Gastronomia

HUMMUS D’ALVOCAT

INGREDIENTS (per a 4/6 persones) 1 pot gran de cigrons 1 alvocat 3 c.s d’oli d’oliva 5 c.s de suc de llimona 1 c.s de tahini 1 gra d’all Sal i pebre Tomàquets cherry (per decorar) Branques d’api (per acompanyar) PREPARACIÓ: 1. Rentem ...

SEITAN A LA LLIMONA AMB CREMA DE PÈSOLS, MENTA I ESPÀRRECS

INGREDIENTS (per 4 persones) 250 g de seitan 300 g de pèsols 1 llimona 4 espàrrecs 1 ceba tendra 4 c.s d’oli d’oliva verge extra 1 c.s de menta fresca salsa de soja PREPARACIÓ: 1. Ratllem la pell de la llimona i n’expremem el seu suc....

VICHYSOISE D’AMETLLES I CEBA CARAMELITZADA

INGREDIENTS PER 4 PERSONES 2 cebes de Figueres , 1 porro 2 nous de mantega 1 rajolí de oli d'oliva 200 gr. d'ametlla marcona pelada. ½ litro de llet semidescremada. Una mica de nata líquida ¾ litro de brou de pollastre. Sal , pebre...

BACALLÀ GRATINAT AMB AMETLLES I ALLS TENDRES AMB SALSA DE PEBROTS DEL PIQUILLO CARAMELITZATS

Ingredients i elaboració per 8 persones 8 trossos de bacallà d'uns 150 gr cada 1 50 gr de ametlla crua marcona 1 manat d'alls tendres 1 llauna de pebrots del piquillo al natural 3 tomàquets triturats i colats 1 pastanaga ratllada 2...

FALAFELS CASOLANS AMB SALSA DE IOGURT A LA MENTA

INGREDIENTS (per 8 boletes) 120 gr de cigrons crus ¼ de ceba 1 gra d’all 2 c.s de coriandre fresc 2 c.s de julivert fresc 1 c.p de comí Farina de cigró Pebre negre mólt Oli d’oliva verge extra Sal 1 tassa d’aigua mineral natural (opcion...

PASTÍS DE FRUITES

INGREDIENTS (per 8 persones) 125 gr de iogurt de soja 120 gr d’oli d’oliva (1 vaset de iogurt) 220 gr de sucre moreno (2 vasets) 210 gr de farina integral (3 vasets) 1 sobre de llevat químic 3 plàtans madurs Per a la crema de fruites: ½ ...

CARPACCIO DE REMOLATXA, RAVES I MADUIXA AMB VINAGRETA DE MENTA

INGREDIENTS (per 4/6 persones) 2 remolatxes cuites 4 raves 4-5 maduixes o 1 tros de pebrot vermell Germinats (d'alfals, ceba, raves, ...) Per la vinagreta de menta: 6 c.s d’oli d’oliva v.e. 3 c.s de vinagre de poma 3 c.c de suc de gingebre ...

RISSOTTO D’ESPÀRRECS I ALFÀBREGA

INGREDIENTS (per 4 persones) 320 g d’arròs de gra rodò 1 manat d’espàrrecs verds 1 ceba Fulles d’alfàbrega fresca Crema de llet de civada 1 got de vi blanc Aigua o brou de verdures Sal Pebre negre PREPARACIÓ: 1. Primer de tot rentem...

GELATINA DE CACAO I AMETLLES

INGREDIENTS (per 4 persones) ½ c.s d’agar agar en pols 2 c.s de cacao en pols sense sucre 400 ml de beguda d’ametlles 5 c.s de concentrat d’atzavara 2 maduixes (per decorar) PREPARACIÓ: 1. Tamissem el cacao en pols i el posem en una ca...

CREMA DE PÈSSOLS I CARBASSÓ

INGREDIENTS (per 4/6 persones) 1 kg de carbassons 250 g de pèsols 1 porro ½ ceba 1 pastanaga petita 1 patata petita 5 c.s d’oli d’oliva verge extra Sal Aigua per la cocció Sèsam torrat per decorar PREPARACIÓ: 1. Traiem la part més ex...

ROMESCADA DE CONILL AMB CIRERES I VERDURES

Ingredients i elaboració per 4 persones 1 conill tallat a trossos petits 1 cap d'alls Una mica de safrà 1 mica d'ametlla crua 1 grapat d'avellanes torrades 1 nyora 4 tomàquets madurs triturats i colats. 100 ml de vi blanc. Oli d'ol...

EMPANADA DE CARN I BOLETS

  Ingredients i elaboració de la massa 500 gr . de farina 1 culleradeta petita de sal . 15 gr de llevat fresc. 175 cl . de vi blanc. 100 cl. d'oli d'oliva que ens quedi del sofregit  1 ou batut per a pinzellar la massa. Per a fer la...

BULGUR AMB XIITAKES, XAMPINYONS I CARBASSÓ

INGREDIENTS (per 4 persones) 500 ml de brou vegetal o d’aigua 240 g de bulgur 200 g de bolets xiitaques 200 g de carbassó 200 g de xampinyons 4 grans d’all 50 ml d’oli d’oliva 1 branca de farigola 1 c.s de julivert picat 1 bitxo sec Sal...

MADUIXES AMB CREMA D’ALVOCAT I LLIMA

INGREDIENTS (per 4 persones) 1 alvocat gran o dos petits 2 llimes ½ tassa de concentrat d’atzavara 400 g de maduixes PREPARACIÓ: 1. Pelem l’alvocat, traiem l’os i el trossegem. 2. Ratllem la peladura de les dues llimes i n’expremem e...

CANAPES AMB PATÉS D’OLIVES NEGRES

INGREDIENTS (per 4 persones) 140 g de tofu 150 g d’olives negres sense os  2 c.s. de salsa de soja o tamari 1 c.s d’herbes provençals Pebre al gust Torrades de pan de sègol (o qualsevol altre pa) Tomàquets cherry trossejats Germinats al ...