Arxiu de: Extremadura

Germanor al Parc Nou amb la trobada de penyes extremenyes

Un any més, centenars de persones s’han aplegat al Parc Nou en les ja tradicionals jornades extremenyes organitzades per la Federació d’Associacions Extremenyes a Catalunya.

El grup extremeny Cristian Lay confirma que es queda amb les factories de La Seda al Prat i Tarragona

El grup extremeny Cristian Lay ha confirmat que ja hi ha acord d’arrendament per uns terrenys de LA SEDA no inclosos a la venda de la factoria. Aquest acord era condició sine qua non per a que el jutjat mercantil nº 1 de Barcelona adjudiqu&…

Nou president al Centro Extremeño del Prat

El primer cap de setmana de juny, El Prat té un marcat accent extremeny amb la celebració de les Jornades Extremenyes de Catalunya al Parc Nou. Es tracta d’una trobada, un punt comú de germanor entre les comunitats catalana i extremenya. Enguany, s’ha de destacar el canvi de president de l’entitat Centro Extremeño Ruta de la Plata: José Pardo pren el relleu de José Gómez Barriga.

“És la pitjor època que hem passat a l’hospital de Bellvitge”

“L’època actual és la pitjor que hem passat a l’hospital de Bellvitge”. Qui ho assevera ho fa des de l’experiència: Ángeles Gómez, auxiliar d’infermeria de 61 anys, hi ha passat pràcticament tota la seva vida laboral. Hi treballa des del 1974, dos anys després que obrís l’hospital que ara fa 40 anys. Aquest migdia, Gómez ha estat una de les moltes desenes de treballadores que, amb la seva sorollosa protesta, han evitat que se celebrés l’acte oficial de commemoració de l’aniversari del centre. Enlloc d’això, els empleats han assistit a un acte alternatiu i reivindicatiu al hall del centre que ha organitzat la junta de personal.

Bertran Cazorla | La Directa

“Menys cava i més llits” o “més anys, menys serveis” eren algunes de les pancartes amb què els treballadors han omplert les parets de l’hospital per expressar que ells veuen pocs motius per a celebracions. Des del 2010 l’hospital ha passat de tenir 768 llits a tenir-ne 647. A la UCI, se n’han perdut una desena: de 40 a 30. I a partir de les deu de la nit el centre, el principal d’assistència terciària al sud del Principat, només té un quiròfan obert, i no dos com abans. Així ho ha denunciat, aquest dimarts, el president de la Junta de Personal, Ramon Montoya, del Sindicat d’Infermeres SATSE. També ha lamentat que des de l’inici de les retallades l’hospital hagi perdut mig miler de treballadors eventuals de totes les categories.

 

Garrovillas entre els anys 40 i 60, en un llibre

El llibre Garrovillas de Alconetar 1940 1960 recull la vida quotidiana dels garrovillencs durant aquestes dues dècades i com també els seus habitants van decidir emigrar. Molts van marxar al Prat, una presència que va donar peu a l’agermanament entre el Prat i el municipi pratenc. El seu autor és un d’aquests immigrants, Teófilo Domínguez.

La cultura i gastronomia extremenya al Parc Nou

El Parc Nou acull l’onzena edició de les jornades extremenyes de Catalunya marcades per la cultura i la gastronomia típiques de Cáceres i Badajoz.