El Correllengua 2017 es dedica a Lola Anglada

La sisena edició del Correllengua al Prat de Llobregat se celebrarà el dijous 9 i divendres 10 de novembre del 2017.

Cartell del Correllengua 2017

Com cada any el Correllengua serveix per a homenatjar la figura i l’obra d’un personatge de prestigi, ja desaparegut, i que s’hagi significat per la seva estima envers la llengua i el país. Enguany la CAL dedica el Correllengua 2017 a Lola Anglada, considerada la primera il·lustradora professional catalana, coincidint amb el 125è aniversari del seu naixement.

Els actes del Correllengua 2017, que enguany arriba a la vint-i-unena edició arreu del país i la sisena al Prat, es dediquen a la il·lustradora i narradora infantil Lola Anglada, una aposta cap a un model de Correllengua encaminat a donar veu a personatges poc presents i amb poc reconeixement social. El gruix d’actes i les activitats del moviment recordaran no només la importància de l’obra de l’artista, sinó també el seu compromís amb els valors cívics, democràtics i catalanistes i el seu esperit feminista.

Dolors Anglada i Sarriera, coneguda popularment com a Lola Anglada (Barcelona, 29 d’octubre de 1892 – Tiana, 12 de setembre de 1984), fou una narradora infantil i pintora, escultora i dibuixant catalana. Col·laborà des de molt jove a gairebé totes les revistes infantils catalanes de l’època i arribà a esdevenir un dels escriptors més representatius del gènere a la preguerra. Té obres al Museu Nacional d’Art de Catalunya, al Museu de Maricel de Sitges, al Museu d’Història de Barcelona i és famosa la seva col·lecció de nines, instal·lada al Museu Romàntic Can Llopis (Sitges).

Més informació sobre Lola Anglada al seu article a la Viquipèdia o al web que li dedica l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.

Aviat publicarem tot el programa d’actes del Correllengua 2017 al Prat de Llobregat, que se celebrarà els propers dijous 9 i divendres 10 de novembre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *