El Correllengua 2016 es dedica a Montserrat Roig

La cinquena edició del Correllengua al Prat de Llobregat se celebrarà el dijous 3 i divendres 4 de novembre del 2016.

Cartell general del Correllengua 2016

Cartell del Correllengua 2016

Com cada any, el Correllengua serveix per a recordar la figura i l’obra d’un personatge de prestigi, ja desaparegut, i que s’hagi significat per la seva estima envers la llengua i el país. Enguany, la CAL dedica el Correllengua 2016 a la periodista i escriptora Montserrat Roig, coincidint amb el 25è aniversari de la seva mort.

Els actes del Correllengua 2016, que enguany arriba a la vintena edició arreu del país i la cinquena al Prat, tenen l’objectiu de recordar el compromís de Montserrat Roig amb la llengua i el país. A més, divulguen la inestimable tasca periodística de l’autora per recuperar la memòria històrica dels crims del nazisme, i posen l’accent en la seva essència marcadament feminista i d’esquerres. Tot plegat, per seguir estenent el llegat d’una de les figures més rellevants del país.

montserrat-roigMontserrat Roig, (Barcelona, 13 de juny de 1946 – 10 de novembre de 1991) va ser escriptora i periodista. Va escriure novel·les, contes, reportatges i articles periodístics. Va presentar i dirigir diversos programes de televisió, mitjà en el qual va excel·lir com a entrevistadora a escriptors de generacions precedents. Més informació sobre Montserrat Roig a la Viquipèdia o al web que li dedica l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *