Arxiu de: Joan Figueres
Més d’un miler de persones a la Festa de la Carxofa
Més de mil persones han participat aquest diumenge a la Festa de la Carxofa al Fondo d’en Peixo. Paradetes de samarretes, de carxofes, contes per als més menuts i les tradicionals cues per recollir les safates són algunes de …
Més de mil persones a la Festa de la Carxofa
Existeix una cita obligada en què la ciutadania pratenca, i cada vegada més gent de municipis propers, s’aplega una vegada l’any per degustar producte autòcton, collit al Parc Agrari, i amb segell de frescor i proximitat. La festa de la carxofa torna a ser un motiu de reunió al Parc Fondo d’en Peixo: acompanyada de botifarra i mongetes, un àpat ja tradicional però que no deixa indiferent a ningú i es la millor expressió de defensa d’un territori i d’una manera d’aprofitar el que ens envolta
Paradetes de samarretes, de carxofes, contes per als més menuts i les tradicionals cues per recollir les safates són algunes de les instantànies que any rere any no poden faltar. La ciutadania, com sempre, respon i té una opinió molt favorable respecte a la celebració de carxofades com aquesta
Poc abans del dinar com a eix vertebrador de la jornada, s’ha realitzat l’entrega de cistelles amb producte fresc pels millors plats i postres elaborats amb carxofa Prat, i també dues invitacions per assaborir un sopar al restaurant Sinfonia, que forma part de la xarxa El Prat Degusta’l
Comença una nova edició el Març Gastronòmic amb més de 20 restaurants
Ja ha arrencat per quart any consecutiu el Març Gastronòmic a la ciutat. Fins a finals de mes, un total de 23 restaurants del Prat oferiran a les seves cartes els dos productes emblemàtics del municipi: la carxofa Prat i el pollast…
Comença una nova edició del Març Gastronòmic
Ja ha arrencat per quart any consecutiu el Març Gastronòmic a la ciutat. Fins a finals de mes, un total de 23 restaurants del Prat oferiran a les seves cartes els dos productes emblemàtics del municipi: la carxofa Prat i el pollastre potablava. Per aquesta edició s’espera assolir la xifra de 6.000 menús.
Això sí, enguany el preu del menú del Març Gastronòmic pot augmentar i se situa entre els 20 euros de les darreres edicions fins els 25 en alguns casos. Tot plegat amb el maridatge de la cervesa Inèdit de la DAMM que NO està inclosa en el preu.
Una edició que té novament com a padrins als representants més destacats del teixit agrícola del Prat.
Enguany, hi ha una novetat destacada: la nova plana web www.marcgastronomic.cat on es pot consultar tota la informació relacionada amb la iniciativa. Per donar a conèixer encara més la gastronomia pratenca aquest cap de setmana ha tingut lloc la primera de les activitats paral•leles: la Segona Trobada GastroBlocaire al Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa amb la presència de dos xefs de la ciutat, Susanna Aragón i el Joan Figueres.
Els blocaires van aprofitar l’ocasió fer fotografies amb els seus telèfons mòbils per acompanyar les peces que després van redactar per a cadascun dels seus blocs.