Gastronomia
dimarts, 22 de octubre del 2013 (16:47)
El fricandó és d'origen occità i el seu origen semàntic ve de la paraula fricar , que significa fregir
Ingredients i elaboració per a 6 persones
1 Kg de carn tallada per fer fricandó .
10 gr . de moixernons secs .
300 gr . de rovellons .
2 pas...
dimarts, 22 de octubre del 2013 (16:46)
Ingredients i elaboració
1 col arrissada.
4 grans grans d'all.
200 gr de cansalada fresca tallada a trossos petits.
50 gr de bacon tallat a trossos petits.
1 quilo i mig de patates grogues.
Sal, pebre, oli d'oliva.
Traiem les fulles exteriors de la...
dimarts, 22 de octubre del 2013 (16:30)
Ingredients:
500 gr. de pomes de pomes Golden o Smith, pelades, descoratjats i tallades a quarts.
175 gr. de sucre.
1 branca de canyella.
4-6 claus d'olor.
Bullir les pomes amb aigua, poca quantitat, 2 cullerades de sucre, la branca de canyella i e...
dimarts, 22 de octubre del 2013 (16:29)
Ingredients:
(per a 6-8 racions)
750 g de carn de vedella picada
1 i 1/2 ceba ratllada ben fina
30 g de pa ratllat.
Sal i pebre.
1 ou lleugerament batut.
Un grapat de julivert, finament picat.
All.
Oli.
3 ous durs pelats.
Preparació:
Es barregen...
dimarts, 22 de octubre del 2013 (16:27)
Ingredients:
1 kg de patates.
(1 ceba) opcional.
2 ous grans.
Sal i pebre.
Oli per fregir.
Preparació:
Es pelen les patates, es ratllen finament, s'escorren amb aigua freda i s'espremen amb les mans, estrenyent contra l'escorredor el més fort possible, fins que quedin ben seques, per eliminar el midó i evitar que els "latkes" queden endurits.
Es...
dimarts, 22 de octubre del 2013 (16:25)
Ingredients:
(per 4 -6 persones)
250 gr. de ceba tendra, o alls tendres (utilitzar la part verda de la tija)
2 o 3 ous durs
2 cullerades de nata agra.
1 i 1/2 cullerades de maionesa.
Sal i pebre.
Preparació:
Rentar la part verda de la ceba en ai...
dimarts, 22 de octubre del 2013 (15:48)
Ingredients i elaboració
600 gr de castanyes .
10 gr de bolets deshidratats .
1 patata .
2 porros .
1,5 l de brou de pollastre .
200 ml de llet de coco .
250 gr de camagrocs .
2 claus d' olor .
3 cardanomos .
1 mica de curri .
2 anissos estrellats...
dijous, 10 de octubre del 2013 (12:01)
Ingredients i elaboració per a 4 persones
300 gr de pasta de cargols petites .
100 gr de mongeta " boby "
2 manats d' espàrrecs verds .
2 pastanagues grans .
1 bossa de gel .
Sal , pebre .
Bullim la pasta tal com ens indica el fabricant .
Refresquem amb aigua freda i deixem escórrer...
dijous, 10 de octubre del 2013 (12:00)
Ingredients i elaboració per a 4 persones
4 trossos de bacallà de 200 gr ( dessalat ja en el seu punt de sal )
3 moniatos mitjans .
400 ml de crema de llet per cuinar .
200 gr de bolets de temporada , que siguin rígides ( rossinyols , rovellons , ...
dimecres, 9 de octubre del 2013 (20:31)
MASSA
ingredients:
- 900gr.harina de blat (mitjana força)
- 100gr aigua
- 150 gr. Oli d'oliva verge
- 200gr.de mantega
- 40 gr. llevat premsat
- 300 gr. Aigua
- Una mica de sal i de sucre.
Elaboració:
Pastar tot junt, durant 8 mts (a màquina) fin...
dimecres, 9 de octubre del 2013 (20:30)
MASSA
ingredients :
- 900gr .farina de blat (mitjana força )
- 100gr aigua
- 150 gr . Oli d'oliva verge
- 200gr.de mantega
- 40 gr . llevat premsat
- 300 gr . Aigua
- Una mica de sal i de sucre .
Elaboració :
Pastar tot junt , durant 8 mts ( a ...
dimecres, 9 de octubre del 2013 (20:27)
MASSA
ingredients:
- 900gr.harina de blat (mitjana força)
- 100gr aigua
- 150 gr. Oli d'oliva verge
- 200gr.de mantega
- 40 gr. llevat premsat
- 300 gr. Aigua
- Una mica de sal i de sucre.
Elaboració:
Pastar tot junt, durant 8 mts (a màquina...
dimecres, 9 de octubre del 2013 (20:25)
MASSA
ingredients:
- 900gr.harina de blat (mitjana força)
- 100gr aigua
- 150 gr. Oli d'oliva verge
- 200gr.de mantega
- 40 gr. llevat premsat
- 300 gr. Aigua
- Una mica de sal i de sucre.
Elaboració:
Pastar tot junt, durant 8 mts (a màquina) fin...
dimarts, 8 de octubre del 2013 (20:32)
Ingredients i elaboració per a una ensaïmada gran
540 gr de farina .
200 ml d'aigua .
15 gr de llevat fresc .
2 ous mitjans .
1 cullerada de postres de sal .
100 gr de sucre .
75 gr de saïm ( llard de porc )
200 gr de carbassa pelada trossejada pe...
dimarts, 8 de octubre del 2013 (20:31)
Ingredients i elaboració per a 4 persones
4 rodanxes de rap .
4 rodanxes de lluç .
4 gambes .
4 escamarlans .
20 musclos .
1 llamàntol .
2 cebes tallada petita .
4 tomàquets triturats .
Sal , pebre , oli d'oliva .
Salem el peix i el en harinamos...