Arxiu de: Plaça de Joan Garcia Nieto

El retorn de l’Escarxofa & Jazz a La Capsa aplega 1.500 persones

Nou rècord de participació a la novena edició de l’Escarxofa and Jazz amb 1.500 persones que s’han aplegat aquest diumenge en el que ha estat el retorn a l’espai original, la Capsa, enmig d’un ambient gastronòmic i musical.

Comença la nova etapa de La Capsa

Cinc anys després del seu tancament, la nova Capsa ja està en funcionament, un edifici remodelat i modernitzat: s’han doblat el nombre de bucs d’assaig, amb preus públics que rondaran els sis euros l’hora, s’ha canviat la climatització i s’ha millorat la seguretat i la insonorització.

S’intensifiquen les obres per l’estiu al Prat de Llobregat

Durant aquest estiu s’intensifiquen les obres a la ciutat aprofitant la poca activitat que hi ha per les vacances. Totes elles ja han començat almenys fa setmanes. És el cas del bar de l’Artesà que des de principis de j…

S’intensifiquen les obres a la ciutat per l’estiu

Durant aquest estiu s’intensifiquen les obres a la ciutat aprofitant la poca activitat que hi ha per les vacances. Totes elles ja han començat almenys fa setmanes. És el cas del bar de l’Artesà que des de principis de juny se sotmet a una profunda rehabilitació amb l’objectiu de reparar diversos desperfectes com goteres de la coberta o l’envelliment de la façana. La sala de fons del local i alguns magatzems inutilitzats s’eliminaran i seran a partir d’ara una part del pati, mentre que es reformaran tant la cuina com els lavabos i altres zones de l’interior de l’edifici. El centre romandrà tancat fins a principis de 2014 quan està prevista la finalització de l’obra.

També a principis de juny han començat les obres de millora del Teatre Modern. Se substituiran les butaques actuals, ja molt envellides, i es renovarà el paviment del teatre, les parets interiors i la façana. En aquest cas, es preveu que les obres s’enllesteixin abans de la propera Festa Major.

D’altra banda, el Centre Cultural Torre Balcells, originari de mitjans del segle XIX, se sotmet a una remodelació tant interior com exterior on destaca l’enderroc de l’antiga caixa escènica, un petit edifici contigu a la sala d’actes que farà que la plaça Pau Casals guanyi espai. El pressupost de la intervenció s’estima en un milió d’euros.
I un altre dels equipaments que es troba enmig d’un procés de remodelació és el Centre de Cultura Contemporània, la Capsa, un espai que es va tancar el 2009 per les obres del metro. Entre les actuacions que es duran a terme hi destaca l’ampliació i adequació dels bucs d’assaig i la millora de l’acústica de la sala de concerts, a més de la reubicació de l’estudi de so i la insonorització de les aules polivalents. També, de forma paral•lela, es reurbanitzarà l’entorn de la plaça Joan Garcia Nieto. Les feines són de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i acabaran d’aquí a un any, a l’estiu del 2014.

Per últim, continua la darrera fase de la urbanització de la Plaça Catalunya per donar a aquest espai un ús més cívic. Es construiran noves zones d’esbarjo infantil i una gran àrea dedicada als establiments gastronòmics. A banda d’això també s’està executant el nou aparcament soterrat amb més de 260 places. L’obra es preveu que estigui enllestida a finals d’any.

Les obres de reforma de l’edifici de La Capsa, en marxa

Està previst que aquest equipament cultural pugui tornar a obrir a la tardor de 2014

En el 2013 s’invertiran 12 milions d’euros

L’Ajuntament del Prat invertirà 12 milions d’euros en inversions durant aquest 2013. Durant aquest any es preveu l’acabament de la fase final de reurbanització de la Plaça de Catalunya i la construcció d’un aparcament soterrat així com altres obres com les remodelacions que es faran al Centre Cultural Torre Balcells que acollirà la futura Escola Municipal de Música o el Centre Cultural El Remolar.
Durant aquest 2013 també es preveuen les obres de millora que s’executaran a la Capsa i que durà a terme l’Àrea Metropolitana de Barcelona, a més d’altres millores a diferents emplaçaments de la ciutat.

L’Ajuntament del Prat presenta el Pressupost 2013 a les entitats de la ciutat

El Pressupost de l’Ajuntament i les tres empreses municipals és de vora 96 milions d’euros, gairebé sis més que aquest 2012 i que es corresponen amb el capítol d’inversions que s’han doblat. Entre les…

Presentació a les entitats dels pressupostos 2013

El Pressupost de l’Ajuntament pel 2013 prioritza les polítiques actives d’ocupació i els serveis socials. Els comptes del consistori augmenten en un 45% les inversions a l’àrea de Promoció Econòmica amb gairebé 12 milions d’euros i la d’Acció Social que creix un 10,3% i vora 7 milions d’euros. Tot plegat, unes xifres que ha donat a conèixer l’equip de Govern al teixit associatiu de la ciutat i que han de servir per combatre la crisi.