Gastronomia

PASTÍS DE LLUÇ I GAMBES

  Ingredients i elaboració 1 lluç o palangre d'uns 750 gr . 10 gambes llagostineres . 4 ous grans 200 gr de nata líquida de cuina. 50 gr de brandy . Sal, pebre, oli d'oliva. 1 cullerada de postre de pebre vermell. 3 tomàquets canar...

AMANIDA DE PASTA AMB PESTO D’ALVOCAT

INGREDIENTS (per a 4 persones) 400 gr de pasta 40 fulles d’alfàbrega 2 alvocats madurs 2 grans d’all petits 8 tomàquets xerry 1 ceba tendra 60 g d’ametlles, avellanes o nous 1 rajolí de suc de llimona Oli d’oliva Sal PREPARACIÓ: 1....

VICHYSSOISSE DE TOMÀQUET A LA MENTA

INGREDIENTS (per a 4/6 persones) 400 ml d’aigua 1,2kg de tomàquet madur 2 porros 1 patata gran 4 branques de menta fresca 3 c.s d’oli d’oliva verge extra 1 c.p de sucre sal i pebre PREPARACIÓ: 1. Netegem els porros i els tomàquets. Ta...

GASPATXO DE MENTA I ALFÀBREGA

INGREDIENTS (per a 4/6 persones) Un manat de menta (50 g de fulles) Un manat d’alfàbrega (50 g de fulles) 3 ous 100 g de pa torrat 1 carbassó mitjà 2 grans d’all 200 ml d’oli d’oliva verge extra 3 c.s de vinagre de Xerés Sal Per a l...

AMANIDA DE CIGRONS AMB ESPÈCIES

INGREDIENTS (per a 4 persones) 4 tomàquets ½ ceba 1 cogombre Un bon grapat de fulles de menta/julivert/coriandre 2 c.s d’oli d’oliva Sal y pebre Pels cigrons: 400 g de cigrons cuits 2 c.s de comí mòlt 2 c.s de pebre de colors (tritura...

SOPA DE MELÓ, AMETLLES I COCO

INGREDIENTS (per a 4/6 persones) 1 kg de meló pelat i trossejat 100 g d’ametlles crues 3-5 llimes 100 ml de llet de coco 2 c.s de menta picada Sal PREPARACIÓ: 1. Triturarem a fons les ametlles fins que es formi una pasta. 2. Hi afegim la ...

GASPATXO DE PRÈSSEC

INGREDIENTS (per a 6 persones) 1 kg de tomàquets tipus pera 500 g de préssecs ½ pebrot verd 1 gra d’all Vinagre de poma Sal Oli d’oliva verge extra  Per a la guarnició: Préssec, pebrot i tomàquets a daus petits PREPARACIÓ: 1. Pe...

AMANIDA D’ARRÒS INTEGRAL, MONGETA TENDRA I RÚCOLA

INGREDIENTS (per a 4/6 persones) 200 g d’arròs integral 500 g de mongetes verdes 1 llimona 50 g de festucs 2 escalonies 100 g de rúcola 1 c.p de farigola fresca 5 c.s d’oli d’oliva verge extra Pebre Sal PREPARACIÓ: 1. Bullim l’arrò...

CREMA FREDA DE PEBROTS VERMELLS I COCO

INGREDIENTS (per a 4/6 persones) 150 ml de llet de coco 6 pebrots vermells mitjans 1 porro 1 ceba mitjana 1 c.p de vinagre de Mòdena 1 c.s d’oli d’oliva coco ratllat tamari o sal brou vegetal (opcional) PREPARACIÓ: 1. Rentem els pebrot...

SALMOREJO DE CIRERES I REMOLATXA

INGREDIENTS (per a 6 persones) 700 g de tomàquets tipus pera 500 g de cireres madures 2 remolatxes mitjanes (unos 150 g cada una) crues 150 g de pa dur 75 ml d’oli d’oliva verge extra Vinagre de poma al gust Sal Pebre negre 100 g de format...

CARPACCIO DE GAMBES AMB VINAGRETA DE FESTUCS

Ingredients i elaboració per a 4 persones 12 gambes vermelles. 1 llimona. Aove , sal , pebre. Pa de motlle sense crostra. Tomàquets secs deshidratats. Una mica de cibulet picat. Tomàquets xerris 1 prèssec de vinya Mostassa antiga ...

TARTAR DE XAMPINYONS AMB FOIE

Ingredients i elaboració per a 4 persones 250 gr de xampinyons  grans . Aove , sal , pebre, El suc de 3 limes . Una mica de vinagre de poma. 1 nou de mantega 1 poma golden tallada a esgrills petits 2 cullerades de sucre 2 xalotes pic...

CEBITXE NIKKEI DE POP I BACALLÀ AMB SALSA TERIYAKI

Ingredients i elaboració per a 6 persones 3 pates de pop cuit 1/2 kg de filet de bacallà sense espines i al seu punt de sal 2 cebes vermelles tallades molt fines 2 cullerades de sésam molt 2 cullerades de coriandre  picat. 1 porro (pa...

FIDEUS YAKISOBA

  Ingredients i elaboració per a 4 persones 200 grams de fideus soba japoneses a l'ou. Salsa yakisoba al gust. 100 grams de bacó a tires. 100 gr de gamba cuita petita. 2 pastanagues tallades molt petites. Mitja col tallada molt fina. ...

TORI NO KARAAGE (POLLASTRE FREGIT MARINAT JAPONES)

Ingredients i elaboració per a 4 persones 4 cuixes de pollastre desossades i tallades a trossos d'uns 3 cm. Gingebre ratllat al gust 5 cullerades de salsa de soia, 3 cullerades de sake, 3 cullerades de mirin. Maizena, oi batut i cereals esmicolat...