Arxiu de: Delta Viu

Delta Viu lliura les sol·licituds al Consell Comarcal per treballar les terres en desús del Parc Agrari

La plataforma Delta Viu ha lliurat aquest dimecres a la seu del Consell Comarcal del Baix Llobregat prop de 70 sol·licituds de persones interessades en cultivar els terrenys abandonats del Parc Agrari. Es tracta de la campanya ‘Pagesia per…

La campanya “Pagesia per al Futur” dóna un pas més en la recuperació de terrenys abandonats del delta

Un grup d’activistes de Delta Viu han registrat aquest matí a la seu del Consell Comarcal del Baix Llobregat unes 80 sol·licituds de persones interessades en accedir a terrenys abandonats al Parc Agrari del Delta del Llobregat i desenvolupar activitats agràries. Aquest acte forma part de la campanya “Pagesia per al Futur” engegada per aquesta coalició ambientalista fa unes quantes setmanes per reclamar la pagesia com a font d’ocupació a la vegada que es protegeix aquesta zona dels diversos moviments especulatius que està patint.

La campanya “pagesia per al futur” arrenca amb força

Assemblea agricultura Delta ViuEl matí del passat dissabte 6 d’abril, al bell mig del Parc Fondo d’En Peixo, una cinquantena de persones es reuniren per donar el tret de sortida a la campanya “Pagesia per al futur”. Es tracta d’una iniciativa de la comissió d’Agricultura de la plataforma Delta Viu, que pretén aglutinar tothom qui estigui interessat en fomentar l’agroecologia i la soberania alimentària en l’espai agrari del Baix Llobregat. En una gran rotllana cadascú es va presentar, i allí va quedar palesa la gran diversitat d’orígens i formacions.

Delta Viu presenta el projecte Pagesia pel Futur

El Fondo d’en Peixo ha estat l’escenari de la trobada Delta Viu, que ha presentat el seu nou projecte, “pagesia pel futur”. La plataforma per la recuperació dels espais agraris i naturals del Delta del Llobregat és l’hereva de la plataforma Aturem Eurovegas.

El nou projecte de la plataforma, pagesia pel futur, es dirigeix a aquelles persones que vulguin iniciar un projecte de producció agrícola o a aquelles que ja l’estan duent a terme i estan patint la precarietat de l’accés a la terra. Amb aquesta campanya es busca recuperar l’economia del Delta del Llobregat i potenciar la pagesia i l’agroecologia.

Durant la trobada, s’ha realitzat una petita assemblea on els assistents s’han presentat i han explicat les seves expectatives.

Cals Karxofa celebra el seu cinquè aniversari

El 6 d’abril la cooperativa de consum ecològic i responsable  Cals Karxofa celebra el 5è aniversari al Fondo d’en Peixo. Les activitats començaran a les 11 del matí amb una trobada amb la gent de «Delta Viu» presentant la  campanya «Pagesia per el futur». A la mateixa hora hi haurà activitats infantils, contes i cançons, amb la col•laboració del grup pratenc  «Les i Els Mariatxis del Delta» i a les 14.00 començarà el dinar popular cuinat amb productes agroecològics. 
Durant tota la jornada hi haurà exposicions i un mercat de productes ecològics i artesans. A la barra, també es podrà degustar cervesa artesanal. A les 16.00 hi haurà concert d’Assabè (balcan teckno-folk) i Grga Pitic Festivala (balcan gipsy-punk) en un homenatge a la música balcànica.
Cals Karxofa va començar la seva activitat el 2008 al Kasal Okupat del Prat – Alta Tensó i 5 anys després continuen al local cedit per la CNT.

Els més menuts aprenen a fer un hort urbà

El Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa ha acollit aquest cap de setmana l’Hort Urbà, una activitat emmarcada dins les jornades gastronòmiques i que intenta conciliar, a través d’un seguit d’activitats i paradetes, el producte de proximitat amb el coneixement per cultivar-los.

‘Pagesia per al futur’ la campanya de Delta Viu per recuperar terrenys agrícoles en desús

Durant el mes de març i fins al 17 d’abril del 2013, la Plataforma per la Recuperació dels Espais Agraris i Naturals del Delta del Llobregat “Delta Viu”, durà a terme una campanya que sota el nom ‘Pagesia per al futur‘, vol coordinar les peticions d’accés als terrenys agrícoles del Delta del Llobregat que actualment estan en desús.

Campanya perquè les terres agrícoles en desús es tornin a conrear

La plataforma ciutadana “Delta Viu”, nascuda de l’antiga “Aturem Eurovegas”, reclama l’accés als terrenys agrícoles per a persones que els vulguin treballar

Delta Viu commemora el Dia Internacional de les Zones Humides a Cal Tet

El passat dissabte al matí Delta Viu va posar una paradeta informativa a Cal Tet, als Espais Naturals del Delta del Llobregat. El motiu era celebrar el Dia Mundial de les Zones Humides i commemorar els 42 anys del Conveni Ramsar.

La plataforma Delta Viu es presenta solidaritzant-se amb Madrid

El passat divendres 25 de gener cap a les 20h una quarantena de persones es concentraren al vestíbul de l’estació de Sants convocades per la plataforma Delta Viu, antiga Aturem Eurovegas. Al so d’un acordió i amb una escarxofa gegant que duia escrit el lema: “Ni al Delta, ni a Madrid”, van acomiadar diversos activistes que marxaven cap a la capital de l’estat espanyol per participar en la manifestació del dia següent.

El llegat d’Eurovegas: neix la plataforma Delta Viu

Després de foragitada definitivament l’amenaça del macrocomplex d’Eurovegas, el passat 27 d’octubre a Sant Boi de Llobregat és constituir oficialment la nova plataforma “Delta Viu” a partir del proces de refundació de l’antiga plataforma “Aturem Eurovegas-Salvem el delta del Llobregat“, els promotors d’aquesta iniciativa pretenen aprofitar tota la xarxa d’entitats i persones creada arran de recent mobilització popular contra Eurovegas, i afrontar els nous reptes i amenaces que segons ells planen sobre els ecosistemes i el parc agrari del delta i la val baixa del Llobregat, fruit d’un model especulatiu que Delta Viu considera no superat.