Arxiu de: Regne Unit

L’aeroport del Prat segueix liderant les arribades de passatgers amb el 26,1% del total

Les ‘low cost’ van transportar 15,8 milions de passatgers fins al juny, un 10,3% més

Vols cancel·lats i endarreriments al Prat per la vaga de controladors a França

Estan afectats els trajectes que enllacen amb França i amb destins del nord i del centre d’Europa

L’aeroport del Prat bat el rècord anual de passatgers

La instal·lació del Prat superarà en més de dos milions d’usuaris els 35 registrats l’any 2013

El Prat vola alt (i barat)

Gairebé 6 de cada 10 passatgers internacionals que van arribar a Barcelona els primers set mesos de l’any van utilitzar aerolínies de baix cost Vueling, Ryanair i Easyjet dominen a la instal·lació

Xerrada sobre l’auge del feixisme a Europa

Les darreres eleccions europees han fet palès que el feixisme i l’ultradreta guanyen adeptes a diversos països: a França,  el Front Nacional va ser la força més votada; l’ultradreta també va guanyar al Regne Unit i a Holanda.  El feixisme amenaça la pau a Europa? aquesta pregunta és la que han intentat respondre Aitor Hernández […]

Ecoanimalistes presenta l’opció vegana a les Jornades Gastronòmiques

L’associació Ecoanimalistes del Prat va participar en les IV Jornades Gastronòmiques Pota Blava i Carxofa Prat, a les quals va aportar un punt de vista propi: el del veganisme. Aquesta opció, que va més enllà de la dieta, es basa en dur un estil de vida que exclou l’ús de tot tipus de productes provinents dels animals.

 


Dimecres 13 de març a la tarda, Ecoanimalistes va fer un taller de cuina vegana al Centre Cívic Ribera Baixa. Una manera gastronòmica de presentar aquesta alternativa dietètica per a arribar a les consciències mitjançant el paladar. Una quinzena de persones van descobrir que, per exemple, la beixamel d’una lasanya es pot fer sense llet, amb begudes vegetals, i que hi ha productes substitutius de l’ou per a fer una truita de carxofes del Prat. Tots els ingredients que es van emprar van ser vegetals, i també ecològics i comprats a comerços locals.

 

L’altra oferta d’Econanimalistes per a aquestes Jornades va ser el passi del documental “Making the connexion”, també al Ribera Baixa, divendres dia 15. Aquest vídeo, gravat a Regne Unit, mostra persones veganes amb perfils diversos (un cuiner, una corredora de maratons, una metgessa, un agricultor, una activista, etc) que posen de manifest que és possible dur una dieta vegana, i amb productes ecològics i de proximitat. Segons explica el documental, no consumir productes animals té beneficis en molts àmbits, com la salut, el desenvolupament social i el medi ambient. Després del documental, va haver-hi una xerrada  col·loqui sobre el veganisme. Si bé fa uns anys aquest moviment era pràcticament desconegut, ara cada cop són més les persones que el segueixen, i l’accés a la informació i als productes no derivats d’animals és més fàcil. Per a acabar l’acte amb bon sabor de boca, Ecoanimalistes va oferir una degustació de menjar vegà casolà.

Ecoanimalistes és una associació animalista que reivindica els drets dels animals en un marc més ampli de justícia social i ecologisme. Es va presentar el passat 1 de novembre, dia mundial del veganisme.