Aprovada la moció de suport al Correllengua a l’Ajuntament del Prat de Llobregat

Al darrer Ple de l’Ajuntament del Prat es va aprovar per unanimitat de tots els grups municipals (ICV-EUiA, PP, PSC i CiU) una moció que expressa el suport del Consistori als actes del Correllengua, que se celebrarà els propers 28 i 29 de juny.

La moció va ser presentada per la Comissió del Correllengua del Prat a l’OIAC, i va ser assumida com a pròpia pel grup municipal de CiU que la va portar al Ple del darrer 5 de juny.

Tot seguit podeu llegir el text de la moció:

MOCIÓ DE SUPORT AL CORRELLENGUA 2013

Atesa la necessitat d’assolir la plena normalització del català arreu del territori, convertint-lo en llengua vehicular i comuna de la nostra societat i en element d’integració de les persones nouvingudes,

Atesa la consolidació que després de 17 anys està assolint la iniciativa cívica del Correllengua gràcies al suport d’ajuntaments, consells comarcals, associacions i societat civil en general,

Atesa la voluntat de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua catalana (CAL), organitzadora del Correllengua, de ratificar i augmentar aquest suport i arribar a tots els municipis i comarques de parla catalana,

Atès el compromís amb la llengua catalana que sempre ha caracteritzat aquest Ajuntament,

El grup municipal de CiU atenent la sol·licitud de la Comissió del Correllengua d’El Prat de Llobregat, proposa al ple l’adopció dels següents

ACORDS:

 1. Donar suport al Correllengua 2013 com a instrument reivindicatiu de la societat a favor de la plena normalització en l’ús social de la llengua arreu dels territoris de parla catalana i a favor de la seva unitat.
 2. Donar suport a les entitats i grups d’aquest municipi interessats en organitzar el Correllengua i aportar la infraestructura i l’ajuda necessària per al bon desenvolupament de les activitats programades.
 3. Fer pública aquesta iniciativa i estendre-la a tots els àmbits que siguin propis d’aquesta corporació.
 4. Donar suport a les iniciatives de voluntariat promogudes per la CAL i encaminades a facilitar l’ús del català oral entre persones i col·lectius, especialment entre la població nouvinguda.
 5. Fer arribar aquest acord a la Coordinadora d’Associacions per la Llengua catalana (CAL) i a la comissió del Correllengua d’El Prat.

2 thoughts on “Aprovada la moció de suport al Correllengua a l’Ajuntament del Prat de Llobregat

 1. És irònic que al text d’una moció pratenca de suport al Correllengua no s’hi escrigui correctament”del Prat”.

  • Hola pratenc,

   Abans de res, gràcies pel teu comentari. Tot i que les normes ortogràfiques de l’Institut d’Estudis Catalans són clares en aquest sentit: l’article “el” es contrau amb la preposició “de” o “a” donant “del Prat” o “al Prat”. Nombroses persones del Prat defensen que aquesta norma desnaturalitza el nom de la nostra ciutat.

   Personalment no hi coincideixo, però quan vaig copiar el text de la moció per publicar-lo al blog, em vaig cenyir al text presentat.

   Salutacions!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *