Arxiu de: Ambulàncies Condal

El Prat tindrà una ambulància menys

Una vuitantena de treballadors i treballadores de diverses empreses del transport sanitari es van concentrar divendres al matí davant la seu del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) a la Zona Franca. Han protestat contra les recents retallades al transport sanitari, que inclouen l’eliminació d’una ambulància a El Prat de Llobregat i una altra a Sant Joan Despí.

Representants sindicals que es va reunir amb directius del SEM denuncien que hi ha previstes més retallades per al mes de maig, i possiblement també per l’estiu, malgrat encara no hi ha una confirmació oficial. Els sindicats preveuen que la reducció de recursos deteriorarà la qualitat assistencial del servei del 112. Hi haurà més pressió sobre les unitats que restin actives i les ambulàncies hauran d’anar a més velocitat, i el seu temps de reacció es dilatarà. D’altra banda, els i les professionals hauran d’afrontar sancions per incompliment.

Un representant de la secció sindical de CGT a l’empresa Ambulàncies Condal, s’ha queixat de que SEM continua mantenint 22 directius en plantilla sense feina assignada, i de que l’empresa es nega a facilitar la relació d’aquestes nòmines. També ha comentat que SEM paga un lloguer de 13 milions d’euros mensuals per la seva seu que, segons han explicat, va ser adjudicada “a dit”.