Gastronomia
divendres, 18 de març del 2016 (21:12)
Ingredients i elaboració
½ litre de llet.
150 gr de bolets de temporada . 1 ceba de Figueres ben picada.
20 gr de bolets deshidratats ( moixerons , ceps , variades … )
2 nous de mantega, 3 cullerades colmades de farina .
Farina, ou ba...
divendres, 18 de març del 2016 (21:03)
INGREDIENTS I ELABORACIÓ
450 gr de bacallà dessalat.
1 ceba
1/2 litre de llet.
75 gr d'oli d'oliva .
75 gr de mantega.
3 cullerades de farina.
Farina , ou batut i pa ratllat.
Possem la llet a escalfar.
Sofregim la ceba tallada m...
divendres, 18 de març del 2016 (20:49)
Ingredients i elaboració
1 ceba tallada molt petita .
500 ml de llet.
3 cullerades de farina.
200 gr de formatge gorgonzola .
30 gr de pernil ibèric picat.
30 gr de codony
Sal, pebre negre, oli d'oliva, nou moscada .
2 ous batuts, fa...
divendres, 18 de març del 2016 (20:14)
Ingredients
Per a
4 persones
<!--[if !supportLists]-->·
<!--[endif]-->Uns 600 g
de filets de bonítol sense espines
<!--[if !supportLists]-->·
<!--[endif]-->1/4 de
ceba de Figueres
<!--[if !supportLists]-->·
<!--[endif]-->cibulet
<!--[if !supportLists]-->·
<!--[endif]-->1/2 aranja vermella
<!--[if !supportLists]-->·
<!--[endif]-->1
mandarina
<!--[if !
divendres, 18 de març del 2016 (20:01)
Ingredients(4 persones):
Per al brou (diferent del fumet)
<!--[if !supportLists]-->·
<!--[endif]-->300 gr de peix per fer brou
<!--[if !supportLists]-->·
<!--[endif]-->Uns crancs
<!--[if !supportLists]-->·
<!--[endif]-->1 porro
<!--[if !supportLists]-->·
<!--[endif]-->1 pastanaga
<!--[if !supportLists]-->·
<!--[endif]-->2 tomàquets
<!--[if !
dimarts, 15 de març del 2016 (14:25)
Ingredients i elaboració per a 6 burritos
1
ceba tallada a rondanxes fines.
2 grans d'all laminats
3
tomàquets madurs
500
gr de carn picada de vedella
1
llauna de blat
Una mica de coriandre picat.
Comí
Frijoles
.
Arròs integral bu...
dimarts, 15 de març del 2016 (14:12)
Ingredients i elaboració
5
tomàquets madurs.
1
pebrot verd
1/2
pebrot vermell.
1
ceba
1
ceba vermella.
1
culleradeta de postre de xile chipotle.
2
cullerades de salsa de pico de gallo .
1
llauna de frijoles bayos .
2
jalapeños tall...
dijous, 10 de març del 2016 (16:46)
INGREDIENTS (per 4-6 persones, ració
aperitiu)
Per a 1 massa (mida safata de forn):
4 i ½ tassetes (mida cafè) de farina
integral d’espelta
1 tasseta d’aigua amb gas
1 tasseta d’oliva verge extra
½ c.p de sal
Per al farcit:
4 pomes Fu...
dijous, 10 de març del 2016 (16:45)
INGREDIENTS (4 persones)
750 ml de llet de civada
100 g d’arròs blanc de gra rodó
1 branca de canyella
Dues tires de pell de llimona
50 g de sucre moreno
400 ml de llet de coco
PREPARACIÓ:
1. La nit anterior deixem la llauna de llet de coco...
dimecres, 9 de març del 2016 (16:48)
Ingredients i elaboració
300
gr de farina de força
25
gr de llevat fresc
3
cullerades d'oli d'oliva
50
gr de llard
10
gr de sal
5 gr
de sucre
120
gr de aigua tèbia
2
manats d'espàrrecs verds
10
calçots
200
gr de formatge manxec...
dimecres, 9 de març del 2016 (15:53)
Ingredients i elaboració
1 plàtan mascle.
1 litre d'oli de girasol .
Sal .
Pelem el plàtan, el tallem amb l'ajuda d'una mandolina o màquina de tallar fiambre.
Anem posant les llesques sobre paper per a que es vagi absorbint tota...
divendres, 4 de març del 2016 (17:13)
INGREDIENTS (4 persones)
1 l d’aigua
8 taronges
150 g de sucre integral de coco
1 c.p de canyella en pols
1 branca de canyella
PREPARACIÓ:
1. Pelem 4 taronges, retirant la part blanca, i posem la polpa en una olla amb els suc
de les altres ...
divendres, 4 de març del 2016 (17:10)
INGREDIENTS (per 4 persones)
300 g d’espaguetis
125 g de tempeh
2 pebrots del piquillo
Oli d’oliva
Sal i pebre
Tamari
Alga kombu
Per la salsa:
½ alvocat
100 ml de llet de civada
1 c.s d’oli d’oliva
1 gra d’all
suc de llimona
sal
PRE...
divendres, 4 de març del 2016 (17:02)
INGREDIENTS (per 25-30 boletes)
250 g de cigrons cuits escorreguts
1 pastanaga ratllada
1 c.p de julivert o coriandre picat
1 c.p d’herbes aromàtiques
1 c.p de tahini
½ c.p de comí en pols
2 c.s d’oli d’oliva verge extra
sal
Per a l’...
divendres, 4 de març del 2016 (16:56)
Ingredients i elaboració per a 4 persones
2 pastanagues.
1 porro.
1 pebrot vermell.
1 carbassó.
Oli d'oliva .
500 gr de tonyina fresca.
Llavors de sèsam
Salsa de soia
Netegem bé les verdures.
Tallem les verdures per separat ...