Arxiu de: Airport Hotel

Un hotel proper a l’aeroport del Prat acomiada vuit treballadors després d’onze dies de vaga

Bertran Cazorla | La Directa

 

Acomiadats per fer vaga: els vuit treballadors de l’Airport Hotel, en un polígon proper a l’aeroport del Prat de Llobregat, que van fer vaga des del 14 fins al 25 de gener per reclamar a l’empresa que garanteixi els seus llocs de feina han estat acomiadats. Així ho han denunciat ells mateixos i el sindicat que els dóna suport, el SUT, que no integra un comitè d’empresa controlat per la UGT. I així ho ha confirmat el director de l’establiment, José Luis de Castro. “És una vaga il·legal. I com que és il·legal, estan acomiadats”, ha argumentat de Castro al vestíbul de l’hotel des d’on se senten els xiulets dels vaguistes, que, com han fet des de fa setmanes, segueixen concentrats a les portes de l’establiment. Una membre del SUT ha anunciat que pensen denunciar aquests acomiadaments. En total, l’empresa que regenta l’hotel té 51 treballadors. Cap més s’ha sumat a la vaga, per ara.

 

 

Treballadors d’un hotel del Polígon Mas Blau inicien una vaga indefinida contra la precarietat

Els vaguistes reclamen que l’empresa, en crisi, garanteixi els llocs de treball durant dos anys i acabi amb les subcontractes però la direcció s’hi nega.

 

Bertran Cazorla|La Directa

Generalment regna la calma al parc de negocis Mas Blau, un polígon del Prat de Llobregat, i al vestíbul d’un dels hotels que hi ha i que acullen homes i dones de negocis que s’hi allotgen aprofitant la proximitat de l’aeroport, l’Airport Hotel. Des de dilluns, però, xiulets i megàfons trenquen la calma: és el soroll del piquet que han muntat alguns dels treballadors, en vaga indefinida des d’aquesta setmana. Es declaren tips de la precarietat que regna al centre, i reclamen a l’empresa que la corregeixi. Es tracta, diuen els vaguistes, d’una situació generalitzada a l’hoteleria barcelonesa que volen eradicar al seu centre de treball. Precisament això, que la majoria d’hotels de Barcelona funcionen de manera similar, al·lega la direcció de l’establiment per rebutjar les principals demandes dels vaguistes, tot i que aquests sí que han aconseguit algunes concessions.

 

Els vuit dels 51 treballadors de l’Airport Hotel que secunden l’aturada reclamen, principalment, que l’empresa garanteixi tots els llocs de treball durant els propers dos anys. En aquest període, “si un acomiadament és declarat improcedent, l’opció de tornar a la feina ha de ser del treballador”, diu un fulletó que reparteix el piquet. Temen que l’hotel, ara en dificultats, canviï de mans i volen assegurar que si això passa mantindran la feina.