Comença el Correllengua 2014 que homenatja Maria-Mercè Marçal

Maria-Mercè MarçalAhir va començar a caminar el Correllengua al principat d’Andorra, concretament a la població del Pas de la Casa, que el celebra aquest 15 i 16 de maig i demà dia 17, seguirà a Encamp, encara en terres andorranes. Però el proper dissabte 24 de maig serà el torn del Prat de Llobregat, convertint-se en la tercera població dels Països Catalans que acull el Correllengua d’enguany, amb Maria-Mercè Marçal com a protagonista.

Aquest 2014, i per primera vegada en 18 edicions (la tercera edició al Prat), la figura homenatjada té nom de dona: Maria-Mercè Marçal. Així es va acordar a la darrera Assemblea General Ordinària de la CAL (Coordinadora d’Associacions per la Llengua catalana), celebrada el passat 22 de febrer.

A més de ser una de les figures més destacades de la literatura catalana dels darrers temps, Maria-Mercè Marçal (1952-1998) va tenir un ferm compromís amb la llengua, el país i els drets de la dona. Aquests elements seran els que dotaran de contingut el Correllengua 2014. Teniu més informació de l’escriptora a la Viquipèdia o al web de la seva fundació.

Aviat publicarem tota la informació sobre els actes del Correllengua que tindran lloc al Prat. Estigueu pendents d’aquest blog!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *