Arxiu de: Federació Espanyola de Vela

La pratenca Silvia Roca somia amb Río 2016

Silvia Roca és una esportista d’elit que als 18 anys va deixar la familia per instal•lar-se a Santander, a la seu de la Federació Espanyola de Vela, i formar part de l’equip espanyol. La pratenca compagina la pràct…

La pratenca Silvia Roca somia amb Río 2016

El Centre Municipal de Vela està potenciant els esports nàutics a la ciutat. Al Prat, però, hi ha tota una campiona d’Europa de vela. Es tracta de Silvia Roca, pratenca, que va guanyar l’europeu en match race de la classe elliott al setembre de 2012 a Santander. Des dels sis anys pujada a una embarcació i des dels 11 practicant aquest esport, la vela per ella és una forma de viure.

Silvia Roca és una esportista d’elit que als 18 anys va deixar la familia per instal•lar-se a Santander, a la seu de la Federació Espanyola de Vela, i formar part de l’equip espanyol. La pratenca compagina la pràctica esportiva a alt nivell amb la seva professió.
La pota blava es va quedar un pas de poder participar als Jocs de Londres, finalment la seva embarcació no va ser l’escollida pels seleccionadors. Però al setembre, a Santander, assolia el títol europeu juntament amb les canàries Lucía i Fàtima Reyes.
Ara, ja de nou a El Prat i entrenant a la Federació Catalana, té el repte de participar als Jocs de Rio, no va ser a Londres, però no es vol perdre la cita olímpica del 2016.

La pratenca, amant de la vela i els esports nàutics, considera que el Centre Municipal de Vela és una manera d’obrir la ciutat al mar i potenciar aquestes modalitats esportives.

Río 2016 és el repte pel qual treballa diàriament la Silvia Roca, tenir una pratenca competint als Jocs Olímpics.