastre )
sal i pebre a gust .
Per s...
dilluns, 28 de octubre del 2013 (18:20)
Ingredients:
2 cebes.
4 ous durs (o + segons gust).
Sal i pebre, a gust.
Oli de gira-sol, (jo li agrego unes gotes també d'oli d'oliva) a Polònia li posen greix de pollastre fosa.
Preparació.
Picar la ceba.
Bullir els ous, refredar, pelar-los, ...
dilluns, 28 de octubre del 2013 (18:11)
Ingredients:
Massa :
1a opció en termes de temps : tapes de crestes per al forn , preferiblement no fullades, encara que també poden ser. Recomano "La Tucumana ", masses d'empanades argentines. I provarem una altra que s'aconsegueix fàcilment al supermercat.
2a opció :
3/4 kg . de farina.
1/4 l. aigua tèbia.
3 cullerades d'oli.
1...
dijous, 24 de octubre del 2013 (19:03)
Ingredients:
- 1/4 part orellanes o panses
- 2/4 parts poma o pera
- 1/4 part maduixes o mores o cireres o taronja o préssec o albercocs, o poma...(fruita de temporada)
- Agar Agar
- Kuzu o Maicena o Arrurruz (farina de blat de moro, espessant)
- Pess...
dijous, 24 de octubre del 2013 (18:55)
Ingredients:
- 775 ml de llet de coco o meitat crema de coco i meitat llet d'arròs aprox
- 200 ml de crema o d'arròs o de civada o de coco
- 3 cull sop d'Agar Agar en flocs
- 1 en pols
- 1 cull sop de àgave o de melassa o estevia en...
dijous, 24 de octubre del 2013 (18:51)
Ingredients:
- 100g farina arròs*
- 150 cigrons ben cuits
- 100g panses en remull
- 100g sirop d'àgave
- 4 cull sop cacau
- 3 cull sop maicena
- 3 cull margarina vegana
- mantega
- 2 cull p llevat
- 50g festucs sense sal i
- pelats (si els compreu
...