Arxiu de: CGT

La segona marxa contra l’atur passa pel Prat

Ja ha arrencat la segona marxa que ha organitzat la coordinadora d’Aturats i Aturades del Baix Llobregat. La protesta ha començat a Castelldefels i ha fet una parada al Prat on s’hi han sumat l’assemblea de persones sense feina del municipi, sin…

La segona marxa contra l’atur passa pel Prat

Ja ha arrencat la segona marxa que ha organitzat la coordinadora d’Aturats i Aturades del Baix Llobregat. La protesta ha començat a Castelldefels i ha fet una parada al Prat on s’hi han sumat l’assemblea de persones sense feina del municipi, sindicats i formacions polítiques

Avui, vaga general de l’educació pública a tot l’Estat

A les 10.30 h s’ha convocat una concentració d’estudiants a la pl. de la Vila del Prat

Tanquen una planta a l’Hospital de Bellvitge, centre de referència per a la població d’El Prat

Tancada la planta de nefrologia a l’Hospital de Bellvitge, que dóna servei a una població de 800.000 persones entre les que hi ha les que resideixen a El Prat. La CGT (Confedració General del Treball) denúncia el tancament de la planta de l’hospital, i alerta que es posen en perill els casos de transplantats de ronyó i insuficiència renal.
Els treballadors van adonar-se del tancament quan dijous van anar a treballar i es van trobar la planta tancada. Els gestors de l’hospital han confirmat el tancament a l’agència de notícies Europa Press.

Els sindicats signen l’acord amb Iberia i desconvoquen la vaga

El passat 13 de març els sindicats majoritaris al comitè d’Ibèria (CCOO, UGT, Sitcpla, Asetma, USO i CTA Vol) van signar al Ministeri de Foment a Madrid la proposta del mediador del govern, amb els directius de la companyia, desconvocant la darrera aturada prevista pels dies 18 i 22 de març i que amenaçava d’allargar el conflicte al mig de les vacances de setmana santa. Només els sindicats CGT, CNT, CTA Terra i CESHA, minoritaris al sector, s’han desmarcat de l’acord i alguns han convocat vaga entre els dies 25 i 27 de març en demanda d’un pla de viabilitat.

Conclouen al Prat les jornades antirepressives del “Baix Combatiu”

Les jornades antirepressives del Baix Llobregat iniciades el 2 de febrer a Sant Feliu van acomiadar-se definitivament el passat dissabte 23 de març a l’Espai Cèntric del Prat de Llobregat. Durant aquest temps han recorregut una sisena de poblacions de la comarca entre elles Gavà, Sant Joan Despí, Martorell, Cornellà i les ja citades Sant Feliu i el Prat. Les jornades estaven organitzades pel Baix Llobregat Combatiu, una plataforma que agrupa organitzacions i col·lectius de diversa naturalesa, que van des de sindicats com la CNT i la CGT a col·lectius locals o de l’esquerra independentista.

El Prat tindrà una ambulància menys

Una vuitantena de treballadors i treballadores de diverses empreses del transport sanitari es van concentrar divendres al matí davant la seu del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) a la Zona Franca. Han protestat contra les recents retallades al transport sanitari, que inclouen l’eliminació d’una ambulància a El Prat de Llobregat i una altra a Sant Joan Despí.

Representants sindicals que es va reunir amb directius del SEM denuncien que hi ha previstes més retallades per al mes de maig, i possiblement també per l’estiu, malgrat encara no hi ha una confirmació oficial. Els sindicats preveuen que la reducció de recursos deteriorarà la qualitat assistencial del servei del 112. Hi haurà més pressió sobre les unitats que restin actives i les ambulàncies hauran d’anar a més velocitat, i el seu temps de reacció es dilatarà. D’altra banda, els i les professionals hauran d’afrontar sancions per incompliment.

Un representant de la secció sindical de CGT a l’empresa Ambulàncies Condal, s’ha queixat de que SEM continua mantenint 22 directius en plantilla sense feina assignada, i de que l’empresa es nega a facilitar la relació d’aquestes nòmines. També ha comentat que SEM paga un lloguer de 13 milions d’euros mensuals per la seva seu que, segons han explicat, va ser adjudicada “a dit”.

Els serveis mínims per la vaga de transports públics de demà

Vilaweb
Els sindicats de Renfe i Adif protesten contra la liberalització del servei, i els de TMB contra la retallada salarial, i realitzen una crida als usuaris perquè no paguin el bitllet.

 
Els sindicats de Renfe, Adif i de Transports Metropoli…

Setmana de vagues i mobilitzacions del sector sanitari contra les retallades.

En protesta contra la política de retallades en els serveis públics impulsada pel govern de CIU i el continuat tancament de Centres d’Atenció Primària (CAP’s) i serveis d’urgències, el sector sanitari català ha anunciat una sèrie de mobilitz…